Laddar

Avancemang i två olika sporter på ett halvår – nu vill Dahlstedt ha fler segerfester

I höstas division 3-avancemang med Saxemara – i våras var han med och spelade upp Kalmar HC i division 2. "Det blev en del segerfester i fjol", säger 22-årige Robin Dahlstedt och skrattar.

delningar

Hockey är nummer ett just nu för den förre golftalangen Robin Dahlstedt. Men 22-åringen har många strängar på sin lyra. Förra säsongen var han med och spelade upp Saxemara i division 3.

– Jag var med i ett par matcher på våren, sedan tog hockeyn över. Men givetvis missade jag inte segerfesten, säger Robin Dahlstedt och skrattar.

Det blev succé även i hockeyn där Dahlstedt firade stora triumfer med Kalmar HC, som efter flera års haveri lyckades med att ta sig upp till division 2. Med sina 47 poäng (17-30) hade Dahlstedt en viktig roll i laget.

– Det var riktigt gutt alltså. Vi var tvungna att gå upp och lyckades. Sedan var det skitkul att spela med Jonny Ågren, Jimmie Svensson och Jonas Karlsson.

Nu är det grönt ute igen och fotbollen pockar på uppmärksamheten. Robin Dahlstedt kämpar för att få en starttröja i Saxemara, men det är tuff konkurrens.

– Jag har tränat på bra och spelat i ett par träningsmatcher. Dock kommer jag missa premiären för jag är avstängd efter att ha fått rött kort i sista matchen förra säsongen.

I hockeyn är du en tuff powerforward – hur är du på fotbollsplanen? – Jag är väl mest en klassisk mittfältsbrunkare. Inte så mycket finess direkt. Jag tror inte att jag har gjort på tio år inom fotbollen.

Saxemara är nykomlingar i trean, hur går det för er i år? – Är alla bara friska och hela ser det rätt bra ut. Morgan Westerlund är en klasspelare som är viktig för oss. Vi siktar högt i år. Jag räknar med fler segerfester i höst, säger Robin Dahlstedt.

Relaterade artiklar