Legendaren redo för revansch | Nyheter i Blekinge – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Legendaren redo för revansch

Har inte glömt sist Mjällby kvalade mot Örgryte. "Det är förväntan i luften".

Viktor Andersson

Kl.18:55, 7 november, 2017

Legendaren redo för revansch
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Mjällbys assisterande tränare Mattias Asper har tunga meriter på sin lista. Avgörande Champions League-matcher, SM-guld och landslagsmatcher. Sist Mjällby kvalspelade, mot just Örgryte, stod han i mål. Nu står han vid sidlinjen.

– Revanschlusten är oerhört stor. Och ÖIS kryddar så klart till det men framförallt är den stor för att det är kval – och senaste gången kände vi oss väldigt besvikna, säger Mjällbys assisterande tränare Mattias Asper.

Vad minns du från det senaste dubbelmötet som slutade med att ni åkte ut?
– Jag minns framförallt de viktiga händelserna, som utvisningarna, målen och de missade chanserna. Det sitter kvar hårt i minnet, berättar Asper.

Det svider fortfarande?
– Ja absolut, sånna starka minnen, både besvikelser och vinster kommer man i håg. Det är också det som driver en, man spelar för att vinna och slippa känna besvikelse.

Men Mjällby har gått vidare. Och de har gjort det med stil. Formen kunde knappt varit bättre och hela Mjällby andas optimism.

– Det är ett tvärtomläge nu, där vi kommer från en serie under. En chans till revansch med helt nya förutsättningar men med samma klubbar som gör upp. Det ska både bli spännande och kul, säger Asper.

Är du nervös?
– Jag är mer eller mindre alltid nervös, oavsett match. Men en sån här viktig match går man så klart in i med extra mycket spänning. Det är förväntan i luften och det ger en extra krydda – en adrenalinkick, menar Asper.

Du har mängder med viktiga matcher i bagaget. Vad blir din roll inför de här matcherna?
– Att se till att laget inte gör så mycket annorlunda. Vi ska våga spela vårt spel, så jag försöker få dem att slappna av och bara ge allt. Så får vi hoppas att det räcker. Det kommer bli tufft men också intressant och roligt, tror den gamle landslagsmålvakten.

Mjällby kommer in i kvalmötena med ÖIS med ett fint facit på sju raka matcher utan förlust. För ÖIS, är det snarare tvärtom. De har fem raka matcher utan vinst och  3-7 i målskillnad.

– Det är en fördel, vi har ett gott självförtroende. Samtidigt har det historiskt sätt varit en fördel att komma från Superettan. Det är små marginaler som avgör och jag tror det laget som klarar av att spela på sitt sätt, är det laget som kommer att vinna. Det gäller att göra två matcher på bästa sätt.

Vad behöver ni göra mot ÖIS?
– Vi har koll på ÖIS eftersom det är ett tag som vi haft den här kvalplatsen i sikte och har identifierat deras svagheter. Men framförallt gäller det att vi spelar vårt eget spel bäst, det är det som har fört oss hit.

ÖIS kommer till Strandvallen med ett gäng rutinerade spelare som Stojan Lukic, förre landslagsstjärnan Johan Elmander och förre Falkenbergsmålskytten Hakeem Araba. Men förre Mjällbyspelaren  Danny Ervik, skadad, och profilen Martin Mutumba saknas i truppen.

– Jag har spelat litegrann med Johan och en hel del mot honom. Det blir nog intressant för honom att komma hem och spela en sån match. Och de har ett rutinerat lag, men vi kan ge dem en match, avslutar Mattias Asper.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Loppet blev kaos – nu kräver löpare pengarna tillbaka

"Det är principen. Man arrangerar inte ett sånt här lopp om man inte kan reda ut det".

Mattias Nilsson

Kl.18:51, 26 april, 2018

Loppet blev kaos – nu kräver löpare pengarna tillbaka
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

TYA Challenge 2017 var tänkt att bli ett unikt hinderlopp på mer än 20 kilometer, det längsta i Sverige.

Platsen var Karlsnäs utanför Ronneby och över 200 deltagare anmälde sig till loppet i somras.

Tyvärr blev det inte riktigt som det var tänkt för arrangören Rickard Lundblad. 

Sponsorer hoppade av och det strulade med det företag som skulle hålla i tidtagningen, vilket resulterade i att man i stället försökte ta tiden manuellt. Även banans sträckning var dåligt markerad och många löpare sprang vilse.

– Det var kaos, efter en timme kom löparna tillbaka och vi fick ställa in allt, berättar en kvinna som tog med sig familjen från Stockholm till Ronneby för att springa loppet.

– Jag fick upp ögonen för loppet via Facebook och eftersom vi har släkt i Ronneby var det en rolig grej att dels besöka dem, dels delta i tävlingen, säger kvinnan.

Eftersom loppet ställdes in vill hon och familjen nu ha tillbaka de 1 181 kronor som betalats in i startavgift.

– Det är principen. Man arrangerar inte ett sånt här lopp om man inte kan reda ut det, menar kvinnan som varit i kontakt med arrangören och fått beskedet att några pengar inte kan utbetalas.

Nu är händelsen anmäld till ARN, Allmänna reklamationsnämnden.

– Jag känner ingen direkt oro för anmälan. Jag har helt slutat med det där nu och fått en lärdom av livet. Vissa smällar får man ta. Jag trodde helt enkelt för mycket på Blekinge och Ronneby som plats för ett sådan här evenemang men jag kommer aldrig mer att försöka få igång loppet igen, säger arrangören Rickard Lundblad till 24Blekinge.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tre nyförvärv klara för KHK

Presenterades vid lunchtid på onsdagen.

Nanna Jami

Kl.12:34, 25 april, 2018

Tre nyförvärv klara för KHK
Foto: Bildbyrån

Under onsdagens sillyseason, som hölls i NKT Arena Karlskrona presenterades tre nyförvärv:

Josef Ingman som spelat med KRIF i division 1 de senaste två åren.

– Josef är en puckskicklig back med bra skridskoåkning och dessutom ”rightare”. Vi tycker att han har stor utvecklingspotential, säger sportchef Patric Larsson i ett pressmeddelande.

André Nordstrand som klubben haft i J20 under två säsongen.

– André kommer från vårt J20-lag. Han har under säsongen visat att utvecklingen gått spikrakt uppåt. Han har varit en ledande spelare både på isen och utanför. Extra kul att kunna ge våra egna J20-killar chansen i seniorlaget.

August Nilsson som senast kommer från Växjös J20-lag.

– August är en ung kille med stor utvecklingspotential. Han är storväxt med bra fart på skridskorna och har även SHL-meriter från förra säsongen med Växjö, säger Larsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Back lämnar KRIF

Följer med Per Ljusteräng till Tingsryd.

Viktor Andersson

Kl.12:21, 25 april, 2018

Back lämnar KRIF
Marcus Karlström. Foto: Mikael Johansson.

Per Ljusteräng lämnade Kallinge-Ronneby för Tingsryd efter den gångna säsongen. Nu står det klart att han plockar med sig backen Marcus Karlström, detta skriver Taif på sin hemsida.

– Marcus är en stark skridskoåkare och är utrustad med ett bra skott. Han har en bra karaktär, är målmedveten och det känns som han kommer passa bra in i laget, säger Tingsryds sportchef Tomas Bergstrand till smp.se.

Backen stod förra säsongen för 14 poäng på 40 matcher i Krif-tröjan.

Avtalet är skrivet på två år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Topptennis till Blekinge

Nu återvänder den unga tenniseliten till länet.

Mattias Nilsson

Kl.16:51, 24 april, 2018

Topptennis till Blekinge
Foto: Arkiv.

I maj kommer turneringen ITF Futures till Karlskrona. Det är en del av Rising Star Tour och handlar om unga tennisspelare av elitklass.

Det hela arrangeras av Karlskrona tennisklubb och det blir spel både i herr- och damsingel.

Futures är snäppet under ATP-touren och Challenger-touren.

Prispengarna är 15 000 dollar och turnén avgörs mellan den 7 och 13 maj.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trotjänare lämnar KHK: ”Riktigt kul med en ny utmaning”

"Han har en attityd att pressa sig själv i både träning och match. Fuskar aldrig, viker inte ned sig för att det krävs lite extra och söker inga ursäkter."

Nanna Jami

Kl.15:00, 24 april, 2018

Trotjänare lämnar KHK: ”Riktigt kul med en ny utmaning”
Foto: Bildbyrån

Centern Kristoffer Söder lämnar Karlskrona HK. Han är klar för spel i Björklöven. Kontraktet gäller tre år.

– Kristoffer är en vägvisare i det som kännetecknar en spelare i Björklöven. Han har en attityd att pressa sig själv i både träning och match. Fuskar aldrig, viker inte ned sig för att det krävs lite extra och söker inga ursäkter. Han är lojal i ansvaret för inte bara sin egen prestation och utveckling utan han strävar även efter att i alla lägen göra sina medspelare bättre och därmed laget, säger sportchef Grönberg om nyförvärvet Kristoffer Söder i ett pressmeddelande.

– Det ska bli riktigt kul med en ny utmaning och jag gör gärna om samma resa i Björklöven som jag gjorde med Karlskrona med uppflyttning till SHL, sade Söder i samband med att kontraktet skrevs på.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng