Laddar

175 år i försäkringsbranschen: ”Fantastiskt – det ska vi fira”

Nu tänker man åka på en kalasturné genom länet.

delningar

Länsförsäkringar Blekinge har funnits i 175 år. Det började i Jämshög och utvecklades i Ronneby.

I dag finns man i samtliga kommuner i länet.

Det var 1840 som det bildades ett brandstodsbolag för Jämshögs socken, något som blev upprinnelsen till det som i dag är Länsförsäkringar Blekinge.

Dåvarande landshövdingen föreslog att man skulle bilda ett brandstodsbolag för samtliga socknar i länet.

Sagt och gjort. Den 15 juni 1843 infann sig samtliga intressenter i Ronneby  för bildandet av ett Brandstodsbolag för Blekinge län för hus och lösören å landet, som bolaget hette ända fram till 1909 då man bytte namn till Blekinge Läns Brandstodsbolag. 

Under den första tiden bedrevs verksamheten på olika adresser som Grevagården och Frimurarehotellet i Karlskrona. Första egna huset var Palanderska gården som köptes 1934 och runt 1950 flyttade huvudkontoret till Karlshamn där det har legat sedan dess. Först 1972 öppnades ett kontor i Karlskrona igen.

 

Bild från 1960-talet. Foto: Pressbild.

– Vi har varit verksamma som kundägt bolag i Blekinge ända sedan 1843, säger Jens Listerö som är vd för Länsförsäkringar Blekinge i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi arbetar hållbart för att utveckla vårt lokalsamhälle på olika sätt. Att vi fyller 175 år är fantastiskt och det ska vi så klart fira. Bland annat kommer vi åka på kalasturné genom länet där vi bjuder in till olika aktiviteter.