Blekingetalangen i Talang: ”Bra drag på publiken”

Douglas Nordenbelt från Bromölla gjorde i tisdags sin audition för juryn till nystarten av Talang.

delningar

23-årige Douglas Nordenbelt från Bromölla har jobbat i mer än två år professionellt som trollkarl och var inte nervös när han ställde sig framför juryn och publiken till tv-programmet Talang.

– Jag kände mig mer motiverad och taggad på att komma ut på scenen. Jag hade fått stå och vänta ett tag vid sidan om och märkte hur bra drag det var på publiken. Jag kände att det bara var att köra, säger Douglas Nordenbelt.

Han ställde sig framför juryn som nu består av Kakan HermanssonLaGaylia FrazierAlexander Bard och David Batra.

– De var inte läskiga på något sätt utan de kändes bara naturliga. När jag började köra för dem så kändes det som jag var framför vilken publik som helst. Lite stressad var jag dock då jag visste att jag bara hade två minuter på mig att övertyga dem.

Hur det gick för honom är i nuläget hemligt och vill man veta hur det gick för Douglas får man vänta till när programmet sänds på tv i mars nästa år.

– Det är inte så många som vet att jag sökte dit än. Det kommer bli svårt att hålla hemligheten. Särskilt nu till en början när fler runt omkring mig får reda på att jag ska vara med, men det är bara att bita ihop.

Hans trolleriengagemang firar tio år i december och han har en fullspäckad höst framför sig.

– Jag är jättenöjd med den utvecklingen jag haft och jag har bokat in mer jobb nu i höst än vad jag haft någonsin tidigare.

Han har sedan ett och ett halvt år tillbaka främst uppträtt på olika företagsgig, men nu i vinter finns det möjlighet för blekingepubliken att se honom när han uppträder på Eriksbergs julbord den andra och tredje december.

För lite mer än två år sen bestämde sig för att satsa på att jobba som trollkarl på heltid. Han flyttade då utomlands och uppträdde på hotell i både Grekland och Spanien.

– Det var jättebra träning att få en ny publik varje vecka och kunna se vad som funkar och hur man kan vara mer underhållande när man uppträder.

Nu är förhoppningen att hans audition till Talang ska få spinn och att fler ska få upp ögonen för hans trolleri.

– Jag vet inte om eller hur mycket jag kommer med på TV, men förhoppningen är så klart att jag syns och att folk gillar vad jag gör.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.