Blekingekrögare i härva – misstänks ha gjort knark i kök

Foto: Johan Häll / Pixabay

Männen är misstänkta för att ha framställt stora mängder amfetamin i en restaurang. Nu åtalas de tillsammans med flera andra vid Uppsala tingsrätt.

delningar

Sammanlagt 13 personer åtalas idag vid Uppsala tingsrätt misstänkta för inblandning i den omfattande narkotikahärva som under drygt ett års tid har utretts av polis i Uppsala, Karlskrona, Luleå och Stockholm. Fem av personerna åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott.

Två av de misstänkta är krögare från Blekinge. De ska enligt stämningsansökan bland ha framställt amfetaminsulfat på en eller flera platser i länet. I åtalet står det att det ska röra sig om minst 150 kilo och att det ska ha varit avsett för missbruk.

Krögarna greps i maj förra året och har snart suttit häktade i ett år. Enligt åklagaren bör brotten ses som synnerligen grova då de bland annat utgjort en verksamhet som utövats i organiserad form i syfte att i stor omfattning bedriva handel med narkotika.

Båda männen har i förhör nekat till brott.

De övriga personerna som åtalas är band annat misstänkta för flera fall av grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott.

Huvudförhandlingen börjar den 2 maj och beräknas avslutas den 14 juni.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar