Blekingebo aktuell med ny bok: "Sverige är fantastiskt"

Med sin nya bok vill Niklas Kämpargård uppmuntra svenskarna till att resa smart och hållbart i Sverige.

delningar

Under måndagen släpptes boken Svemester - så reser du smart och hållbart i Sverige. Författaren är Sölvesborgsbon Niklas Kämpargård.

– Svemester är en bok som handlar om att resa på hemmaplan och göra det till en upplevelse. Många väljer i dag att resa långt och man bortser från Sverige och de möjligheter som finns på hemmaplan. Att resa i Sverige är både bättre för plånboken och man slipper förflytta sig så långt vilket är bra för att spara tid och för klimatet. Boken handlar alltså om att presenterar vad Sverige har för utbud, säger Niklas Kämpargård.

Niklas har alltid gillat att resa och uppleva saker. Med boken vill han nu inspirera och hjälpa andra svenskar att uppleva Sverige året om.

– Det är inte jättemånga av svenskarna som reser i Sverige men det har blivit ett större intresse, inte minst på grund av klimatdebatten. Med boken kan jag visa en del av vad som finns. Man behöver inte resa till andra sidan landet utan det kan vara till grannkommunen. Det handlar om att se möjligheterna och de fina naturområdena som vi har.

Niklas menar att det finns flera platser att utforska och semestra vid och delar med sig av några av sina bästa tips.

– Jag gillar semesterupplevelserna som är förknippade med någon aktivitet. Ett tips är att ge sig ut på en cykelsemester. Det behöver inte vara tungt utan man kan cykla ganska lätt och bo på bed & breakfast och äta på restauranger.

Bland annat kan man cykla längs med Göta kanal, Kattegattleden mellan Helsingborg och Göteborg eller ta en tur på Sydostleden som går via Sölvesborg.

– Sedan finns det vissa måsten. Mellan Halmstad och Falkenberg ligger Steninge kuststation. Dit måste man åka och käka plättar om jag får bestämma. Utanför Gränna finns det också ett ställe som heter Uppgrenna naturhus. Det är ett café kombinerat med ett växthus med magisk utsikt över Vättern.

Niklas tipsar också om att det finns många småstäder som är riktiga guldkorn, bland annat Västervik, Hjo och Eksjö.

– Jag tycker att Sverige är fantastiskt. Vill man lära sig mer och är nyfiken på Sverige ska man verkligen köpa den här boken, där finns massor av tips vad man kan uppleva och göra, avslutar Niklas.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar