Blekingeelever går vidare till SM i Fågelholk

Skolans elever har gått vidare till final tolv år i rad.

delningar

Idag öppnade Naturskyddsföreningens webbomröstningen för SM i fågelholk 2019. Tio bidrag har valts ut av nästan 550 inskickade bidrag. I finalen tävlar de tio bidragen om priserna guld-, silver- och bronsholken.

Holkarna är byggda av skolelever från hela Sverige, varav två av finalister bor i Blekinge.

Daniel Hallström är slöjdlärare på Nättrabyskolan till de två eleverna som har gått till finalen. Tolv år i rad har Nättrabyskolan gått vidare till final.

– Jag blir mycket stolt som lärare. Det är enormt. Vi har kommit till final alla år. Så man tänker ju att det är någonting som vi gör rätt, säger Daniel Hallström till 24blekinge.

Det tar cirka 10-12 timmar att bygga klart en fågelholk och ska helst vara humoristiska, unika och kreativa.

– Det är idén som är det svåra och det vi arbetar mest med. Efter idén är kläckt så brukar resten av arbetet flyta på bra, säger Daniel Hallström.

Han tycker också att tävlingen har lyckats med att göra eleverna mer miljömedvetna, då tävlingen för in diskussionen om miljö och hållbarhet på ett naturligt sätt.

Röstningen är öppen på Naturskyddsförenings hemsida och stänger 12.00 på söndag. Vinnarna utnämns 24 mars klockan 15.00 på Nordiska trädgårdar under Stockholmsmässan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar