Innebandy

Olofström hoppas ta tredje raka: ”Kommer att bli stentufft”

Nykomlingen Olofström har fått en drömstart på comebacken i division ett-innebandyn med dubbla segrar i inledningen. 6-3-segern i premiären mot Lund följdes upp av en 6-4-vinst borta mot Halmstad.

Redaktionen 24blekinge.se

Redaktionen 24blekinge.se

Kl.13:52, 5 oktober, 2017

Olofström hoppas ta tredje raka: ”Kommer att bli stentufft”
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Detta trots att man senast tappade en 4-1-ledning till 4-4, men ändå kunde avgöra med drygt två minuter kvar att spela.

– Vi släppte tre snabba mål där så jag tog en timeout för att stoppa blödningen. Vi tappade lite fokus, men efter timeouten så fick vi ett mål ganska snabbt och sedan ett straffmål. Det var skönt att se att vi kunde resa oss, säger tränaren Andrej Jovic och hyllar moralen i laget:

– Vi jobbar för fullt i 60 minuter, vet att vi kan vinna matcher och vet att det räcker med någon detalj för att vända en match. Vi tror och jobbar på det här.

Jovic är så klart nöjd med starten.

– Det är klart att starten känns bra, jag tror hela Blekinge mår väl just nu, i alla fall runt Olofström, säger han.

– Vi har inte så många spelare, men de vi har besitter väldigt hög kvalitet. Vi är en homogen och stark grupp. Vi har tryckt mycket på försvarsspelet, och det tillsammans med målvaktsspelet har varit bra hittills.

Just försvarsspelet har annars inte varit Olofströms adelsmärke genom åren, men har stadgats upp rejält sedan Jovic blev tränare för klubben.

– Anfallsspelet har alltid varit bra i Olofström, det är man aldrig orolig kring, de vet att de har det i ryggsäcken. För oss handlar det om försvarsspelet, men där har vi en annan trygghet nu, och det gör att vi vågar trycka på med kreativiteten framåt också.

Sex poäng av sex möjliga är så klart en perfekt start för en nykomling. Att plocka poäng tidigt brukar lyftas fram som en nyckel när man kliver in i en ny serie.

– Jag har tryckt på att vi måste vara förberedda i år. Därför har vi också haft fem, sex träningsmatcher mot bra lag från division ett för att få in tempot. Det är inte så många omgångar i innebandy som i hockey, där kanske man kan ha en smekmånad och komma in i det, men det har man inte råd med här, säger Jovic.

– Sedan får vi inte slappna av och det går inte att släppa iväg det här laget, de är som ett gäng vildhästar som man hela tiden måste påminna om att vara i rätt hage. Repetition och påminnelser, de klassiska klyschorna inom idrotten. Nu ska vi köra på. Vi har fått ett lillfinger och ska försöka ta hela handen. Jag tror fler tar oss på allvar efter den här starten.

Nu väntar ny hemmamatchRöke kommer på besök.

– Jag har bra koll på dem, de är ett bra lag som startat säsongen bra så det kommer att bli en stentuff match.

Drabbningen sker på fredagskvällen klockan 19.45 i Olofströms sporthall. 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Jovic hoppas på lugnare historia: ”Inte bra för hälsan”

Tio mål senast. Kan Olofström göra lika många mot Munka-Ljungby på lördag?

Redaktionen 24blekinge.se

Redaktionen 24blekinge.se

Kl.16:27, 20 oktober, 2017

Jovic hoppas på lugnare historia: ”Inte bra för hälsan”
Foto: Jesper Hallberg.

Olofström, tillbaka i division 1 till i år, har fått en bra start på säsongen med åtta poäng på fyra matcher. Senast vann laget med 10-9 efter övertid mot Warberg i en riktig hawaii-match.

– Ja, får man inte hjärtinfarkt av en sådan match så klarar man sig nog ett bra tag till. Jag vet inte vad jag ska säga… det var vilda västern-innebandy och ett jäkla tempo hela matchen, säger tränaren Andrej Jovic.

Bara titta på periodsiffrorna: 3-3, 1-4, 5-2.

– De tutade och körde i första, sedan drog de ner på aggressiviteten i andra, delvis för att vi blev mer kompakta i egen zon och vi kunde gå ifrån till 7-4. Sedan tryckte de på gaspedalen i sista perioden igen. Vi hade sex frilägen, tre i sista perioden, där vi kunde ha stängt matchen men vi lyckades inte, säger Jovic.

– Vi sköt i kryssribban i slutet, sedan vände de spelet och kvitterade med elva sekunder kvar. Det var dessutom ett självmål som tog på en av våra spelare och in. Vi lyckades ladda om inför övertiden, kom ut som ett annat lag och avgjorde ganska snabbt. Matchen måste ha varit en fröjd för publiken med snygga mål och propagandainnebandy, fart och fläkt, två förtvivlade coacher.

Jovic var imponerad av motståndet, där bland annat gamla landslagslegendarerna Martin Emanuelsson och Mathias ”Bult” Larsson spelade.

– Det bästa laget vi mött hittills. Emanuelsson håller fortfarande väldigt hög klass, det är bara att konstatera.

Nu väntar hemmamatch mot Munka-Ljungby som vann med hela 12-1 mot Lagan senast. Upplagt för ny vilda västern-match?

– Jag klarar inte av en sådan match till, det är inte bra för hälsan. Vi måste spela mer strukturerat. Munka kommer från en storseger mot Lagan och det kanske har väckt en björn, de har ett väldigt bra lag men har börjat trevande, säger Jovic.

– Det är vår hemmaplan, det gäller att vi är kompakta. Vi har ganska bra koll på dem också, jag tror på en trevlig match.

Jovic hyllar också inställningen i sin trupp. Det finns bara tretton utespelare, men alla ställer upp i vårt och torrt.

– Verkligen. Jacob (Peraic) blev skadad i premiären men ville spela direkt trots att han såg ut att ha två kilo cement i foten. Tobias (Karlsson) var influensasjuk och kunde inte stå på benen, men skulle ändå spela. Mika Mikkonen hade feberkänningar senast, men ville spela ändå. Alla bara kör utan gnäll. Man kan linda in dem i taggtråd och tjära, de spelar ändå, säger Jovic.

– Vi är en liten trupp, men vi är som en familj. Ett gäng bröder som ställer upp för varandra.

Jacob Peraic spelade tejpad senast och Tobias Karlsson är tillbaka från sjukdom, så alla ska kunna spela.

 

Viktor Ojala, 18, gjorde övertidsmålet som avgjorde förra matchen. Men hans medverkan är osäker. Åtminstone om det ska bli några universitetspoäng i framtiden.

– Han är en ung kille som känns på gång. Han ska skriva högskoleprovet i helgen så jag vet inte om han kan spela, men han får väl skriva ombytt och ta sig till matchen sen… han har inte sagt något i alla fall, säger Andrej Jovic.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu ska bästa ungdomsledaren utses

Dags att nominera.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.10:59, 18 oktober, 2017

Nu ska bästa ungdomsledaren utses
Foto: 24Blekinge.se.

25 000 kronor och en enorm ära är vad som väntar den person som utses till bästa ungdomsledare i Karlshamns kommun i år.

1990 beslutade kommunen att inrätta ett stipendium för ungdomsledare i Karlshamn.

Man ville lyfta och framhålla ledarna i den omfattande ungdomsverksamhet som bedrivs inom föreningslivet och stipendiet delas årligen ut till ungdomsledare som utfört ett mångårigt arbete till gagn för föreningslivet i kommunen, skriver kommunen på sin hemsida.

Nu kan man nominera vem man anser borde få mottaga priset.

Före den 5 november ska man skicka sin nominering till:

Karlshamns kommun, Fritidsnämnden, 374 81 Karlshamn

eller e-posta till fritidsnamnden@karlshamn.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

19 mål i innebandymatch!

