Laddar

Bilförsäljningen ökar – här är populäraste modellen

Den positiva trenden för bilförsäljning i Blekinge fortsätter visar nya statistik från BIL Sweden.  

delningar

Under september såldes totalt 31 679 bilar i Sverige , en ökning med 1764 bilar, eller 5,9 procent jämfört med föregående månad. Jämfört med förra året såldes det 613 färre bilar, vilket motsvarar 1,9 procent. Den mest sålda bilmodellen i landet var Volvo XC60, 2 683 stycken, tätt följt av Volkswagen Golf, 2361. Den tredje mest sålda bilen är Volkswagen Passat, 1 329 stycken.

– Nybilsregistreringarna minskade med 1,9 procent i september. Det är dock viktigt och komma ihåg att vi jämför med starka siffror förra året och att det var en registreringsdag mindre i september i år jämfört med september ifjol, Bertil Moldén, VD BIL Sweden.

I Blekinge ökade däremot försäljningen 421 bilar såldes under september, en ökning med 78 exemplar, eller 22,7 procent. Jämfört med föregående period förra året ökade försäljningen med 43 bilar, 11,4 procent.

– Det är högkonjunktur i Sverige, vilket också visar sig i en mycket stark bilmarknad. Låga räntor, köpstarka hushåll och en stark arbetsmarknad bidrar till det stora intresset för att investera i ny bil, säger Bertil Moldén.

Blekinge följer inte trenden i övriga landet när det gäller den mest sålda bilmodellen, här är Volkswagen Golf populärast med 48 sålda exemplar. På andra plats är Volvo XC60 med 35 stycken. Den tredje mest sålda bilen var Volvo V40N, 16 sålda bilar.