Carltne bil – mer framgångsrika nu än någonsin | Nyheter i Blekinge – 24 timmar om dygnet – Helt gratis
I samarbete med Fordstore Carltne

Carltne bil – mer framgångsrika nu än någonsin

Starkare än någonsin skriver Carltne bil historia genom att bli en Fordstore. Samtidigt står man inför en enorm satsning på nya lokaler vid Tubba Torg. Jesper Carlsson och hans kollega Thomas Holtne har en tydlig vision om framtiden.

Redaktionen 24blekinge.se

Kl.14:32, 26 oktober, 2017

Carltne bil – mer framgångsrika nu än någonsin
Jesper Carlsson, Carltne Bil, berättar om bilfirmans framgångar och kommande satsningar. Foto: Kim Ahlqvist

För tre år sedan övertog Jesper Carlsson och hans kollega Thomas Holtne dåvarande Hermibil och fram växte Carltne bil i Karlshamn. Samtidigt tog man över verkstadsdriften från Leffes bil. I och med detta blev man västra Blekinges nya fordhandlare.

Tidigt beslutade sig duon för att snabbt engagera och marknadsföra sig genom olika evenemang. Med en tydlig målsättning – att lyfta dåvarande 38 miljoner kronor i omsättning till 100 miljoner. Och man närmar sig med stormsteg. I år ser man nämligen ut att landa på en omsättning på cirka 80 miljoner kronor.

– För oss är det viktigt att vara med och stötta i samhället. Det har varit självklart från första dagen att vi ska engagera oss i olika evenemang. Det handlar om att ge tillbaka till kunderna. Sedan är det också viktigt att vi syns och därmed bygger upp vårt eget underlag, säger Jesper Carlsson, vd på Carltne bil.

– Idag säljer vi omkring 500 bilar om året och den siffran har vi som mål att öka med ytterligare 200.

Carltne bils framfart i västra Blekinge har gett eko också inom Ford. Nyligen gick man nämligen från att vara en en premium store till att bli en Fordstore och med detta bytte man också namn – till just Fordstore Carltne.

– Detta innebär givetvis att vi blir exklusivare. Exempelvis kommer vi att börja sälja Mustang vilket vi är ensamma om i Blekinge. Vi är jätteglada över detta.

Men satsningar och framgångarna slutar inte där. Efter att ha varit beredda att genomföra en rejäl renovering och bygga ihop sin verksamhet med Sörmlindshuset kom beskedet att bilfirman Offensiv gått i konkurs.

Då agerade man kraftfullt.

– Vi var snabba med att höra oss för. Medvetna om att en flytt till offensivs lokaler skulle bli mer gynnsamma för oss på alla tänkbara sätt. Inte minst ekonomiskt.

Snabbt avhandlades möten med fastighetsägare och i augusti kom beskedet att Carltne bil flyttar från Sölvesborgsvägen till de nya lokalerna vid Tubba Torg. Men innan flytten går av stapeln krävs en omfattande renovering.

– Här kommer vi få utrymme att utveckla verksamheten och göra allt med mer kvalité.

När kände ni att ni vuxit ur kostymen på Sölvesborgsvägen?
– Det kände vi nog ganska snabbt att vi gjort. Egentligen redan när vi övertog verksamheten. Det är många bilar som passerar hos oss varje år och vi behövde anpassa oss efter det. Nu får vi något stadigt att bygga på.

När man flyttar in i sina nya – då nyrenoverade och fräscha – lokaler vet man inte ännu. Men någon gång under våren, berättar Jesper.

– Just nu är det en del pappersexercis innan vi kan påbörja renoveringen.

När ni flyttat, kommer ni att få anställa fler eller klarar ni er på nuvarande bemanning?
– Idag är vi 14 personer som arbetar här på Carltne bil. När flytten gått kommer vi med all säkerhet bli tvungna att anställa fyra personer ytterligare.

Vad händer med era nuvarande lokaler?
– Till dessa söker vi efter hyresgäst. Så är det någon som skulle vara intresserade är de mer än välkomna att höra av sig.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Larmet: Blodiga fötter och nedsmetad i bajs

En familj slår nu larm om vanvård av en anhörig. Enligt uppgift ska vanvården ha pågått en längre tid.

Mattias Nilsson

Kl.21:04, 23 april, 2018

Larmet: Blodiga fötter och nedsmetad i bajs
Foto: Wikimedia.

Vid ett flertal tillfällen ska brukaren ha haft blodiga fötter. Den vårdpersonal som är anställd av kommunen ska varken ha tvättat fötterna eller kontaktat sjukvården, skriver Blekinge Läns Tidning.

Nu har familjemedlemmarna skrivit ett brev till Karlshamns kommun där man påtalat flera brister som man klassar som vanvård.

Det handlar om en toalett nedsmetad med bajs och även handdukar nedsmetade med avföring.

”Det är absolut vidrigt att se detta”, skriver man till kommunen, enligt BLT.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ensamkommandes liv på asylboende: ”Alarmerande situation”

Smutsiga boenden, bråk och oroliga boendeförhållanden, otrevlig personal och ingen eller dåligt fungerande internetuppkoppling.
Så ser verkligheten för landets ensamkommande ut, enligt en ny nationell kartläggning där även Blekinge ingår.

Mattias Nilsson

Kl.19:49, 23 april, 2018

Ensamkommandes liv på asylboende: ”Alarmerande situation”
Foto: Bildbyrån.

Det är organisationen Vi står inte ut som kartlagt Migrationsverkets asylboenden på 40 orter i landet, bland annat i Ronneby, och som nu presenterar sin rapport.

Bland annat konstaterar man att det är en rotlös tillvaro präglad av psykisk ohälsa.

Det är inte ovanligt att unga ensamkommande tvingas byta boende tre till fem gånger, ibland så många gånger som åtta gånger under sin asylprocess i Sverige.

På vissa orter erbjuds svenskundervisning av frivilliga organisationer eller folkbildarförbund, men det är långt från alla. Den långa väntan och de upprepade skolbytena gör att unga tappar motivationen att studera.

Det är även vanligt att många personer delar på ett och samma rum.

Frivilligorganisationer, lärare och unga själva rapporterar om en alarmerande boendesituation där man inte orkar gå till skolan då äldre sänggrannar utan sysselsättning är vakna om nätterna och sover på dagarna och på så sätt stör nattsömnen.

Det faktum att ensamkommande så ofta tvingas flytta gör det svårt att få en fungerande fritidsverksamhet, exempelvis fotbollsträning eller träning på gym.

Det är antingen för långt att ta sig till träningen eller så är avgiften för dyr.

Det rapporteras även om att man inte får något att äta de dagar man inte har möjlighet att komma hem till tiden då maten serveras, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Många mår enligt rapporten dåligt psykiskt och ägnar sig åt självskadebeteende.

Droger förekommer på samtliga av Migrationsverkets boenden.

FaktaVi står inte ut är ett nätverk bestående av nästan 11 000 professionella och volontärer som som på ett eller annat sätt möter, arbetar med och är engagerade i gruppen ensamkommande barn och unga.

Källa: Vi står inte ut

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

PROGNOS: Växlande väder väntar i Blekinge

Så ser prognosen ut under veckan.

Michael Olsson

Kl.19:00, 23 april, 2018

PROGNOS: Växlande väder väntar i Blekinge
Foto: Pixabay

Måndagen har bjudit på temperaturer över 15 grader runt om i Blekinge. Men resten av veckan bjuder inte riktigt på samma värme enligt SMHI.

Karlskrona:

Tisdagen blir en mulen historia. Dagen inleds med mörka moln, men solen kommer tränga sig fram under korta stunder. Inte förrän 17-tiden når temperaturen sin höjd, då den väntas komma upp i tolv grader.

Onsdagen går i samma spår med mulet under dagen, men solchanser framåt kvällen. Däremot blir det ingen större värme under maxtemperaturen når tio grader. Under torsdagen försöker molnen tränga sig fram hela dagen och under vissa perioder när det blir soligt.

Enda dagen det ska komma lite regn är under fredagen då det kommer en mindre skur under eftermiddagen och även kvällen. Lite mörkare moln än tidigare under veckan väntar.

Ronneby:

Inleds på samma sätt som det gör i Karlskrona. Mulet med vissa solchanser och en temperatur som på sin höjd ligger mellan 10-13 grader.

Torsdagen skiljer sig på det sättet att det redan då kommer regn till Ronneby. Först kommer lite nederbörd på morgonen och sedan blir det uppehåll innan mer regn kommer på kvällen. Fredagen blir kyligast, med en maxtemperatur på nio grader.

Karlshamn:

Kan förvänta sig väldigt blandat väder under tisdagen. Dagen inleds med mörka moln och en regnskur, men därefter ljusnar det upp och under kvällen tittar solen fram. Onsdag blir dessvärre grå så gott som hela dagen med en temperatur runt tio grader.

Torsdag och fredag består av en del regn enligt SMHI:s prognos. Sammanlagt rör det sig om fem millimeter som ska komma dessa dagar, men mellan nederbörden finns vissa solchanser. Även om värmen inte är särskilt hög.

Olofström:

Har en nästan identisk prognos med Karlshamn. Skillnaden ligger i nederbörden då Olofström uppges få mer regn. Torsdagen ska få 3,8 millimeter och fredagen 3,5.

Sölvesborg:

Får också utstå en del regn i veckan. De flesta dagarna tycks följa samma mönster med moln, vissa solchanser och en skvätt regn då och då. Temperaturen under dagarna ska ligga runt tio grader.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trafikolycka på E22 – bil körde av vägen

(Uppdaterad 18.52) En trafikolycka inträffade på E22 på måndagen.

Josefine Göransson

Kl.17:34, 23 april, 2018

Trafikolycka på E22 – bil körde av vägen
Foto: Arkiv

Klockan 17.24 på måndagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en trafikolycka som hade inträffat på E22.

– Norr om Jämjö är det en bil som har kört av vägen, säger Stefan Ericsson, Inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Blekinge.

En person som färdades i bilen omhändertogs av ambulans.

– Vi inväntar bärgare och det är begränsad framkomlighet på platsen, säger Stefan Ericsson vid 18-tiden.

Strax innan klockan 19.00 ska trafiken ha kunnat rulla på som vanligt igen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mångkulturellt på Jimmies favoritpizza

Här är pizzan SD-ledaren helst äter.

Nanna Jami

Kl.18:16, 23 april, 2018

Mångkulturellt på Jimmies favoritpizza
Foto: Arkivbilder

Tidningen Nyheter24 har frågat samtliga partiledare vilken pizzasort de helst äter. En som stack ut var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons favoritpizza.

– En Kristianstad med pommes på Falkvikspizzerian i Sölvesborg. Tomat, ost, gyros, bacon, jalapenos, pommes och stark sås, säger han via sin presskontakt till Nyheter24.

Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren, menar att det tydligt visar var i landet partiledaren kommer ifrån samt att valet av kött inte är särskilt förvånande.

– Det här visar ju att han tagit intryck av omvärlden, annars hade han sagt korv och mos. Det är ju en sak som SD brukar ta upp när man frågar om vad som är positivt med invandringen, kebab och sånt, säger Ljunggren.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng