Laddar

Årskrönika 2017 del 1: Döda hundar och valpsex

24Blekinge.se bjuder på en tillbakablick på året som har gått. Här är första delen.

delningar

I fyra artiklar kommer 24Blekinge.se att blicka tillbaka på vilka nyheter som vi bjudit på under 2017. Del 1 handlar om artiklar som publicerades under januari, februari och mars.

En nyhet som väckte stor uppmärksamt i början av året var den om åtalet mot en man bosatt i Karlshamn i vars lägenhet man hittat vanvårdade och döda hundar.

Det var i oktober 2016 som polisen efter ett tips tog sig in i mannens lägenhet.

I bostaden möttes patrullen av misär. På golven i hela huset fanns det avföring och urin överallt. Det luktade av förruttnelse och dött djur.

 

Foto: Linda LC Berntsson.

Den 26-årige hundägaren dömdes senare till till tre månaders fängelse för djurplågeri. Han ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden. Enligt tingsrättens bedömning framgår det i detta fall som uppenbart att hundarna utsatts för ett lidande.

I januari skrev vi även om akuten i Karlshamn som den 16 januari öppnade på natten, något man inte haft möjlighet till sedan 2012.

De boende på asylboendet Fur norr om Karlskrona var i vintras inte nöjda med kvaliteten på mat och skrev på en protestlista till Migrationsverket.

– Maten är oätlig, den gör mig sjuk, sade Behzad Javanian till P4 Blekinge som var först med att rapportera om nyheten.

I februari hördes en mystisk explosion i Holmsjö. En person ringde polis och berättade att något exploderat i en lastbil som stått parkerad på en garageuppfart utanför en bostad. Inga personer kom till skada.

I mitten av februari anmäldes en sjuksköterska på Blekingesjukhuset för hon ansågs kunna utgöra en fara för patientsäkerheten. Hon misstänktes ha brukat narkotikapreparat på arbetstid.

Den 8 mars på kvällen kom en nyhet som berörde hela länet djupt.

En pojke avled efter knivskador han fått i närheten av Brovägen mellan Jämshög och Olofström. Polisen hade kallats till platsen på eftermiddagen och där hittat två skadade pojkar.

– Man trodde ju inte att det var sant. Det är så otroligt hemskt, sade Johanna Jeppsson som bor i närheten till 24Blekinge.se när vi åkte till Olofström för att skildra nyheten på plats.

 

En 13-åring greps av polis misstänkt för mord alternativt dråp. På grund av pojkens unga ålder så omhändertogs han sedan av socialtjänsten och placerades på ett ungdomshem.

I september blev utredningen kring dödsfallet klar.

– En omfattande utredning har genomförts och visar att händelseförloppet är klarlagt. Av utredningen framgår att en 13-årig pojke ensam har dödat en annan 13-årig pojke, sade kammaråklagarna Marie Lindström och Anna Johansson vid Åklagarkammaren i Karlskrona, som ansvarat för utredningen i ett pressmeddelande.

I mars såldes också en rekorddyr lägenhet i länet. Det handlade om enbart 28 kvadratmeter som gick för en miljon kronor.

Och visst minns du den annorlunda tårtbeställningen som konditorn Robin Rocko Falk i Karlshamn fick i början av mars? En rosa vaginatårta.

 

Sen var det det här med valpsex.

En kvinna som har beskrivits som en av nyckelpersonerna inom den svenska djursexindustrln, jobbar som hundvakt i Blekinge. En nyhet som avslöjades i mars av SVT Nyheter Blekinge.

– Jag blir äcklad, ledsen och arg. Även att jag inte har haft min hund där så känner jag mig kränkt. Jag har ju ett ansvar för henne och precis som ett barn så är det jag som ska ta hand om henne. Framför allt tänker jag på de stackars varelser som hon har utsatt tidigare, sade Patrik Skog, en av personerna som bokade kvinnan som hundvakt.

I nästa artikel i vår årskrönika kommer vi att sätta fokus på nyheter från april, maj och juni. Missa inte det.

Relaterade artiklar