Allt fler Blekingebor positiva till solceller

Foto: Mostphotos. - Foto: Mostphotos

Möjligheten för solenergi har ökat.

delningar

Efter förra årets sommar ökade möjligheten för solenergi i Sverige med 13 procent. Enligt en ny Sifo-undersökning har detta resulterat i att var tredje Blekingebo börjat överväga solceller.

Enligt Vattenfalls Solindex hade Blekinge kunnat generera ungefär 295 miljoner kWh per år om alla villorna i länet hade solpaneler. Det skulle räcka med energi för alla villor i Sölvesborg och Olofström i ett helt år.

– Det är roligt att så många numera är positiva till solenergi, men det är många som fortfarande inte vet att Sverige har bra förutsättningar för solenergi. Vi på Vattenfall jobbar hårt med att öka medvetenheten. Under stora delar av året har Sverige långa dagar som ger mycket sol. Dessutom ökar solcellernas verkningsgrad i vårt relativt svala klimat, säger Jonas Stenbeck, försäljningschef för privatkundsmarknaden på Vattenfall i ett pressmeddelande.

Blekinge län har även klättrat två placeringar i indexet jämfört med 2017 visar, Vattenfalls Solindex.

– Vi har tagit fram Solindex för att visa hur bra förutsättningar Sverige har för solenergi. Vårt mål är att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. I den omställningen hoppas vi kunna underlätta för svenskarna att leva och bo mer hållbart. Att uppmärksamma potentialen för solenergi är ett av flera steg i det ledet, säger Jonas Stenbeck

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar