Obesegrat på hemmaplan – nu möter man tabellettan

Tungviktsmatch väntar på Strandvallen.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.21:17, 16 september, 2017

4 bilder
 • Landskronas Thierry Zahiu i nickduell mot Mjällbys Izuchukwu Moro. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Landskronas Thierry Zahiu i nickduell mot Mjällbys Izuchukwu Moro. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
 • I lagens senaste möte slutade matchen 1–1. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  I lagens senaste möte slutade matchen 1–1. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
 • Mjällbys assisterande tränare Mattias Asper. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Mjällbys assisterande tränare Mattias Asper. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
 • Mjällbys Axel Andersson jublar efter sitt mål till 1-1 mot Landskrona. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Mjällbys Axel Andersson jublar efter sitt mål till 1-1 mot Landskrona. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Landskrona Bois har 34 allsvenska säsonger bakom sig medan Mjällby AIF har gjort åtta stycken. Lägg därtill att Landskrona toppar maratontabellen för näst högsta serien med sina 52 säsonger där medan Mjällby har gjort 26,5 år i serien under Allsvenskan.

Division 1-seriernas två mest meriterade lag ställs mot varandra under söndagseftermiddagen och båda jagar en plats i Superettan nästa år. Landskrona leder serien med 43 poäng medan Mjällby har halkat ner till tredje plats efter förra helgens bortaförlust mot Oddevold med 0–2.

– Det är klart att det känns inspirerande att möta serieledarna och ett tillfälle att se vem som är bäst i serien. Det är en match vi verkligen vi ser fram emot. För vår del är det att ta revansch från förra helgen när vi inte riktigt presterade på topp och heller inte hade marginalerna med oss. Det kommer bli en härlig inramning och säkert mycket publik. Det är en viktig match för att hänga på under sluttampen, säger Mjällbys assisterade tränare Mattias Asper.

Denna säsong har Landskrona bara förlorat borta mot Utsikten med 0–1 i maj. Att laget har gjort 38 mål på 19 matcher är starkt men att man bara släppt in elva stycken är ännu starkare.

– De har ett eget spel och är starka i defensiven där de släppt in lite mål. Samtidigt är de effektiva i anfallsspelet med en väldigt stor bredd med flera spelare som håller hög klass. De har ett vägvinnande spel där de är spelförande och duktiga. Det känns som att vi kommer att konkurrera mot dem på ett bra sätt, säger Asper.

Hur minns du förra matchen mot Landskrona?

– Det var en tuff match och vi var inte lika bra som vi är nu för vi har utvecklats sedan dess. De hade spelet en stor del av matchen men vi stack upp och hade våra möjligheter i en tuff kamp som slutade 1–1. Det var vi nöjda med på bortaplan men på hemmaplan är vi starkare.

Landskrona ledde med 1–0 och fick en straff som Sadat Karim missade. Fem minuter senare kvitterade Axel Andersson. Den gången kom Mjällbys målvakt Jesper Johansson inte till spel och Oscar Ekman tog hans plats medan Mattias Asper fick agera reservmålvakt.

– Jeppe var ju skadad så jag fick vara med som reserv men behövde aldrig hoppa in. Det känns lite speciellt när man inte varit med och tränat. Man är inte så väl förberedd som för några år sedan när man tränade fullt. Formen hade kunnat vara bättre – då också, säger Asper.

Till helgen ska alla Mjällbyspelare vara tillgängliga för spel och det är upplagt för en ny publikmatch efter Blekingederbyt mot Karlskrona för två veckor sedan då 3 737 personer kom till Strandvallen. Där har Mjällby vunnit sju matcher och spelat en oavgjord denna säsong.

– Vi är obesegrade hemma och vill behålla det så. Vi vet att vi är starka på Strandvallen. Alla vill spela och vi har haft en härlig konkurrens om platserna i veckan, säger Asper.

Hur mycket kollar ni på tabellen nu?

– Vi försöker väl inte men det är klart att man är medveten om hur man ligger till. Just nu har vi full fokus på att göra en bra match och hitta en vinnande väg igen. Det viktigaste är att göra en stark prestation och strunta i tabellen. Sedan får vi hoppas att det räcker.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ung man slog kvinna: ”Förstår inte när man pratar med henne”

Mannen greps i helgen.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.10:54, 21 januari, 2018

Ung man slog kvinna: ”Förstår inte när man pratar med henne”
Foto: Casper Johansson.

På lördagsförmiddagen larmades polisen till en bostad i Lyckeby. På platsen ska en man i tjugoårsåldern ha slagit en jämngammal kvinna i ryggen och ansiktet.

Som förklaring till det inträffade ska mannen ha sagt att hon inte förstår när man pratar med henne.

Mannen greps men släpptes senare efter förhör.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA

Misstänkt mordförsök i natt – det här vet vi

Föremål har tagits i beslag.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.10:41, 21 januari, 2018

Misstänkt mordförsök i natt – det här vet vi
Foto: Arkiv.

Det var i samband med stängning på nattklubben Statt i Karlskrona, vid tretiden på natten till söndagen som en 29-årig man skadades med ett vasst föremål i halsen.

Ärendet klassades inledningsvis som misshandel men ändrades sedan till misstänkt mordförsök.

LÄS MER: Misstänkt mordförsök på nattklubb

Ordningsvakter tog hand om en 22-årig man inne på nattklubben och mannen greps sedan av polis när en patrull kom till platsen.

Senare anhölls han på sannolika skäl misstänkt i ärendet.

Jourhavande förundersökningsledare Thomas Boking vill inte gå in på i fall offer och gärningsman är bekanta med varandra. Han vill inte heller precisera vilken slags vasst föremål som ska ha använts men medger att föremål har tagits i beslag under morgonen.

– Det finns ett flertal vittnen som har förhörts och nya förhör ska även hållas med vittnen och målsäganden. Även den misstänkte gärningsmannen ska ges tillfälle att yttra sig, säger Boking på söndagsförmiddagen.

Mannen som fick stickskador i halsen fördes till sjukhus i polisbil och ligger fortfarande kvar där.

– Han mår efter omständigheterna bra, säger Thomas Boking. 

Tidigare under natten, klockan 01.17, larmades polisen också till Statt med anledning av en annan misshandel, där en person omhändertogs för fylleri.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tjejjouren tvingas dra ner

"Livet händer och många har lämnat oss".

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.09:58, 21 januari, 2018

Tjejjouren tvingas dra ner
Foto: Privat.

Varje söndag har tjejjouren Rut i Ronneby haft chattrådgivning med utsatta tjejer. Den senaste tiden har man dock bara kunnat erbjuda samtal varannan söndag, eftersom antalet frivilliga minskat.

– Livet händer, fyra personer har lämnat vår verksamhet och nu är vi i stort behov av nya, säger Johanna Mathisson från jouren till 24Blekinge.se. 

Nu söker man personer mellan 18 och 35 år som brinner för att hjälpa kvinnor och besitter en empatisk förmåga. Arbetet går helt ideellt ut på att chatta med de tjejer som hör av sig via jourens hemsida och som är i behov av hjälp.

– Innan man börjar blir man kallad till ett möte med oss och är det så att man passar för jobbet får man gå en grundutbildning på två heldagar, säger Johanna Mathisson.

Man bestämmer själv hur mycket man kan jobba men det brukar bli var femte eller sjätte söndagskväll, berättar hon.

– Det är viktigt att man har rätt personkemi och är av det rätta virket. Under jobbet måste man också lägga eventuella egna problem åt sidan.

Lättast kommer man i kontakt med tjejjouren Rut via deras hemsida. 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Butik utsattes för rån

Poliser larmades till platsen.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.20:17, 20 januari, 2018

Butik utsattes för rån
Foto: Arkiv/Casper Johansson

Klockan 19.28 på lördagskvällen utsattes en livsmedelsbutik i Asarum för ett rån.

Enligt uppgifter från polisen ska förövaren ha varit en obeväpnad man. Han tvingade till sig kontanter och lämnade platsen till fots men har i skrivande stund inte kunnat lokaliseras.

Ingen ska ha kommit till skada till följd av brottet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Barn och vuxna i trafikolycka på E22

(Uppdaterad 16.50) Räddningstjänsten larmades till platsen.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.15:44, 20 januari, 2018

Barn och vuxna i trafikolycka på E22
Foto: Arkiv

Klockan 15.35 under lördagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till E22 i höjd med Horsaryd med anledning av en trafikolycka.

– Det var en personbil som körde av vägen och man pratade om vattenplaning på platsen. Den hade bara touchat något räcke och hamnat i diket på alla fyra hjulen, berättar Robin Linde hos räddningstjänsten i västra Blekinge.

– Det var tre personer inblandade, två vuxna och ett barn. En av de vuxna hade ont i örat, men annars kunde vi inte se några fler skador. Ambulansen tog inte med sig någon, fortsätter han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng