Bluesrockartisten klar för Östersjöfestivalen – festivalgeneralen: "Så pass bra att jag skippade Iron Maiden"

Mick Clarke. Foto: Pressbild.

Spelade på Sweden Rock förra året – nu äntrar Mick Clarke scenen under den traditionsenliga blueskonserten.

delningar

Fortfarande är Mick Clarke, 68, ett stort namn i bluesrockvärlden. Karriären rivstartade i bandet "The Killing floor" som var en del av den brittiska bluesboomen i slutet 1960-talet, samtida med kultband som Black Sabbath och Led Zeppelin. I början av 1980-talet bildades Mick Clarke Band och hade då en hel del spelningar i London, men rätt snabbt kom erbjuden från flera länder i Europa och USA.

Under åren har Mick Clarke släppt 20 soloalbum och är i dag ett etablerat namn på den internationella bluesarenan. Hans nya album "Steppin 'Out" släpptes i januari 2019.

– Jag hittade Mick Clarke under Sweden Rock förra året och tyckte att han var så bra att jag till och med skippade Iron Maiden, säger Conny Nilsson, pensionerad festivalamiral som fortfarande anlitas att arrangera fredagens traditionella blueskonsert, i ett pressmeddelande.

Ambitionen är att utbudet av bluesartister ska variera från år till år.

– Förra året hade vi rockbluesstjärnan Joanne Shaw Taylor på scen som nu har blivit en världsartist i sin genre. I år satsar vi på en äldre etablerad engelsk artist som vi hoppas ska locka många till torget under fredagskvällen, säger Conny Nilsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar