Laddar

Blekingarna som tävlar i Svensktoppen nästa

En jury har nu valt ut de fyra låtar som ska slåss om en plats i Svensktoppen nästa. Vinnaren har chansen att få sin låt spelad för en miljonpublik.

delningar

Artisterna är Erika Hansson från Sölvesborg, Henwall från Mörrum, CID från Karlskrona och Morgan Färm från Asarum.

Blekingeartister har tagit sig till riksfinal fyra år i rad och sammanlagt fem gånger de åtta år som tävlingen funnits.

Blekingefinalen kommer avgöras på stora scenen på Östersjöfestivalen den 22 juli. Stora scenen ska finalisterna dela med en välkänd gästartist.

En jury och folkets röster via sms kommer avgöra vem som vinner. Vinnaren i sin tur har möjlighet att bli en av de sista åtta bidragen från hela Sverige.som tar sig till sverigefinal. Sverigefinalen kommer avgöras på Liseberg i slutet av sommaren.

Finalisterna kommer från och med nu att spelas lika flitigt som världsartisterna på P4 Blekinge.

– Enligt mig är det en riktig feelgoodlåt. Det är svårt att sitta still när man hör den. Det är en glad poplåt med retrosound, säger Erika Hansson om låten I give you my heart som är skriven av Lennart Dahlberg och Jörgen Andersson.

– Låten handlar om när man blivit nedtryckt till botten och kämpar sig tillbaka. Den handlar om att man aldrig ska ge upp och att inget kommer kunna knäcka en igen, säger Henrik ”Henwall” Berntsson om den egenskrivna låten Unbreakable.

Morgan Färm från Asarum framför låten I’m on my way. Musiker till den har han gjort tillsammans med Rickard Bonde Truummell och texten är skriven av den australienska musikern Hilda Denny.

– Det är en glad och trallvänligt låt som man gärna vill sjunga med till. Den handlar om vägen genom livet och att man ska klara sina mål, säger Morgan Färm.

24Blekinge har sökt CID.

Relaterade artiklar