Laddar

Bergström hyllar Olofström: ”Jag hade superkul”

Passar också på att ge KHK:s fystränare beröm.

delningar

I en intervju med hockeysverige.se berättar Alexander Bergström om sin långa resa från divison 1 till OS spel och passar på att hylla Olofströms IK, där han spelade en säsong mellan 2006 och 2007.

– Jag hade superkul i Olofström. Det var en riktig höjdare. Jag kom dit, det var ett jättegott gäng, jag fick känna att jag var en del av ett seniorlag och kompisskap. Dessutom fick jag spela mycket och känna det här förtroendet, säger Alexander Bergström till hockeysverige.se.

I Olofström stod Bergström för fina 60 poäng på 41 matcher. Där fick han också stifta bekantskap med tränaren Charles Franzén.

– Challe” gjorde mig klar för den nivån och lyfte upp mig till Hockeyallsvenskan. Jag hade honom två säsonger där, berättar Bergström.

Bergström fortsätter sedan att dela ut beröm. Speciellt till KHK:s fystränare och den före detta friidrottaren Miro Zalar.

– Jag fick en skjuts fysisk för varje säsong som jag var där och jag nyttjar Miro och hans sommarträning fortfarande för jag tycker att den är så bra.

Relaterade artiklar