Därför slutar Asper

Blir U17-tränare tillsammans med Håkan Norén.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.15:36, 14 november, 2017

Därför slutar Asper
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Mattias Asper lämnar rollen som assisterande tränare för Mjällby AIF. Vem som tar över är än så länge oklart. Men klart är i alla fall att han tillsammans med Håkan Norén, som tidigare har haft flera ledarroller i föreningen, tar över som nya U17-tränare.

Inom kort kommer både ny akademichef och ny assisterande tränare presenteras av Mjällby, detta skriver klubben på sin hemsida.

Mjällbys U17-lag hade en tuff vårsäsong och inte ens en stark höst kunde rädda dem från att degraderas till U17:s division 1.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ericsson(s) avgjorde när Mörrum segrade i toppmötet.

Målvakten och forwarden låg bakom 3-1-segern. "Verkligen skönt". Mörrum ny serieledare.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.22:17, 17 januari, 2018

Ericsson(s) avgjorde när Mörrum segrade i toppmötet.
Mörrum – Kalmar. Foto: Viktor Andersson.

Det tidiga toppmötet i mellan Mörrum och Kalmar hade vad som önskas av en match i Alltvåan. Fart, känslor och skönspel.

I slutet av den andra perioden fick Kalmar en femminuters-chans i powerplay –sedan Dave Lindarv åkt på matchstraff. Ett gyllene läge.

– Jag såg det inte så väl men det var väl lite oturligt kan jag tycka. Jag tror han (Kalmarspelaren) faller lite innan tacklingen och då ser det lite värre ut än vad det kanske är, menar forwarden Marcus Ericsson.

Då klev Mörrums målvakt på allvar in i handlingarna. Kalmar sköt skott på skott, Sebastian Ericsson räddade gång på gång – och Mörrum lyckades hålla ut.

Kort därefter sköt hemmalaget 2–1.Ett, som det brukar kallas, psykologiskt viktigt mål.

– Det var tungt för dem tror jag och definitivt en riktig boost för oss att komma ur det levande så att säga, säger Marcus Ericsson.

Vid tidpunkten hade Marcus Ericsson redan prickat i ett mål – och det skulle bli fler.

Med en minut kvar matchen hade Mörrum för många spelare på isen. Lagstraff, och ny powerplaychans för Kalmar.

Men detta var Mörrums och framförallt kompisarna Ericssonas kväll. Sebastian räddade och Marcus skickade pucken över hela isen – och in i den öppna kassen.

– Det är skönt att se den gå in. Det var lite flyt att den letade sig in men verkligen skönt, avslutar han.

Segern tog Mörrum upp som tabelletta och Marcus Ericssons två mål förde honom till toppen av poängligan.

FaktaMatchfakta
Alltvåan

Mörrum GoIS – Kalmar HC: 3–1 (1–1)(0–0)(2–0)

Målen: 1a: 07:281-0 . Ericsson, Marcus (Dave Lindarv) 13:24 1-1 Oliver Styf,
3:e 45:09 2-1 Jonathan Svensson, (Marcus Niemi, Dmitri Shaburov), 59:19 3-1 Marcus Ericsson

Skott: 26–33 (7–7)(8–12)(11–14)
Arena: Jössarinken
Publik: 664
Domare: Mikael Söderlund, Linjemän:Johan Ekelöf, Victor Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Andreas stod för ”Notan” – blev Krifhjälte

Vilken injektion. "Notan" tryckte in två när Krif tog andra raka.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.21:15, 17 januari, 2018

Andreas stod för ”Notan” – blev Krifhjälte
Notan bakom Krif-seger. Foto: Arkiv.

Kallinge-Ronnebys lagkapten Andreas Nordfeldt var tillbaka från sin näsoperation till matchen mot Hudiksvall. Då stod han för en mycket viktig kvittering.

I bortamatchen mot Visby/Roma var hans påverkan om möjligen ännu större. Notan stod för både ledningsmålet och det helt avgörande 2–1-målet i det som blev en 4–1-seger för Krif.

Hans första var en styrning, det andra en följd av riktigt fint Krif-spel. Bakom mål grävde Krif:s poängkung Stefan Söder fram pucken – levererade den vidare till Notan som fri framför målvakten kunde trycka in den.

Samme Söder, givetvis framspelad av ”Notan” avgjorde sedan definitivt matchen med sitt 3–1-mål, med ett skott som bara sa ”PANG”.

Krif vann till slut med 4–1 och ökar på sin segerrad till två raka matcher. Laget är efter en tveksam start nu femma i tabellen.

FaktaMatchfakta
Allettan Södra

Visby/Roma – Kallinge-Ronneby: 1–4 (0-0)(1-2)(0-2)

Målen Krif: Andreas Nordfeldt 2, Stefan Söder, Johan Lundgren

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förre landslagsbacken ser slutet på karriären

Blekingeprofilen har förmodligen spelat sin sista match. "Det kanske finns ett veteranlag".

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.20:42, 17 januari, 2018

Förre landslagsbacken ser slutet på karriären
Foto: Johanna Lundberg / BildbyrΌn

Sillhövdasonen och förre landslagsbacken Mikael Antonsson har av allt att döma tacklat sin sista forward på elitnivå, vilket Köpenhamnsspelaren berättar för Tipsbladet.dk. 

– Ja, det tror jag. Det kanske finns ett veteranlag som vill ha mig, säger han till tipsbladet.dk.

Det blir alltså förmodligen ingen återkomst till varken IFK Göteborg eller Sillhövda AIK där han inledde karriären.

Antonsson som hunnit bli 36 år har bara spelat sju minuter den här säsongen för FCK Köpenhamn – men är numera en del av den stab som huvudtränanaren Ståle Solbakken förfogar över.

– Jag försöker att hålla igång, men jag är långt ifrån deras (lagkamraternas) nivå, säger han.

Efter Sillhövda gick flyttlasset till IFK Göteborg där han gjorde tre säsonger. Antonsson har dessutom spelat Serie A-fotboll för Bologna och hunnit med 28 a-landskamper för Sverige.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trots tvivlen – så har Hanöhus återuppstått: ”18 kom första gästen – 18.15 var det smockfullt”

Jörgen Virack berättar om Hanöhus renässans, hur de gamla vibbarna nu blivit de nya och om historien bakom succén.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.20:10, 17 januari, 2018

Trots tvivlen – så har Hanöhus återuppstått: ”18 kom första gästen – 18.15 var det smockfullt”
Hanöhus, Jörgen Virack. Foto: Viktor Andersson.

För nästan exakt ett år sedan, i en artikel i BLT, dömde ägaren Tonnie Rittstam ut Hanöhus som danspalats. Han hade, som han sa – andra planer för anläggningen.

Ett drygt år senare har det visat sig att han misstagit sig. I all fall om man får tro Jörgen Virack som, tillsammans med Mjällbyprofilen Hans Larsson, lett Hanöhus in i fornstora dagar.

Det har varit en succé menar Jörgen Virack. Allt som oftast fulla lokaler och minnesvärda kvällar.

– Där har jag bevisat motsatsen. Ett år senare står vi här och har kört en fantastisk sommar och höst. Varje kväll vi har kört här kommer det fram folk som kramar om en och säger att detta är fantastiskt. ”Jag mötte min fru här för 20 år sen och då var det precis samma stämning och atmosfär”, berättar Jörgen Virack med en visst typ av stolthet i rösten.

Hanöhus, Jörgen Wirack. Foto: Viktor Andersson.
Foto: Viktor Andersson.

Det är en iögonfallande och imponerande figur jag möter i Hanöhus entré. Jörgen Virack är stiligt klädd med skjorta och väst – men samtidigt avslappnad, kragen är lite löst släppt och alla knappar knäpps inte. Han har långt hår likt en rockstjärna med en kroppshydda likt en krogvakts.

Vi slår oss ner på ett av borden som får en granskande blick.

– Tänk hur många drinkar som spillts här. Och de här stolarna som stått här sedan allt startade. De har en patina och kan berätta våldsamma historier från förr skrattar han barskt.

Och så lutar han sig tillbaka och berättar om hur en man med noll koppling till Blekinge hade en vision, som sedan blev till verklighet – och om en höst och sommar som blev över förväntan.

– Jag kom i kontakt med Hans i början av året och vi besökte fastigheten i april. Då sa Hans till mig: ”Kan vi göra något år det här?”. Visst kan vi det sa ja, när ska vi öppna? Bra, vi öppnar den 16 juni, sa Hans.

– Allting gick jäkligt snabbt och den 16 juni hade vi premiär och hade bestämt oss för att öppna klockan 18. Klockan 18 kom första gästen – 18.15 var det smockfullt.

Hanöhus Jörgen Wirack. Foto: Viktor Andersson.
”Det här lokalen kan berätta otroliga historier, menar Jörgen. Foto: Viktor Andersson.

Hans krav till Hans var att få göra Hanöhus precis som det var under glansdagarna. När hösten sedan kom gick den visionen hand i hand med den efterföljande succén.

– Jag hade en vision och följde den. Inför hösten hade vi inga tillstånd att driva det vidare men vi hade en känsla, som sa att det här kan inte gå fel. Så redan innan tillstånden var klara hade vi bokat artister för hösten.

