Laddar

Bildextra: Pigga företagare trängdes om uppmärksamheten

Magikern Douglas Nordenbelt uppträdde på scenen medan ett rekordstort antal företagare samtidigt passade på att trolla fram sina idéer. På onsdagen kom UF-mässan till Blekinge.

delningar

Antalet unga företagare är stort i Blekinge. Aldrig tidigare har så många velat visa sina färdigheter inom näringsliv, marknadsföring och företagande.

UF-mässan på Blekinge Convention Center fanns allt från frallor och disktrasor till smycken, t-shirts och hushållsnära tjänster.

 

Thomas Raade från Mikael Elias-gymnasiet i Karlskrona tycker att små barn slösar för mycket med tandkrämen. Lösningen är enligt honom att stoppa ner tandkrämstuben i en kartongliknande konstruktion och sedan klämma ut portionsbitar av krämen på tandborsten. Han försöker förgäves demonstrera hur det går till.

 

Foto: Mattias Nilsson.

I ett angränsande rum står Karl Truedsson och Albin Björk från Bra Prylar UF. De kommer bägge från Sölvesborg.

Deras koncept handlar om billiga produkter riktade till företagare, som en plånbok eller mobilhållare för 50 kronor.

 

– Man fäster mobilhållaren enkelt i bilens fläkt och magneten gör att man inte behöver använda händerna när man pratar, vilket är extra bra nu med tanke på den nya lagen om hands free, menar de.

– Vi har gjort en bra vinst och har goda marginaler, säger Karl Truedsson.

 

Foto: Mattias Nilsson.

Emilia Nilsson, Yasmine Gustafsson, Lukas Holgersson och Elias Wielgaard prisades på UF-mässan för att ha skrivit Årets Affärsplan 2018.

– Det var lite chockerande. Det var så länge sedan vi skrev den så vi hade nästan glömt bort den. Vi trodde nog inte att den var så bra som den faktiskt är.

 

Foto: Mattias Nilsson.

Företaget de driver heter Chocogift UF och handlar om att erbjuda presentaskar med choklad.

– Vi har sålt 550 askar hittills, det har gått över förväntan. Och det är alltid kul att möta kunderna, säger de apropå hur det känns att stå på en fullsmockad mässa.

 

Foto: Mattias Nilsson.

Förutom prisutdelning och bandklippning av landshövding Sten Nordin, kunde besökarna njuta av Talangfinalisten Douglas Nordenbelt som trollade och visade ett stort antal trick.

Se fler bilder från mässan i vårt galleri.