Blekingebon klar för final i Biggest Loser

Efter flera tuffa utmaningar är Johan "Sune" Sundahl i final.

delningar

28-årige Johan "Sune" Sundahl från Karlskrona är en av deltagarna i årets upplaga av Biggest Loser. Under tisdagens avsnitt stod det klart att han lyckats ta sig till final.

Deltagarna ställdes inför en tuff utmaning där de skulle cykla 24 timmar i sträck.

– Cyklingen var tuff. Det var den mest utmanande grejen jag har gjort i hela mitt liv, både fysiskt men mest mentalt. Det är otroligt jobbigt att göra något 24 timmar i sträck – särskit på en cykel. De var verkligen en tävling om vem som kunde stå ut med mest smärta då det gjorde så himla ont att sitta på sadeln.

Efter tolv timmar insåg dock Johan att han inte hade haft tillräckligt med motstånd på sin cykel. Han ändrade inställningarna men det nådde inte hela vägen fram.

– Jag var ganska övertygad om att jag skulle vinna på cyklingen. Jag hade laddat med kolhydrater och mentalt förberett mig inför cyklingen.

I stället var det Malin Öström som knep den finalplatsen.

– Det var nog första gången i Biggest Loser som jag kände att jag höll på att gå in i väggen. Men jag är jätteglad för Malins kul, hon förtjänar verkligen en finalplats, säger Johan.

Efter cyklingen fanns det fortfarande en sista chans att ta sig till final – via vågen. Johan var inte förberedd på att behöva tävla om en finalplats via vägning men bestämde sig för att köra hårt in i det sista.

– Dagen innan invägningen var jag inne och tränade hela natten för att få ut så många timmar som möjligt. Det handlade inte så mycket om att komma till finalen, utan att avsluta det jag hade påbörjat på slottet så bra som möjligt. Skulle jag inte komma till finalen så hade jag ändå gjort allt jag hade kunnat.

Foto: Tv4

Då Johan hade satsat hårt på cyklingen och laddat upp med mycket kolhydrater för att orka med cykelpasset var han orolig att det skulle påverka vikten. Men när vågen visade en viktnedgång på 4,8 kilo stod det klart att den sista finalplatsen var hans.

– Jag fattade inte att jag gick ner 4,8 kilo igen, jag hade inte förväntat mig det. Jag blev jätteglad att jag kom till final och jag är också glad över möjligheten som jag har fått av Biggest Loser. Jag har fått tillbaka mitt liv.

Med sina totalt 26,8 kilos viktnedgång är Johan den deltagare som gick ner mest både procentuellt och i vikt under veckorna på slottet.

Vad var det som motiverade dig under tiden på slottet?

– Den största motivationen och drivkraften har varit min familj. Varje gång det har varit jobbigt har jag tänkt på ögonblicket när jag kommer att träffa familjen och hur stolta de kommer vara över mig.

Under tisdagens avsnitt fick man se när deltagarna åkte hem till sina familjer. Där väntar en kanske ännu tuffare utmaning än den som de ställdes inför på slottet.

– Det är mycket, mycket tuffare hemma. Man har inte lika mycket tid till att träna som på slottet och det är fler utmaningar när det kommer till frestelser. Man kommer tillbaka till verkligheten och rutinerna, men det gäller att bryta de dåliga mönstrena som man har haft hemma tidigare. Det har inte varit en dans på rosor men jag har haft en stöttande familj och flickvän Det har varit utmanande men väldigt lärorikt, nu gäller det för mig att lära mig att leva på ett mer hälsosamt och sunt sätt.

Hur det har gått för Johan på hemmaplan och om det räcker för en vinst får vi se i finalavsnittet nästa vecka.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar