Arrangerar nattfotboll: ”Håller ungdomar borta från osunda miljöer”

Foto: Anton Nilsson

Då kan ungdomar i Blekinge spela nattfotboll.

delningar

Det är inom ramen för Blekinge Idrottsförbunds projekt ”Idrott i Mellanstaden” som det bjuds in till nattfotboll i Sunnahallen nu på fredag. I ett samarbete med Hyresgästföreningen och Karlskrona kommun ges ungdomar mellan 13-25 år möjligheten att spela fotboll och umgås. 

- Forskningsresultaten är samstämmiga; nattfotbollen håller ungdomar borta från osunda miljöer. Att få spela boll och umgås istället för att dra runt, det tror vi är en bra modell. Ger det sen fler tjejer och killar som engagerar sig i föreningslivet, då vinner vi alla på det, säger Olof Ljungberg på Blekinge Idrottsförbund i ett pressmeddelande. 

Hyresgästföreningen ser positivt på verksamheten. 

- Vi vill alltid att våra hyresgäster ska få ett så brett utbud av verksamhet som möjligt där de kommer ut och möter varandra. Det bidrar till bättre stämning och ett trevligare bostadsområde, säger Ida Larsson på Hyresgästföreningen.

På plats kommer välutbildade idrottsledare från olika delar av Karlskrona finnas, tillsammans med personal från Blekinge Idrottsförbund och Hyresgästföreningen. Nattfotbollen pågår klockan 20.00 till 23.00 fredag den 22/3. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar