Laddar

Ägaren om döda hunden: ”Gravplatsen har blivit skändad”

En död hund hittades vid Halens camping i Olofström. Polisen misstänkte först djurplågeri, men nu har ärendet lagt ned. "Gravplatsen har blivit skändad. Någon har grävt upp hunden och sedan flyttat på den", säger en vän till hundägaren.

delningar

24Blekinge.se skrev tidigare i dag om en hund som hittats vid Halens camping i Olofström. Hunden som låg invirad i ett lakan tillsammans med en hundfilt, leksaker och liten boll hittades av några privatpersoner som var ute på en promenad på tisdagen.

Polisen rubricerade ärendet som djurplågeri.

– Man misstänker att hunden har tillfogats skador. Jag vet inte vilken sorts skador men de har orsakat hundens död samt lidande. Hunden är chipmärkt, så det kanske finns en förklaring till detta, sade Bengt Jeppsson, polis i västra Blekinge.

På onsdagskvällen kom 24Blekinge.se, i kontakt med en vän till hundägaren, som berättar att hunden som hittades hade blivit begravd en bit från fyndplatsen för cirka fem månader sedan.

– Hunden som var cirka 14 år gammal dog av naturliga orsaker. En dag vaknade den inte och den dog på grund av åldern. Anledningen till att hunden begravdes vid Halens camping har att göra med att det var en plats som hunden tyckte mycket om att vistas på, säger hon och fortsätter:

– Gravplatsen har blivit skändad. Någon har grävt upp hunden och sedan flyttat på den. Det hela känns fruktansvärt och ägaren är förfärad.

Hon berättar att man varit i kontakt med polisen som lagt ned ärendet.