Laddar

Bjuder äldre på kaka till kaffet

Välgörenhetsorganisationen besöker äldreboendet.

delningar

Nu på fredag eftermiddag bjuder Karlshamns Rotaryklubb äldreboendet i Gustavsborg, avdelning Näckrosen i Karlshamn på glädje och en kaka till kaffet.

– Rotary är en organisation med och för människor, vi vill förverkliga meningsfulla insatser i samhället, säger Camilia Qvist, president i Karlshamns Rotaryklubb.

Hon berättar att konceptet med fikabesök på äldreboenden är helt nytt och är något som ska utvärderas.

– Efter detta kanske vi märker att vi utveckla det till andra äldreboenden eller särskilda boenden. Vi gör samhällsinsatser både lokalt och globalt, just projektet Kaka till kaffet är ett lokalt initativt som arrangeras hos äldreboendet Gustavsborg i Karlshamn.

Vad blir det för kakor? – Ja, det är en liten överraskning men jag kan tänka mig att det blir både en bulle och en kaka.

Det blir ingen regelrätt föreläsning utan kommer snarare att handla om ett slags öppet samkväm med de boende.

– Ja, vi pratar om både ditten och datten, om våra gemensamma vänner eller om kändisar i stan. Huvudsyftet är inte att vi ska komma dit och berätta om Rotary utan det blir samtal om sådant som är intressant för dagen och viktigt för de boende. Det brukar flyta på väldigt bra och bli många trevliga samtal kring bordet.