Laddar

Blekinges bordtennishopp drömmer om EM-guld

Sverige rankas högt inför mästerskapet.

delningar

Under onsdagen inleds lag-EM i bordtennis som avgörs i Luxemburg. Sverige deltar i både herr- och damtävlingen men på förhand är det herrarna som får anses ha bäst chans till medalj.

På den senaste världsrankningen ligger Sverige på sjunde plats med endast Tyskland och Frankrike före sig av de europeiska nationerna. Bäst rankad av singelspelarna är Karlskronakillen Mattias Karlsson som är 22:a i världen med sex europeiska spelare framför sig.

Mattias Karlsson har dragits med en ljumskskada inför mästerskapet men den har läkt och har kunnat köra på sedan dess.

– Vi har haft några dagar läger i Eslöv innan vi kom hit. Vi vill såklart vara med och slåss om EM-guldet. Vi har haft några bra år bakom oss och har tagit steg upp på rankningen så vi ska kunna hota och slåss om EM-guldet. Jag känner mig bra i formen och det ska bli väldigt kul. , säger han.

Karlsson lyfter fram Tyskland som ett starkt lag med spelare som världsfyran Dimitrij Ovtjarov och världssexan Timo Boll. Även Portugal och Frankrike med ser farliga ut.

Sveriges lag består förutom Mattias Karlsson av Kristian Karlsson, Anton Källberg, Pär Gerell och Jon Persson. Laget inleder klockan 16.00 under onsdagen med match mot Ryssland som rankas på 15:e plats i världen.

– Det blir nog en tuff match men man vet aldrig. Kommer vi bara upp i nivå kan vi nog vinna den för man vill gärna vinna och kunna släppa pressen. Det är ganska viktigt att vinna gruppen och inte behöva möta någon annan gruppetta, säger Karlsson.

Under torsdagen ska Sverige spela mot Grekland klockan 10.00 och hemmanationen Luxemburg klockan 19.00.

– Grekland har en duktig etta som heter Panagiotis Gionis som är topp 30 i världen. Så det gäller att få hål på deras etta. Luxemburg har jag lite sämre koll på men det ska väl kunna gå vägen där, säger Karlsson.

De två bästa lagen från de fyra grupperna går sedan vidare till kvartsfinal. Slutspelet inleds på fredag. Det senaste svenska EM-guldet kom 2002 i Zagreb.

 

Relaterade artiklar