Laddar

Årets företagare: ”Vi har haft en stabil tillväxt”

Den överraskade pristagaren berättar om strategin. "De medel vi tjänat in har vi lagt på utveckling".

delningar

Bert Gustafsson från Baga Water Technology i Torskors är årets företagare i Karlskrona.

Detta stod klart i eftermiddags då priset delades ut till den totalt överraskade entreprenören.

– Jag hade inte en aning om det här, säger han och kramar sin blomsterkvast och den statyett som förkunnar att priset gått till Baga.

 

Verksamheten startade 1992 och i dag har man 57 anställda.

Personalstyrkan växer hela tiden, berättar Bert Gustafsson. Varje år tillkommer runt tre nya medarbetare.

När man frågar honom om bakgrunden till att just Baga fått utmärkelsen har han en klar teori.

– Vi har haft en stabil tillväxt sedan 2004. De medel vi tjänat in har vi lagt på utveckling och låtit företaget växa.

 

– Det vi tittar på i juryn är just lönsamhet, god tillväxt och att det är något som sticker ut, berättar David Altefur från organisationen Företagarna som delar ut priset.

I år var det tio olika företag som var aktuella under nomineringstiden men valet föll till slut på Baga med följande motivering:

”Med vår miljö i tankarna hittar vi Baga – företaget som tänker lite längre. Baga har genom åren satsat på olika reningslösningar, både för avlopp- och reningsvatten. Med ringar på vattnet har företaget fått god lönsamhet och bra tillväxt. Med deras hållbarhetsarbete har de sett vinsten för vår planet och våra generationers framtid. Företagarna i Karlskrona vill också tänka lite längre, därför utser vi Baga till årets företagare 2017. Baga håller sitt löfte – rent på riktigt”. 

Bert Gustafsson kommer nu att göra upp om utmärkelsen Blekinges bästa företag och vill det sig väl kan det bli så att man får representera hela länet i den stora riksfinalen.

 

Han tycker att Blekinge generellt sett är ett bra län för företagande men tillägger att det stundtals kan vara svårt att rekrytera personal.

Vad är det bästa med att vara företagare? – Det beror helt och hållet på hur man är som människa. Det måste vara roligt att arbete och jag är 76 år gammal och jag arbetar fortfarande…fast nu blir det bara 40 timmar i veckan.