Laddar

Avslöjar: Därför lämnade KHK-spelaren

Nu berättar han för 24Blekinge om varför han lämnade.

delningar

Det var i söndags som beskedet kom – att backen Alexander Deilert lämnar KHK. Några timmar senare var han klar för AIK. Då var KHK förtegna om anledningen till uppbrottet. Nu tar de och spelaren bladet från munnen.

– Han har valt det här själv och orsaken får han ta själv, säger KHK:s sportchef Patric Larsson.

Kommer ni försöka ersätta honom? – Nej vi försöker fixa den här situationen med de spelare vi har. Men det är klart det är en snabb bransch – det kan dyka upp intressanta saker man inte vet, säger Patric Larsson.

Nu berättar huvudpersonen själv om varför han nu spelar i AIK och inte KHK.

– Jag har under en längre period velat komma hem till mina hemtrakter (Stockholm). Jag har känt att jag inte riktigt fått ut så mycket här och har samtidigt haft en hemlängtan, berättat Alexander Deilert.

– Det har KHK vetat om och när allt var löst med klubben – ringde min agent och kollade med klubbarna som finns i Stockholmsområdet, och då var AIK det bästa alternativet. Det var inga konstigheter – inga hard feelings, fortsätter han.

Fanns det intresse även från andra lag i Stockholm? – Det gjorde det och det är väl bara kolla runt på kartan och se vilka det var, men AIK blev det bästa alternativet, säger den förre Djurgården och Hammarby-spelaren.

Hur känns det nu? – Jättebra! Jag har både familj och vänner här och dessutom en lägenhet jag nyligen köpt in. Saker har fallit på sin plats naturligt till slut och det känns som en spännande utmaning. 

Hur ser du på din i KHK? –  Det har varit en fantastisk tid. Förra säsongen var tung med alla skador men jag fick mycket hjälp från folk runtomkring KHK. I år hade jag väl högre förväntningar och hoppades prestera bättre, även om det inte varit någon katastrof så känner jag att inte riktigt fått ut det jag velat. Nu börjar jag om på nu kula.

Han förtydligar att uppbrottet primärt beror på sociala och inte hockeymässiga faktorer.

– Det sociala var viktigare. Jag vill hitta glädjen igen.

Vad det mer hemlängtan än att du inte trivdes i Karlskrona? – Ja så var det, även om de sakerna går lite hand i hand, men det är absolut inget fel på staden eller föreningen.

Känns det tråkigt att det blev Allsvenskan och inte SHL? – Nejdå. Alltså, ambitionen är så klart att spela så högt som möjligt men då vill jag också vara med och känna att jag bidrar.

 

 

Relaterade artiklar