Laddar

Årets sommarstad: Karlskrona utmanar Kalmar

Kalmar har tagit hem titeln tre år i rad. Nu är det åter dags att rösta fram årets sommarstad.

delningar

Fram till den 23 maj kan man rösta på vilken stad i landet som man anser vara den bästa sommarstaden. I Blekinge har Karlskrona hittills legat bäst till med en femteplats i landet förra året.

Populära sommarstäderna Kalmar och Halmstad har slagits om segern de senaste åren och Västervik fortsätter att klättra uppåt varje år. Men även små orter som Hjo och Härnösand håller sig bland topp 10.

Kalmar tog förra året hem vinsten för tredje året i rad.

– Vi är väldigt stolta och glada över att ta hem titeln i år igen och vill passa på att tacka alla som på olika sätt engagerar sig i Kalmars utveckling, sade Åke Andersson, vd för Destination Kalmar i samband med förra årets prisutdelning.

– Vi hoppas på att få så många som möjligt att engagera sig för sin sommarstad, och vi kör ett liknande upplägg som förra året med två tävlingar i en. Antingen tävlar man med att rösta och ge sitt bästa tips om sin sommarstad på vår hemsida, eller så läggar man upp en bild på Instagram från samma stad och taggar med #åretssommarstad2018 #reseguiden. Vill man får man självklart göra både och, säger Louise Nilsson som är projektansvarig för Årets SommarstadReseguiden i ett pressmeddelande.

 

Karlskrona är den enda stad i länet som tagit sig in på topp 10-listan även om man halkade ner ett steg från plats fyra till plats fem förra året.

Lite otippat kom den klassiska sommarstaden Visby in som nykomling på listan 2016 och knep en sjundeplats förra året (se faktaruta).

 

Årets sommarstad 2017 (siffrorna för 2016 inom parantes): 

1 (1) Kalmar

2 (3) Västervik

3 (6) Härnösand

4 (2) Halmstad

5 (4) Karlskrona

6 (8) Falkenberg

7 (ny) Visby

8 (5) Varberg

9 (7) Hjo

10 (9) Mariestad