Nästan ett mål var tredje minut. Det bjöds publiken i Sparbanken Wiktory Center på i matchen mellan Warberg IBF och Olofströms IBK.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.14:31, 15 oktober, 2017

19 mål i innebandymatch!
Tremålsskytten Mattias Mikkonen. Foto: Arkivbild.

Så som innebandymatcher kan bli ibland, blev det när Olofström mötte Warberg på bortaplan under söndagen. Hela 19 mål slutade det med och det var Olofström som drog det längsta strået och vann med tio mål mot… Ja ni får räkna själva.

Kanske var det den förhållandevis tidiga starttiden (12.00) som gjorde att morgontrötta försvar hamnade på efterkälken, för redan efter 30 sekunder gjordes det första målet – från Warbergaren Casper Olofsson.

Därefter kan man säga att det i målväg – helt enkelt flöt på. Sex mål efter första perioden, elva efter andra och arton efter tredje. Det artonde – 9-9-målet – gjordes med bara elva sekunder kvar att spela och det var Warbergs Martin Emanuelsson som gjorde det.

I suddenperioden skulle det (såklart) inte dröja länge innan också det målet kom. Det tog bara en minut och sju sekunder och det var Olofströms Viktor Ojala som gjorde det.

Mattias Mikkonen blev poängbäst i Olofström med sina tre mål och totalt fyra poäng.

Noterbart från matchen var också att endast 17-årige William Carlsson i Warberg stod för tre mål, och Olofströms ett år äldre Viktor Ojala ville inte vara sämre. Han gjorde också tre.

Olofströms seger tog dem upp på en fjärdeplats.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fyramålsskytt sänkte Olofström

Filip Påhlsson i Röke var kvällens gigant i divison 1-mötet mellan Olofström och Röke. Poängkungen stod för fyra mål.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.22:59, 6 oktober, 2017

Fyramålsskytt sänkte Olofström
Påhlsson sänkte Olofström. Foto: 24 Blekinge.

Olofström hade inför toppmötet med Röke ingen aning om hur det kändes att förlora i division 1 i år. Det vet de nu. Även om det var Olofström som inledde bäst och tog ledningen efter bara två minuter genom Viktor Ojala. Men efter det var det Röke, ännu mera Röke men kanske framförallt Filip Påhlsson.

Först assisterade han till 1-1-målet sedan gjorde han i tur och ordning 2-1,3-1,4-2, Jimmy Malmgren slank emellan med ett och sedan gjorde han 6-2. Matchens gigant.

I Olofström fortsatte Alexander Zoric att leverera. Tvåan i poängligan efter just Påhlsson var en tröst för hemmalaget och stod för ett mål och ett assist.

Rökes seger tar dem upp i tabelltopp. Olofström är fyra.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Linus Petersson Strelert historisk målskytt för nybygget

Men det räckte inte i nystartade FBC Karlskornas första match någonsin - Carlshamn vände och vann.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.22:40, 6 oktober, 2017

Linus Petersson Strelert historisk målskytt för nybygget
FBC Karlskrona gjorde sitt första mål någonsin mot Carlshamn. Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

Det var fullsatt i Vedebyhallen när det nykomponerade laget FBC Karlskrona derbymötte Carlshamn i seriepremiären.

Hemmapubliken behövde bara vänta drygt sex minuter innan Linus Petersson Strelert satte 1-0. Lagets första mål någonsin.

Efter det fick publiken mest se bortaglet, med något mer erfarenhet, dominera.

De kvitterade åtta minuter senare och drygade ut ledningen till 2-1 av bara farten. Därefter lyckades visserligen Karlskrona kvittera och Petersson Strelert stod för en andra poäng när han assisterade Marcus Varenhed till 2-2.

Men det unga laget orkade inte denna premiärafton. Carlshamn visade att det behövs mer än bara ny entusiasm för att lira innebandy i division 2. Efter kvitteringen var det de för hela slanten och de vann till slut med 6-2.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng