Laddar

Allsvensk debut: ”Jag trodde inte det skulle gå så snabbt”

17-årige Adrian Edqvist från Karlskrona debuterade igår för Kalmar FF i Allsvenskan. "Jag trodde inte det skulle gå som snabbt som det gjort", säger Adrian Edqvist.

delningar

På måndagskvällen gjorde Karlskronasonen Adrian Edqvist sitt första framträdande i Allsvenskan med Kalmar FF. 

– Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt som det gjort. Det var lite nervöst när jag fick veta att jag skulle hoppa in, men det var bara att köra, säger Adrian Edqvist. 

Hemmalaget Sirius ledde matchen med 3-0 och matchen var i sitt slutskede.

17-åringen hoppade in på högerkanten och fick direktiv från KFF-tränaren Peter Swärd att gå in för pusha laget och utmana backlinjen med sin snabbhet och teknik.

– Man hinner inte göra så mycket med så lite tid, men det känns ändå som en hyfsad debut. Jag hade en del boll och fick till ett par farliga passningar framåt. Det känns i alla fall riktigt kul att debuten är avklarad.

Edqvist kom till Kalmar från Malmö i januari och känner att han kommit in bra hos de rödvita.

– Tränarna har visat att de har förtroende för mig och alla har varit väldigt välkomnande. Alla håller ihop och de har verkligen tagit hand om mig bra här i början.

Han skrev på för U19-laget, men har den senaste en och en halv månaden tränat med A-laget. 

– Det märks att de verkligen vill satsa på mig och det känns riktigt bra att vara här. Mitt fokus nu ligger på att fortsätta träna hårt och förhoppningsvis leder det till att man får fler chanser. Det största målet för framtiden är att etablera sig i A-laget. Vi har en väldigt bra trupp, även om det gått tungt nu i början, och det kommer krävas hårt jobb.