Laddar

AVSLÖJAR: De tar över kända krogen

Redan nästa vecka slår man upp portarna i ny regi.

delningar

Johan Påhlsson som under mer än tio år framgångsrikt drivit golfkrog i Vallentuna och festvåningar och cateringverksamhet på bland annat Öland och i Stocksund, återvänder nu till Blekinges krogvärld.

– Jag har en fil kand i praktisk filosofi så folk brukar skämta och säga att jag är landets mest välutbildade bartender, skrattar han.

Nästa vecka tar Johan och hustrun Lotta Påhlsson-Holmquist över klassiska krogen Salvatores i Sölvesborg. 

 

– Ja, som det kan bli. När jag flyttade tillbaka till länet fick jag jobb på Eriksberg som biträdande restaurangchef men ödet ville annorlunda, säger Johan Påhlsson till 24Blekinge.se.

Nu kommer han i stället att driva Salvatores med start i slutet av nästa vecka. Till en början tillsammans med Salvatore Trudu men senare i helt egen regi.

– Nu över sommaren blir det en del svenska sommarklassiker men efterhand kan jag tänka mig ett mer gediget dryckesutbud och kanske mer lokalproducerat, både från Blekinge men också från östra Skåne. Man blir inte miljonär ändå så det är lika bra att göra nåt man kan stå för.

Hur gör ni med namnet? – Nu till en början kommer det att stå Salvatores med Påhlssons på menyer och så. Skylten kommer dock att sitta kvar. Sedan beror det på hur mycket vi ändrar. Det handlar också om respekt för honom och det han har gjort.

Johan Påhlsson vill att Salvatores ska bli Sölvesborgs eget ställe.

– Kanske att man också kan utöka cateringverksamheten och att folk ska kunna abonnera stället när det är 50-årskalas och liknande.

Johan Påhlsson

Ålder: 45

Familj: Hustrun Lotta och sammanlagt fem barn

Intressen: Mat och dryck, vår stuga i Kuggeboda, familj och vänner, idrott och natur.

Äter helst: Löjromstoast

Dricker helst: Ett riktigt schysst rödvin