Bilcentrum fyller 60 år: "Firar med pompa och ståt"

Så firas jubileet med kunderna till helgen:

delningar

Bilcentrum fyller 60 år och det ska såklart firas på företaget. Sedan 1959 har Bilcentrum representerat VW, Audi, Skoda och Seat i Kristianstad och Hässleholm. Koncernens moderbolag Bilcentrumgruppen AB bildades 2005 då nuvarande vd Marcus Gustafsson tog över ägarskapet. I dag omfattar Bilcentrumgruppen Bilcentrum i Kristianstad, Hässleholm och Sölvesborg och de omsätter 850 miljoner kronor och har 100 anställda. 

Hur firar ni?

– Vi firar med pompa och ståt. Vi firar det egentligen lite hela året både internt och externt, men mest denna veckan och nu till helgen. Det gör vi genom bra erbjudanden på nya och begagnade bilar, tävlingar och uppträden med lokala artister på alla tre anläggningar, säger Marcus Gustafsson, VD för Bilcentrum.

Som en del i firandet uppträder Hanna La Fleur på lördagen i Sölvesborg mellan klockan 12.30 till 14.30. Volkswagen-veteranbilar kommer finnas på plats båda dagarna i helgen. Mer spännande saker väntar under firandet.

– Såklart vill vi ju sälja bilar också så vi har bra kampanjer på bra bilar, säger Marcus Gustafsson.

Vad är den största skillnaden i hur ni jobbar i dag jämfört med hur ni jobbade vid starten för 60 år sedan?

– I dag gäller det att ta hand om långsiktiga relationer med kunden genom att bland annat behålla service och försäkring. Förr sålde man mest bara bilen och sågs kanske tre år senare. Nu vill man satsa på kundmöjligheter, så att kunden är nöjd. Det är hård konkurrens i dag – alla nya bilar är fina och det skiljer kanske inte lika mycket mellan dem som det gjorde förr. Då gäller det verkligen att komma åt kundnöjdheten så att man behåller kunden, säger Marcus Gustafsson.

Hur firar internt inom företaget?

– Vi har en stor fest på annan ort för alla anställda. Sedan gör vi lite roliga grejer under året. Det gör vi visserligen hela tiden, men vi gör det lite extra i år.

Bilcentrums vd Marcus Gustafsson och frun Vibeke Gustafsson som är marknadsansvarig på Bilcentrum. Foto: Bilcentrum

Bilcentrums vd Marcus Gustafsson och frun Vibeke Gustafsson som är marknadsansvarig på Bilcentrum. Foto: Bilcentrum

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar