Blekinge först ut i landet – underlättar för krögare

Lennart Nilsson, Nadine Millbourn Lindhe, Anna Dahlqvist, Anna Persson, Katarina Lindell och Mats Hellman. Foto: Pressbild, Karlskrona kommun

Det blir både snabbare och enklare för krögare med den nya digitala tjänsten.

delningar

Kommunerna i Blekinge är först i landet att kunna erbjuda en digital tjänst för serveringstillstånd. Genom att logga in med sitt BankID via kommunernas nya e-tjänst Serverat, kan krögare nu söka serveringstillstånd både enklare och snabbare.

– Karlskrona kommun har haft ett nära samarbete med krögarna under hela processen och dom är väldigt nöjda med den nya tjänsten, säger Mats Hellman, verksamhetsutvecklare på Karlskrona kommun, i ett pressmeddelande.

För drygt två år sedan togs tjänsten fram och testades av Karlskrona kommun. Tjänsten är ett nationellt projekt som ska göra det enkelt för företagare att söka serveringstillstånd. Även kommunens handläggning effektiviseras genom digitala lösningar.

– E-tjänsten hjälper krögaren att göra rätt direkt och förutom att det blir enkelt och smidigt för företagaren, underlättar det kommunens egen hantering när ansökan är komplett och korrekt ifylld, säger Anna Persson, utredare i Karlshamns kommun, i pressmeddelandet.

I början av året blev Karlskrona kommun helt digitala. Ett samarbete med resterande kommuner i länet har påbörjats.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar