Årets skolsköterska jobbar i Blekinge

Foto: Foto: Michael Erhardsson & Pressbild

"Jag tycker det är fantastiskt roligt att möta eleverna och stötta dem."

delningar

Årets skolsköterska finns i Karlskrona kommun. Åsa Råhlén fick i fredags utmärkelsen av Riksföreningen för skolsköterskor med motiveringen att hon är uppskattad av både elever och kollegor samt driver utvecklingen framåt.

Åsa, som arbetar som skolsköterska på Fischerströmska gymnasiet, utsågs till årets skolsköterska under årets skolsköterskekongress i Malmö. Hon tilldelades, förutom utmärkelsen, ett diplom och ett stipendium på 10 000 kronor.

– Det är självklart jätteroligt. Vi är många som jobbar tillsammans, det är inte bara jag som ska ta åt mig äran, utan hela elevhälsoteamet på våra gymnasieskolor, säger Åsa Råhlén till 24Blekinge.

Vad är det bästa med att vara skolsköterska?

– Jag tycker det är fantastiskt roligt att möta eleverna och stötta dem. Att finnas till för att de ska lyckas med sin utbildning, det hälsofrämjande arbetet är jätteroligt.

FAKTA

Motiveringen:

Åsa Råhlén, skolsköterska Karlskrona kommun, har av Riksföreningen för skolsköterskor, utnämnts till året skolsköterska 2018.

Med beundransvärd förmåga har Åsa tillgodogjort sig ny lärdom och resultatrikt formgivit beskrivande strukturer och processer för utvecklandet av nya arbetsmetoder. Hon har bidragit inom det hälsofrämjande området avseende goda sömnvanor på såväl individ som gruppnivå.

Hennes salutogena arbete, sett ur ett folkhälsoperspektiv, är betydelsefullt eftersom god sömn, hälsa och välbefinnande hänger tätt samman. Sömnskolan som hon har utvecklat har varit mycket uppskattad av både elever och kollegor.  Redan innan denna utmärkelse har tidning och radio uppmärksammat Åsa Råhléns signifikanta arbete.

Hon har generöst delat med sig av sitt kunnande, bland annat genom att skriva om sömnskolan i tidningen Skolhälsan. Åsa har också designat andra arbetsmetoder som en del i vardagsarbetet som kollegiet känner ett stort stöd i, såsom hälsosamtal med nyanlända etc.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar