Laddar

BILDEXTRA: Restaurangen har renoverats

Social eating med många små rätter. En helt ny bardisk och ett vinrum med Sveriges största vinflaska är några av nyheterna.

delningar

På fredagseftermiddagen visades den nya och ombonade versionen av restaurang Sjörök i Karlskrona upp.

Krogen startade 2012 och har på sex år etablerat sig på marknaden.

Vid tre tillfällen har Sjörök omnämnts av White Guide samtidigt som sommarmånaderna varit helt fullsatta flera år i rad.

”Men självklart har det funnits tuffa vintrar med mycket blåst och kyla vilket ofta lett till mindre gäster”, skriver ägarna i ett pressmeddelande.

På fredagen öppnades Sjörök för särskilt inbjudna gäster och dagen efter, på lördagen slår man upp portarna för allmänheten.

– Det känns fantastiskt, säger Johan Rennemark och blickar ut mot den helt nya bardisken helt byggd av material från Blekinge.

 

– Vi tänkte ett tag; ska man satsa eller ska man inte satsa? Det är en ganska stor satsning med tanke på att vi ligger så pass långt från centrum men jag tror någonstans att om man satsar tillräckligt mycket så blir man ett besöksmål.

In i det sista arbetade man med sin öppning. Gardiner syddes och vaser till borden inhandlades.

– Sedan har vi även soffor som är beställda som ännu inte hunnit fram, säger Johan Rennemark. 

Social eating är det nya konceptet. Det bygger på ett antal smårätter. Och det innebär även ett mindre antal fiskrätter på menyn jämfört med tidigare.

Till detta kommer ett helt nytt vinrum med Sveriges största vinflaska, rymmande hela nio liter:

 

Se fler bilder i vårt bildgalleri här under:

Relaterade artiklar