Karn från Karlskrona blev toppmäklare i Los Angeles | Nyheter i Blekinge – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Karn från Karlskrona blev toppmäklare i Los Angeles

"Ju hårdare och mer du arbetar desto större belöning får du i slutändan".

Mattias Nilsson

Kl.20:03, 9 januari, 2018

Karn från Karlskrona blev toppmäklare i Los Angeles
Foto: Privat.

Du kanske har sett tv-programmet Million Dollar Listing där svenske Fredrik Eklund gör succé som mäklare åt de mest förmögna människorna på Manhattan.

25-årige Karn Duggal från Karlskrona är på väg i en liknande riktning och jobbar i dag åt samma bolag, den mytomspunna mäklarfirman Douglas Elliman i Los Angeles.

Men vi tar storyn från början.

– Jag har länge arbetat inom fastighetsbranschen både här i Blekinge och i Skåne, säger Karn Duggal.

– I början arbetade jag mer som en fastighetsförvaltare men jag kände att jag ville något mer. Jag har alltid haft ett driv inom mig med att vilja mer och försöka få ut min fulla potential inom allt jag gör. Med ett stort nätverk samt kontakter kändes det som ett bra steg att vidareutbilda sig till mäklare på Malmö Universitet samtidigt som jag gick ut med en kandidatexamen i fastighetsvetenskap.

Hur kom det sig att du började plugga i USA?
– Efter att jag tog min examen så arbetade jag både i Malmö och i Karlskrona ett kort tag men jag hade redan innan bestämt mig för att åka till USA och vidareutbilda mig på engelska och lära mig hur fastighetsbranschen fungerar där borta och se det från ett mer internationellt perspektiv. Det har alltid legat där i bakhuvet som en dröm och en vision jag vill uppfylla. Jag blev antagen på UCLA vilket är en av de mer ansedda skolorna i hela USA och därifrån började min resa.

Karn Duggal beskriver mäklarjobbet som socialt. Man träffar många människor och arbetstiden erbjuder mycket frihet.

– Du är igång hela tiden och du bestämmer själv hur mycket du vill arbeta. Du hjälper människor. Att köpa eller sälja en bostad är för många den största affären i livet. Med dessa aspekter i åtanke kändes och var valet av att bli en fastighetsmäklare helt rätt.

Hur hamnade du på ansedda Douglas Elliman?
– Jag slutförde först och främst mina studier på UCLA och tog min magisterexamen inom fastighetsvetenskap. Man får enligt lag som utländsk student inte börja arbeta inom landet förrän man har slutfört sina studier men efter avklarade studier samt tagit min mäklarlicens där borta så började jag jobba som fastighetsmäklare åt ett kommersiellt fastighetsbolag.

hollywood_sign_zuschnitt

Att han nu har nått fram till Douglas Elliman beror på kontakter.

– Mycket i Los Angeles handlar om vem du känner och det kan underlätta mycket. Efter att ha arbetat ett tag kände jag att det var dags för nya utmaningar, jag kände att jag ville ta mig an bostäder som villor och lägenheter också istället för bara kommersiella fastigheter. För att komma in som mäklare på Douglas Elliman i Los Angeles och speciellt det området där jag är nu i Beverly Hills/Hollywood är svårt. Det är samma bolag som svenska stjärnmäklaren Fredrik Eklund jobbar för i New York där Beverly Hills är motsvarigheten till Manhattan. Man måste först och främst ha med sig en stor erfarenhet eller ha varit med i stora transaktioner. Vi pratar om mäklare som säljer för högre belopp än 1 miljon dollar. Det finns mäklare där som säljer för 10, 20 eller 30 miljoner dollar så varför skulle jag med mindre erfarenhet få ett sånt toppjobb på en av världens främsta fastighetsbolag?

Karn Duggals målmedvetenhet och strävan efter att nå toppen har dock gett utdelning.

– Mina kontakter och mitt nätverk hade växt så pass mycket att jag nu kunde använda det till min fördel när jag gick in på kontoret och sökte jobbet. Jag var beredd på att det skulle vara svårt att få till en anställning. Men det enda jag hade i huvudet var att jag inte har något att förlora. Svaret jag först fick var att de inte anställer nya mäklare och inte mäklare med ett okänt namn eller mindre erfarenhet. Men på något sätt ville ändå en av cheferna prata vidare med mig. Efter att ha berättat om vad jag gjort i Los Angeles under en så pass kort period, samt om min vilja och passion, fick jag jobbet som fastighetsmäklare på Douglas Elliman i Beverly Hills. 

beverly-hills-hotel-2455977_1280

Hur känns det?
– Man märker vilken skillnad det är från mitt förra jobb. Den motivation och inspiration man får genom att bara kliva in, går inte att förklara. Nu helt plötsligt jobbar jag med de absoluta toppmäklarna i hela USA och det känns väldigt bra och givande. Man märker hur alla pushar och hjälper varandra där och det är en miljö med enbart möjligheter och inga som helst begränsningar.

