BILDEXTRA: Här är Wellness nya lokaler

"Den här typen av träning finns bara på tre ställen i Sverige".

delningar

På lördagsförmiddagen öppnar Blekinges senaste tillskott på täningshimlen; Wellness i helt nybyggda lokaler i Lyckeby utanför Karlskrona.

– Vi har nu 26 anläggningar i Sverige och gymmet i Karlskrona blir det allra senaste, säger Pelle Ström; en av delägarna när 24Blekinge.se besöker lokalerna på fredagseftermiddagen.

Allt är helt nybyggt och består av två våningar med en väl tilltagen takyta där utomhusträning kommer att köra igång i april.

Pelle Ström är extra stolt över entrén som inte ser ut som ett vanligt gym.

– Nej, det är lite mer av hotellkänsla, som en trevlig lobby, liksom. Vi har även en väldigt stor social yta med dricka, lunch och bars samt en kaffeautomat där vi hoppas att många ska kunna stanna kvar och koppla av.

En av nyheterna är den träning som kallas biocircuit.

– Det handlar om att träningen är individanpassad där ett system känner av vilken träning du behöver utifrån vad en PT har kommit fram till. Det fina är att dina uppgifter sparas och förändras utifrån din träning. Man checkar in och får reda på vilken maskin man ska använda och hur länge. Det här systemet finns vad jag vet enbart på tre Wellnessgym i landet; Älmhult, Nyköping och nu Karlskrona. Det här är något som jag tror att många i Karlskrona kommer att prata om.

I lokalerna finns även bland annat en stor lokal för gympaträning, ett traditionellt rum för styrketräning och en lokal för group cycling.

– Här cyklar man tillsammans framför en stor skärm. Man kan välja att se en naturupplevelse eller få en överblick på hur alla i gruppen ligger till.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar