Laddar

Åkessons svärmor: ”Jag har ingen relation med Jimmie”

Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson är politisk vilde i riksdagen men saknar inte sitt gamla parti SD: "Man pratar väldigt mycket skit om varandra", säger hon om SD i riksdagen. Banden till sin svärson Jimmie Åkesson från Sölvesborg har också kapats: "Jag har ingen relation med Jimmie", säger hon till Expressen.

delningar

Margareta Larsson är mamma till Jimmie Åkessons sambo Louise Erixon och valdes in på ett SD-mandat till riksdagen 2010.

Förra hösten lämnade hon partiet i protest mot hur SD sköttes under Åkessons sjukskrivningsperiod.

I en intervju med tidningen Expressen beskriver hon sitt missnöje med bland andra partisekreteraren Richard Jomshof från Karlskrona och hur ledningen styrde med järnhand:

– Man fick välja vartenda ord. Man var på helspänn hela tiden. Synonymer i texter och tal var viktigt för att inte missförstås av etablissemanget.

Arbetet i riksdagsgruppen beskriver hon som infekterat:

– Man pratar väldigt mycket skit om varandra. Det är som att man fortsätter samma beteende inifrån som man varit utsatt för utifrån. Det pratas mycket skit. Jag har hört begrepp som skitmänniskor, muppar och idioter nästan dagligen.

Margareta Larsson var borta från riksdagsarbetet i nästan två år för att ägna sig åt en massagesalong som nu är avvecklad.

Under tiden utanför riksdagen lyfte hon ändå sitt riksdagsarvode på 62 400 kronor i månaden, något som bland annat partiledaren och svärsonen Jimmie Åkesson kritiserat.

I våras återvände hon till riksdagen men nu som politisk vilde och hon menar att hon kan använda mycket av sina erfarenheter från massageföretagandet i riksdagsarbetet eftersom hon är intresserad av folkhälsofrågor och socialpolitik.

Efter att ha levt på riksdagslön i drygt tre år utan att närvara i riksdagen kan hon efter valet 2018 plocka ut full inkomstgaranti eftersom hon omfattas av de gamla regler som gäller för ledamöter invalda före 2014, rapporterade DN förra året.

Margareta Larsson befinner sig mycket i Blekinge för att träffa sitt barnbarn och Jimmie Åkessons sambo Louise Erixon som sitter i fullmäktige i Sölvesborg. 

– Jag har en god relation med Louise men jag inte ingen relation med Jimmie. Det funkar. Det är sorgligt att det ska vara så här men så är det, säger hon till Expressen.

 

Relaterade artiklar