Hur kan en vanlig dag se ut i Los Angeles?
– Eftersom man har så pass stor konkurrens inom branschen har man inte råd med att ligga på latsidan. Jag har en plan och ett mål för varje dag som jag ska uppfylla när det gäller hur många jag ska kontakta och vilket område jag ska fokusera på, samt hur jag ska marknadsföra objekten på bästa möjliga sätt.

Jag går upp tidigt för att få i mig en bra frukost och helst vill jag slippa den hemska Los Angelestrafiken där bara några kilometer ibland under rusningstrafik kan ta timmar. När jag väl är på kontoret försöker jag uppfylla mina mål för dagen och boka in så många möten jag kan under veckan. Målet i slutändan är alltid att få till ett möte där man kan locka till sig både köpare och säljare. Till skillnad från Sverige där både säljare och köpare har samma mäklare, har man i USA oftast en mäklare på säljsidan och en på köpsidan.

Jobbet innebär stor frihet, säger Karn Duggal. 

– Det som är bra med det här yrket är att du själv bestämmer vilka tider du arbetar. Kontoret är öppet till sent på kvällen och jag arbetar på tills jag känner att jag är klar. Det finns inga specifika tider. Men självklart – som de flesta vet –  gäller att ju hårdare och mer du arbetar, desto större belöning får du i slutändan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Seger i Frankrike för Blekinges racerstjärna

Seger för racingtalangen från Blekinge.

Nanna Jami

Kl.13:10, 22 april, 2018

På lördagen blev det seger för Edward Jonasson från Karlskrona på Formel 1 banan Magny Cours i Frankrike. 

”Det känns fantastiskt bra och är en mycket välförtjänt framgång för såväl Edward som hela teamet.En kvittens på det vi känt funnits hela tiden. Edward visade med besked att han tillhör den internationella eliten inom racing genom att vinna i ett mycket tufft och händelserikt race på lördagen”, skriver Trojnar Racing i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Blekinges racerstjärna prisad på gala

Edward Jonasson ligger nu på andra plats totalt i tabellen.

I 24Play kan du se de avslutande varven på racet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Svårt att få passtid – här är anledningen

"Ett par veckors väntetid gäller på polisstationen i Karlskrona."

Nanna Jami

Kl.12:41, 22 april, 2018

Svårt att få passtid – här är anledningen
Foto: Bildbyrån

Det är svårt att få tid för att ansökan om pass hos polisen i Karlskrona. Orsaken är att många reser hit eftersom det finns få bokningsbara tider i andra län, rapporterar P4 Blekinge. 

– Ett par veckors väntetid gäller på polisstationen i Karlskrona. Vi ser att det finns för få tider i Skåne, Halland och Västra Götaland och många från dessa län kommer hit och ansöker här, säger polisområdeschefen i östra Blekinge Magnus Bergman till radiokanalen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bröt upp fönster och gjorde inbrott

En villa utsattes för inbrott under lördagen.

Nanna Jami

Kl.11:26, 22 april, 2018

Bröt upp fönster och gjorde inbrott
Foto: Arkivbild

Någon gång mellan klockan 8.15 och 18.30 på lördagen utsattes en villa i Jämjö för inbrott.

Tjuven eller tjuvarna bröt upp sex fönster, en altandörr och krossade sedan ett badrumsfönster. Det är oklart vad som stulits.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

17-åring slagen i huvudet på fest

Det finns ett vittne till händelsen.

Nanna Jami

Kl.11:17, 22 april, 2018

17-åring slagen i huvudet på fest
Foto: Pixabay

Strax efter midnatt, under natten till lördagen, blev en 17-årig pojke slagen på en fest som ägde rum på Parkvägen i Jämjö.

17-åringen blev slagen i huvudet av en okänd person. Det finns ett vittne till händelsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tioårig pojke knivrånad vid skola

Pojken knivrånades av två 14-åringar.

Nanna Jami

Kl.10:58, 22 april, 2018

Tioårig pojke knivrånad vid skola
Foto: Bildbyrån

Klockan 17.48 på fredagen blev en tioårig pojke knivhotad av två 14-åriga pojkar vid Sunnadalskolan i Karlskrona.

14-åringarna tog tioåringens keps och ville ha pengar av honom. Men han hade inga pengar.

Tioåringen lyckades ta tillbaka sin keps. Han kom inte till fysisk skada.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng