Laddar

Allt fler unga kvinnor identifierar sig som feminister

En undersökning som genomförts av Ungdomsbarometern visar vad de unga kvinnorna och männen i Sverige identifierar sig som.

delningar

Ungdomsbarometern har gjort en undersökning kring vad de unga kvinnorna och männen i Sverige mest identifierar sig som. Enligt undersökningen identifierar unga kvinnor sig främst som feminister, livsnjutare och hundmänniskor, skriver Metro.

Ungdomsbarometerns statistik visar tydligt att just antalet unga kvinnor som identifierar sig som feminister har ökat. Tittar man närmare på statistiken visar den att antalet har fördubblats under de senaste fyra åren.

År 2013 uppgav de kvinnor som svarade på enkäten att de framför allt såg sig själva som bokmalar, miljövänner och storstadsmänniskor. På samma fråga svarade de unga männen att de identifierar sig själva som gamers, prylnördar och sportfantaster. I den senaste undersökningen har prylnörd ersatts av livsnjutare hos de unga männen.

Personerna som har deltagit i undersökningarna är mellan 15 och 24 år. Under den senaste studien svarade drygt 23 000 personer.