Berusad 17-åring stal bil och kraschade in i staket

En man åtalas vid Blekinge tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri, olovlig körning samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

delningar

Den 3 november förra året ska mannen, som vid tillfället var 17 år, ha stulit en bil från en bostad i Mörrum. Han ska sedan ha kört iväg med bilen i mycket hög hastighet. Han hann dock inte så långt innan färden fick ett abrupt slut. Efter cirka 500 meter ska han han tappat kontrollen över bilen och kört in i ett staket så våldsamt att bilen voltade.

När polis kom till platsen var ingen kvar i bilen men ett vittne ska ha sett föraren springa ifrån bilen. I bilens förarsäte hittades en vänstersko. Efter en stund meddelar en hundförare att den misstänkta föraren, den 17-årige mannen, anträffats. Han har inga skor på sig och framför honom ligger en högersko som ser ut att höra ihop med den vänstersko som hittades i bilen.

Foto: Polisen

Polisen misstänkte att föraren var alkoholpåverkad och han omhändertogs för provtagning. Det visade sig att han hade 1,18 promille alkohol i blodet. Han åtalas nu vid Blekinge tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri, olovlig körning samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mannen nekar till brott

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar