Laddar

17-åringen fick debutera för SHL-laget

Karlskronas nye talang fick chansen – hyllar NHL-stjärnan.

delningar

Skadeproblemen i Karlskrona HK gjorde att klubbens tränare Ove Molin fick plocka in juniorcentern Linus Karlsson till tisdagens match mot Rögle BK. KHK vann med 5–3 i Jössarinken och under slutet av matchen fick Karlsson till slut gå ut på isen.

– Jag spelade inte så mycket och det var skönt med en vinst ändå. Vi behövde det efter förra matchen. Jag spelade bara ett byte på slutet av matchen. Det var bara att gå in och köra och göra det jag är bra på, säger han.

Hur var känslan att debutera?

– Det har alltid varit en dröm att spela med ett SHL-lag. Det är ett mål som är avklarat. Sedan strävar man alltid efter mer. Man ser ju att det går betydligt fortare än vad man är van vid. Så det är en stor skillnad.

En träning med A-laget hann det bli innan beskedet att han skulle spela kom under måndagen. Under säsongen är det troliga att Karlsson främst får spela med klubbens J20-lag och därefter finns möjligheten att få chansen i SHL.

– Jag ser det bara som en bonus om det går bra med J20. Det är bara en bonus att få vara med. Först gäller det att prestera i J20.

Karlsson är 17-årig center som fyller 18 i mitten av november. Han kommer närmast från moderklubben Boro/Vetlanda HC i småländska Landsbro där han de två senaste säsongerna har spelat i division 2. Nu har Karlskrona lockat honom att flytta till Blekinge.

– Det är jättebra med spelarna och skolan här. De har hjälpt mig jättemycket och är en jättebra klubb. I Landsbro spelade jag seniorhockey och här spelar jag med juniorer. Det går lite fortare i Superelit än i division 2. Jag börjar komma in i det mer så det är skönt.

Från Landsbro i Vetlanda kommun även KHK-forwarden Joseph Jonsson men framförallt NHL-proffset Erik Karlsson som räknas som en av världens bästa spelare.

– Vi är inte släkt men man kan nästan tro det. Det är inte jättemånga som heter Karlsson där men någon mer är det, säger Linus Karlsson.

Har ni stött på varandra?

– Ja, man känner alla. Det bor runt 1 000 människor där så alla känner varandra där. Erik känner man lite och han har alltid hjälpt mig. Vi åkte mycket under allmänhetens åkning så han har alltid varit en idol och en väldigt bra förebild för mig.

 

Linus Karlsson

Ålder: 17 år (991116).

Position: Center.

Längd: 186 centimeter.

Vikt: 79 kilo.

Klubbar: Boro/Vetlanda HC (moderklubb), Karlskrona HK.

Karlskronas försäsongsmatcher 17/8: Tingsryd-Karlskrona 1–0 (Nelson Garden Arena, Tingsryd) 24/8: Karlskrona–Oskarshamn 3–2 e.str. (Soft Center Arena, Kallinge) 29/8: Karlskrona–Linköping 2–1 (Borohallen, Landsbro) 7/9: Karlskrona–Malmö 1–7 (NKT Arena, Karlskrona) 12/9: Karlskrona–Rögle 5–3 (Jössarinken, Mörrum) 14/9: Karlskrona–Växjö (NKT Arena, Karlskrona)

Relaterade artiklar