Laddar

Agnes från Blekinge gör premiär på vita duken

Den 30 juni har filmen Jordgubbslandet Sverigepremiär. Filmen utspelar sig på Listerlandet i Sölvesborg och i rollistan finns Agnes Lingöy från Sölvesborg, numer Kristianstad. 

delningar

21-åriga Agnes Lingöy är en av skådespelarna i filmen Jordgubbslandet. Det är första gången hon medverkar i en film som dessutom ska visas runt om på Sveriges biografer.

– Det har varit jättespännande, det har varit en dröm sedan jag var liten att få spela in film så att få göra det var helt fantastiskt, säger hon.

Agnes berättar att det är skillnad på film och teater som hon tidigare medverkat i. Typen av skådespeleri och jobbet runt omkring skiljer sig åt.

– För mig som inte har spelat in förut och är nybörjare på det så var det kul att se hur allt fungerar bakom kameran med. Hela upplevelsen i sig var väldigt häftig. 

Teamet har redan fått se filmen på biografen, skådespelerskan tyckte det var en upplevelse i sig att se sig själv på den vita duken.

– Jag reagerade främst på mitt minspel och kroppsspråk. Jag tänkte mycket på mina reaktioner, hur jag tittar och vickar på näsan. Sen min röst, jag tänkte ”oj shit pratar jag så.” 

I framtiden kan bli en fortsättning inom filmbranschen berättar Agnes. Om chansen dyker upp vill hon satsa på yrket då intresset är stort.

– Det bästa är att man får leva sig in i en annan karaktär och leva ut. Att inte behöva tänka på man ska vara hela tiden som man annars alltid gör. Jag gillar att gå in i rollen och strunta i allt annat.

Sölvesborgstjejen spelar rollen som Mille, huvudpersonen Annelis bästa kompis. Från början är tjejerna barndomskompisar men under filmens gång märks det hur de på senare tid har växt ifrån varandra.

Filmen har Sverigepremiär den 30 juni och visas då bland annat på Scala Bio i Sölvesborg. 

 

Jordgubbslandet handlar om en kärleksberättelse mellan den 15-årige polska, gästarbetande pojken Wojtek och den svenska bonddottern Anneli. Filmen utspelar sig på jordgubbsfälten i Hällevik, Blekinge och skildrar en värld av motsättningar och fördomar.

Relaterade artiklar