Han fortsätter.

– Jag sa till Hans, för det ligger i tiden, att jag vill återskapa de gamla danskvällarna som Hanöhus är berömt för. Jag menar, alla stora dansbandsartister har varit här genom åren, berättar han.

Finns den dragningskraften kvar?
– Det gör den. Banden ringer till mig och frågar: ”Får vi spela här?”. Stora band som Flamingo säger: ”Gud, att få komma och spela på Hanhöhus igen, fantastiskt”.

Han har en raspig röst, lite som man föreställer sig att en man med många år i restaurang- och nöjesbranschen har – och frågar mig om han får tända en cigarett, samtidigt som han borstar bort gammal fimp från bordet.

– Flera band har spelat här under hösten och med tanke på att vi gjort minimal reklam har vi ändå fått in en stor mängd människor. Jag vill inte säga antal men jag vill säga att det blev över förväntan. Att det skulle bli bra visste vi – men att det skulle bli så här, det kunde vi inte tänka oss.

På många sätt fick de som besökte Hanhös under hösten uppleva en glimt av hur det kunde se ut under 80 och 90-talet, berättar Jörgen med ivrigt kroppsspråk och tänder sin cigarett.

– Han som var DJ på juldan och som spelat här tidigare ropade under kvällen ut att det här är en episk afton. Ni är med om något historiskt – sånt här tryck har ni inte varit med om på Hanhös sedan 80-talet. Då jag kände jag bara – YES – för det var det som var tanken, skrattar han.

Succén till trots är, som många vet, framtiden för Hanöhus nöjeskvällar osäkra. Ägaren Tonnie Rinnstam vill sälja, men har inte fått sålt – och Jörgen med kompanjonen Hasse – vill fortsätta.

– Det beror lite på hur det artar sig med försäljningen. Min och Hans ambitioner har alltid varit att fortsätta – vi vill inget annat. Med det handlar om prislappen, vi kan inte riktigt enas där.

Ni har funderat på att köpa det?
– Det har varit ett alternativ ja. Det är lite känsligt att prata om, för i den här branschen kan man inte säga för mycket, men vi har fört förhandlingar, säger han och fortsätter.

– Förhoppningvis får vi besked snart.

Vad lutar det åt?
– Ska jag vara ärlig så känns det som att vi skulle få lov att fortsätta. Skulle vi få det till, säg hösten – så får vi nog mer gå in i en tankebox kring hur vi ska kunna fortsätta det här och komma dit hän – att det kanske är vi som köper eller investerar i rörelsen.

– Det känns lite jobbigt här och nu men nånstans i magtrakterna känner vi att det blir av, men det är lite rävspel.

Hanöhus Jörgen Wirack. Foto: Viktor Andersson.
På sommaren är förstås utsikten lite bättre, intygar Jörgen Virack. Foto: Viktor Andersson.

Men kommer det ett positivt besked – Då är Jörgen redan förberedd.

– Tanken är då att första spelningen här blir i slutet av februari, jag kan inte avslöja vilket – men det är ett stort band.

Vi har pratat färdigt och vi vandrar runt i lokalen. Han får nått drömskt i blicken när han visar mig runt och tanken slår mig hur mycket det här betyder för honom – och hur mycket det förmodligen betyder för hela lokalbefolkningen. Jörgen besvarar mina tankar.

– Det betyder otroligt mycket. När dansen hade tystnat den sista kvällen kom folk fram till mig och sa att: ”Vi hoppas verkligen att ni får fortsätta. Ni måste försöka påverka fastighetsägaren”.

– Detta är något som hela bygden vill, och även band runt om i Sverige, tillägger han.

Och avslutar:

– Jag satt ner med bandet Flamingokvintetten efter den sista spelningen. Då sa de till mig att det här är det bästa vi vart med om på länge.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Ny tränare i HIF Karlskrona

Han tar över.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.16:26, 17 januari, 2018

KLART: Ny tränare i HIF Karlskrona
Foto: Bildbyrån

Nu står det klart att Sebastian Seifert tar över huvudansvaret i HIF Karlskrona, med start i dag.

–  Vi anser att truppen är betydligt bättre än förra året och vi tycker att vi ska ha fler poäng än vi faktiskt har, säger ordförande Örjan Nilsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Karl-Johan Lång brinner för handbollen i Karlskrona och har gett allt i sin roll som huvudtränare och för det är vi tacksamma. Men med fem inspelade poäng behöver vi en förändring.

Pierre Thorsson kommer fortsättningsvis att vara assisterande tränare och samtidigt blir Niklas Samuelsson ordförande i sportgruppen. Sebastian Seifert har sin första träning med laget i dag runt 16.20.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng