Laddar

Han provtränade med utländsk storklubb

Den unge anfallstalangen, Riad Shehu, från Ronneby fick chansen att provträna med en holländsk storklubb – och han imponerade. "Det var helt fantastiskt", säger han till 24Blekinge.se.

delningar

Ronnebykillen Riad Shehu, 14, fick han chansen att åka på en riktig drömresa. Under hösten spelade han Varberg Cup med Rödeby som tog sig hela vägen till final. Riad Shehu, som bara var inlånad, imponerade stort och gjorde sju mål under turneringen som anfallare. Hans insatser drog ögonen till sig och kort efter att han kom hem från cupen fick han ett samtal. Av en riktig storklubb.

Feyenoord ringde och erbjöd mig en veckas provspel. Jag sa ja direkt och den 27 oktober åkte jag och min familj till Holland, säger Riad Shehu till 24Blekinge.se.

Väl där fick han träna fyra pass utspridda på de sju dagarna och läras sig om klubbens visioner och spelsätt.

– Det var helt fantastiskt, jag har inte varit med om något häftigare. Spelarna där blir skolade på ett helt annat sätt och i Feyenoord är inte fotboll bara en sport, utan något mycket större.

Det började lite tungt för Riad, enligt han själv, men sedan kom vändnignen och det gick bättre. Så bra att han fick förfrågan om att komma tillbaka nästa år också.

– Det kommer att hålla koll på mig nu under nästa säsong och se om jag utvecklas. Sen får vi se, det kan bli en övergång, även om det är för tidigt att tänka på det nu.

Om du skulle få chansen att flytta till Holland, skulle du ta den? – Jag skulle nog ha det tufft att flytta. Jag trivs så bra i Ronneby och har fäst mig där. Men samtidigt kan man inte tacka nej till en sån möjlighet.

Till nästa säsong kommer Riad Shehu tillhöra FK Karlskronas U17-lag. Han tror själv att han hade haft chansen att spela a-lagsfotboll nästa säsong, men kände att han vill spela med jämnåriga.

– Jag valde FKK för att jag tror att jag kan utvecklas bäst i den klubben. Jag känner att a-lagsfotboll är ett litet för tidigt steg för mig att ta. Jag är bara 14 år och då vill jag spela med killar i min ålder.

Fakta om Feyenoord.

En fotbollsklubb i Rotterdam, Holland.

Klubben bildades 1908.

Vunnit Holländska ligan 14 gånger. Senast 1999.

Några svenskar som spelat i laget:

Johan Elmander, Henrik Larsson, Tobias Linderoth, John Guidetti, Simon Gustafson.