BESKEDET: Bensinprotesterna ställs in

Angelina Blohm Bokenhielm är en av administratörerna i Bensinupproret 2.0. Foton: Privat / Michael Erhardsson, Mostphotos.

"Bensinupproret 2.0" har fått över 200 000 medlemmar de senaste dagarna. Därför ställs demonstrationen in:

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

"Bensinupproret 2.0" heter den Facebookgrupp som har vuxit explosionsartat de senaste dagarna och fått över 200 000 medlemmar. Medlemmarna i gruppen är missnöjda över bränsleskatterna och de stigande bensinpriserna. Under fredagen skulle de ge sig ut och demonstrera i Göteborg, Falun, Karlskrona, Västerås, Malmö, Sundsvall, Örebro, Växjö, Jönköping, Stockholm, Helsingborg och Östersund.

Angelina Blohm Bokenhielm är en av administratör i gruppen.

– Vi är väldigt tydliga med att poängtera att det inte är några våldsamma eller samhällsfientliga aktioner. Vi vill visa vårt missnöje men på rätt sätt, sa Angelina Blohm Bokenhielm från Vilshult utanför Olofström till 24Sverige.se under onsdagen.

Men planerna på demonstration ställs nu in eftersom de inte har fått tillstånd, skriver Aftonbladet.

– Vi fick inget tillstånd så det blir ingenting, säger Janne Berglund, grundare till Bensinupproret 2.0 till Aftonbladet.

Janne Berglund uppger för Aftonbladet att tanken är att de ska demonstrera nästa fredag istället. De vill rikta fokus mot de höga bränslepriserna och att sätta press på politikerna.

– Vi ser ett intresse som är ganska brett över hela landet men det är klart att de som framstår mer är de som bor på landsbygden och uppe i norr. Alla drabbas av det här, men alla drabbas olika hårt, säger Angelina Blohm Bokenhielm till 24Sverige.se.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar