Blekingebo deltar i årets Biggest loser: "Det har hänt så mycket"

Johan Sundahl Foto: Andreas Lundberg/TV4

Under hela sitt liv har Johan Sundahl från Karlskrona pendlat i vikt. Nu medverkar han i Biggest loser 2019.

delningar

Johan Sundahl, 28 år, från Karlskrona är en av deltagarna i årets upplaga av Biggest loser. Till en början var det inte en självklarhet att han skulle söka.

– Jag kollade på programmet förra året och då var det flera som sa; "Sök". Jag tvekade jättelänge på om jag skulle söka. Men det är ju lite som när man söker till ett jobb, skickar man inte in ansökan finns det ju noll chans att komma med. Jag tänkte att jag aldrig kommer komma med men jag sökte och på den vägen är det, säger Johan Sundahl.

Han berättar att han pendlat upp och ner i vikt under hela sitt liv. De senaste tre åren har varit tuffa då hans mamma drabbades av cancer.

– Jag flyttade ner från Linköping där jag bodde då för att bo med henne. Jag kände att familjen är jätteviktig. Sen har jag glömt bort mig själv, vilket man gör när man tar hand om någon annan. Jag har sökt tröst i maten och det har varit glädjen i min tillvaro, berättar han.

Johan Sundahl säger att Biggest loser-resan inte har varit vad han förväntade sig.

– Jag trodde att alla träningspass och det fysiska skulle vara den största utmaningen men det har varit det mentala och det trodde jag inte. Den största är utmaningen att möta sina inre tankar och hitta motivationen varje dag, säger han.

Hans sätt att tänka har förändrats sedan hans medverkan i programmet.

– Jag är en annan människa. Det är helt galet att det har hänt så mycket i skallen på så kort tid. Jag har fått en helt annan syn på livet. Istället för att bara leva mitt liv som det är och tänka att drömmar bara är drömmar har jag omvandlat drömmarna till mål och känner att jag kan göra allt jag vill. Det känns coolt.

Programmet har premiär den 8 april på TV4 Play och i Sjuan. För Johan Sundahl är det första gången han synd i TV-rutan.

– Det känns overkligt. Jag har ju sett trailern några gånger och tänkt; "Shit, där är ju jag" och inte kopplat att det är verkligt.

Vad är det viktigaste du tar med dig från den här resan?

– Att alla människor misslyckas. Det viktigaste är att man vågar vara ärlig mot sig själv och hoppar upp på hästen igen. Acceptera det du gjort och fortsätt framåt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar