Målglada Mörrum vann igen

Mål och mera mål när Mörrum spelar – fyra mot Gislaved.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.22:59, 11 oktober, 2017

Målglada Mörrum vann igen
Mörrum besegrade Gislaved. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Viktor Andersson

Mörrum kom från en målrik och stark vinst i derbyt senast mot Olofström (9-4). Mot Gislaved under onsdagen blev det inte riktigt lika stora siffror men väl 4-2 och ny Mörrum-seger – som ångar på i divison 2 med sina 28 mål på fyra matcher och en andraplats i tabellen.

Årets skyttekung Marcus Ericsson stod för ett nytt mål när han gjorde det avgörande 3-2-målet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Galen målfest i derbyt – 13 mål

Trippelt Marcus Ericsson och tretton mål totalt i det stora målfesternas derby.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.19:19, 8 oktober, 2017

Galen målfest i derbyt – 13 mål

Hockeytvåan södra:
Mörrum – Olofström 9-4

Var det mål de 882 personerna som tog sig till Jössarinken den här kvällen ville se – behövde de inte bli besvikna. Det rasslade in kassar i båda målen i stort sätt i varenda anfall, kändes det som – och allra mest bakom Olofströms målvakt Anton Johansson. Han hade ingen rolig kväll och inte heller fick han mycket hjälp från sitt försvar.

– Som alltid när det är derby vill man vinna. Klart man vill en prestation men i slutänden så vill vi vinna,  sa den assisterande tränaren Torbjörn ”Tuben” Svensson efter matchen.

Olofströms tränare Teemu Elomo var desto mindre nöjd och menade att de kunde undvikit sex av de nio insläppta målen.

– Många mål som vanligt mot Mörrum. Där jag tycker endast tre av dem är riktiga mål, där vi inte kunde gjort så mycket mer. Resten av målen ger vi dem. Vi kollar inte bakom ryggen – det måste vi jobba på, sa Teemu Elomo.

 

I hemmalaget var det speciellt en kille som visste hur pucken skulle över linjen. Han heter Marcus Ericsson och det ena av hans totalt tre mål i matchen var snyggare än det andra.

– Jättebra, han har ett härligt flow i sin åkning och det är en av de spelare som vi jobbat med att inte krångla till det så mycket – det har lönat sig, skrattar ”Tuben”.

Det sista defilerade 9-4-målet det kanske estetiskt vackraste. Ericsson flög förbi mittzon, fortsatte förbi Olofströmsbackar, drog åt höger och placerade pucken i mål.

– Verkligen skönt att få in puckarna. Vi hittar varandra bra på isen och lite flyt, sa en ödmjuk hattrick-hjälte.

9-4 blev också slutresultatet. Mörrum var strået vassare i lagets andra derby för säsongen. De nio målen från Mörrumstickorna innebär att de på tre matcher gjort otroliga 24 mål. Sex mål i snitt alltså.

Olofström som helt enkelt inte hängde med kvickare Mörrunmsspelare den här kvällen, glömmer nog helst den här matchen och siktar in sig på nästa – Jonstorp på hemmaplan.

– Vi tränar i morgon och mot Jonstorp ska vi vara bättre, lovade Elomo.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mörrum vaknade för sent: ”De var lite elaka”

En tung start mot ett tufft spelande Kalmar HC. Sedan rann det bara på. Så kan man beskriva Mörrums match mot Kalmar.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.22:52, 4 oktober, 2017

4 bilder
 • Kalmar jublar efter mål mot Mörrum. Foto: Hanna Thulin
  Kalmar jublar efter mål mot Mörrum. Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin

I första matchen mot Nässjö fick Mörrum en enkel resa och vann enkelt (12-0). På onsdagskvällen ställdes laget mot Kalmar. Det blev allt annat än en enkel resa. Redan från start kom Kalmar ut som ett mer taggat lag. Tränaren Andreas Ernebrand beskriver det som att: ”De var lite elakare och helt enkelt smällde på mer”. Det resulterade i underläge 2-0.

– Vi kunde helt enkelt inte hantera deras tuffa inledning och blev tillbakatryckta. Men 2-0 efter första det var inte fy skam ändå – då hade vi fortfarande chansen, sa Mörrums tränare Andreas Ernebrand.

De hade visserligen chansen – men den tog de inte. I andra var Mörrum oorganiserade, berättade Ernebrnad och det straffade sig. Målen rasslade in och det skulle dröja till en sekund från periodpaus till Mörrum kunde reducera till 6-1.  Målet gjordes i powerplay signerat Fredrik Edvardsson.

Det var också powerplay-spelet som Mörrum kunde ta med sig från den här matchen. Ytterligare en reducering kom sedan i just den spelformen – även det från Edvardsson klubba.

– Spelet i fem mot fyra kan vi ta med oss från den här matchen. Och den tredje perioden – där spelade vi mer med varandra, menade Andreas Ernebrand.

För även en tredje reducering skulle komma i den sista perioden. Tyvärr, för Mörrum – var det för sent och förlust med siffrorna 6-3 var ett faktum.

– Det är alldeles för få som får godkänt i dag. Det finns mer att önska från flera av spelarna. Gustav Carlsson är den enda som kommer undan med godkänt, fortsatte en något besviken Mörrum-tränare.

– Nej, gör om gör rätt, uppmanade Ernebrand.

I nästa match väntar derby för Mörrum. Då är det Olofström som kommer på besök till Jössarinken. En match Mörrums tränare ser fram emot.

– Det ska bli kul. Vi förlorade sist mot Olofström – så där finns revansch att utkräva. Till den matchen får vi elda upp oss lite,  vara mer förberedda.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han får allsvenskt kontrakt – efter mardrömssjukdomen

Glatt besked för talangen.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.10:15, 21 september, 2017

4 bilder
 • Tingsryds Hampus Melén. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
  Tingsryds Hampus Melén. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
 • Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
  Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
 • Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
  Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
 • Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
  Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

De senaste säsongerna har Hampus Meléns hockeykarriär präglats av sjukdomen Twar som han drabbades av i junioråldern. Förra säsongen gjorde forwarden comeback med Mörrums Gois i Hockeytvåan och spelade 25 matcher.

Den senaste tiden har Melén försökt slå sig in i det allsvenska laget Tingsryd där han haft ett try out-kontrakt på försäsongen.

Under onsdagskvällen fanns han med på isen under 16 sekunder i Tingsryds premiär mot Almtuna. Efter matchen kom beskedet från klubben att Melén får ett treårskontrakt.

– Vi kommer att ta det lugnt med Hampus på grund av hans sjukdomshistoria, framförallt det här första året. Fokus från oss kommer ligga på att han får en bra träning hela året, matcher i a-laget kommer i andra hand. Men uppstår behovet, då finns Hampus där, redo för spel, säger klubbchefen Tomas Bergstrand till klubbens hemsida.

Under åren 2011–2013 spelade Melén med Tingsryds juniorlag. Han draftades av Detroit Red Wings som 199:e spelare totalt under 2013 och har tillhört både Växjö Lakers samt Karlskrona HK innan han hamnade i Mörrum.

– Vi tror så klart på Hampus, det är därför vi har sett till att få ha honom hos oss i tre år framåt. Det handlar om en tekniskt skicklig spelare med stor potential, säger Bergstrand.

FaktaHampus Melén

Ålder: 22 år (950228).

Position: Forward/center.

Längd: 191 centimeter.

Vikt: 85 kilo.

Klubb: Tingsryds AIF.

Tidigare klubbar: Kallinge/Ronneby IF (moderklubb, Karlskrona HK J18 och J20, Växjö Lakers J20, Mörrums GoIS.

Draft: 199:e spelare totalt i sjunde rundan av Detroit Red Wings under 2013.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hon blir föreningens nya målvaktstränare

Mörrum knyter åt sig rutinerad kraft.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.21:58, 14 september, 2017

Hon blir föreningens nya målvaktstränare
Foto: Mörrums handboll.

Evelina Nilsson som förra året var målvakt i SHE – damernas högsta handbollsliga – med Kristianstad HK, blir ny målvaktstränare i Mörrums Handboll. 

Evelina Nilsson har H78 Sölvesborg som moderklubb men har också spelat i Mörrum som ungdom och senare i karriären har hon varit i bland annat Lugi. 

”Evelina kommer att jobba både med våra måvakter i hela föreningen och med våra tränare så vi kan utveckla vårt målvaktsspel i föreningen”, skriver Mörrums handboll på sin sajt. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skön hemkomst väntar för KHK-spelaren

Karlskronas forward återvänder till hemmahallen.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.10:00, 12 september, 2017

4 bilder
 • Marcus Paulsson. Foto: Bildbyrån
  Marcus Paulsson. Foto: Bildbyrån
 • Foto: Bildbyrån
  Foto: Bildbyrån
 • Foto: Bildbyrån
  Foto: Bildbyrån
 • Foto: Bildbyrån
  Foto: Bildbyrån

Marcus Paulsson föddes i Karlskrona i januari 1984 men växte upp i Mörrum. Under kvällen ställs hans Karlskrona mot Rögle i en försäsongsmatch som spelas på Mörrums GoIS hemmaplan Jössarinken.

– Det ska bli skitkul och jag hoppas att många kommer från den tiden när man var ung. Det är det som är det viktigaste att de människorna som arbetade med mig alltid hjälpte. Sedan vet man inte om någon kommer men det hade varit kul och man minns alla runt omkring och tänker tillbaka. Det är speciellt för även om det inte är någon stormatch så känns det speciellt för mig, säger Paulsson.

Vad är dina bästa minnen från tiden i Mörrum?

– Vi hade DM i Blekinge som var det absolut roligaste och det var kamp mellan lagen. Särskilt Olofström och Mörrum som ofta möttes i final. Så det är vad man minns. Jag har många kompisar i Olofström också som man mötte. Vi pratar fortfarande om när vi möttes i DM-final.

Han spelade en säsong med Mörrum i Hockeyallsvenskan under 2001/02 innan resan gick vidare till Saskatoon Blades i WHL i två säsonger. Därefter blev det spel med Malmö Redhawks.

Fast under lockoutsäsongen 2004/05 blev det en utlåning från Malmö till moderklubben Mörrum där Paulsson spelade nio matcher och stod för fem poäng (4+1).

– Det var senaste gången jag spelade i Jössarinken faktiskt och det var ett tag sedan. Då spelade jag i Mörrum så det var skillnad att vara i hemmalaget. Det var också jättestort att få spela i sin moderklubb. Nu är vi två bortalag som kommer dit, även om vi är mer hemma än Rögle. Så lite hemmaplan känns det som för det är ändå Blekinge, säger Paulsson.

Matchen mot Rögle är Karlskronas femte under försäsongen. Laget följde upp vinsten mot Linköping med att åka på en storförlust mot Malmö under förra veckan. Det blev förlust med hela 1–7 på hemmaplan.

– Det var väl inget att ta med sig. Malmö har spelat tävlingsmatcher och varit med i CHL, vilket har gjort sitt. De har gjort matcher som verkligen betyder någonting och vi försöker få vårt spelsystem att funka ordentligt. Vi var inte riktigt där utan tänkte på andra saker. Spelsystemet sitter kanske inte riktigt ännu och vi behöver nog lite mer tid. Vi har ju två matcher till på oss att få det att stämma och det kommer kanske inte sitta när serien börjar. Så det är bara att jobba vidare, säger Paulsson.

Hur orolig blir man över spelet?

– Nej, man blir inte orolig utan det är så. Vi har en del nya killar och det är mycket man måste tänka på och träna mycket på det. Efter varje träning och varje match sitter det lite extra så man inte behöver tänka lika mycket. Det är att nöta och nöta tills man känner att det sitter. Hockey ska vara så lite tänkande som möjligt utan det ska bara sitta. Sedan gör man det man är bra på.

Karlskrona och Rögle möttes fyra gånger under förra säsongen. Då vann Karlskrona alla matcher utom den sista. Båda lagen är tippade att slåss i botten av tabellen inför kommande säsong.

– Det är Rögle vi ska mäta oss med i serien så jag tror på en bra genomkörare innan serien börjar. Jag vet ingenting om Rögle eller vad de värvat utan det märker man på isen. Förra säsongen har jag för mig att vi vann några matcher men jag var inte med alltid med på grund av skada. Det var väl ganska jämna matcher, som jag minns.

FaktaMarcus Paulsson

Ålder: 33 år (840110).

Position: Vänsterforward.

Längd: 187 centimeter.

Vikt: 93 kilo.

Klubb: Karlskrona HK.

Tidigare klubbar: Mörrums GoIS (moderklubb), Saskatoon Blades, Malmö Redhawks, Halmstad Hammers (lån), Pelicans, TPS, Färjestad BK, HC Davos.

Meriter: SM-guld 2009 och 2011 med Färjestad. NLA-mästare 2015 med Davos. Nio landskamper med Tre Kronor.

Karlskronas försäsongsmatcher
17/8: Tingsryd-Karlskrona 1–0 (Nelson Garden Arena, Tingsryd)
24/8: Karlskrona–Oskarshamn 3–2 e.str. (Soft Center Arena, Kallinge)
29/8: Karlskrona–Linköping 2–1 (Borohallen, Landsbro)
7/9: Karlskrona–Malmö 1–7 (NKT Arena, Karlskrona)
12/9: Karlskrona–Rögle (Jössarinken, Mörrum)
14/9: Karlskrona–Växjö (NKT Arena, Karlskrona)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng