Första hemmamatchen för KHK: ”Ett förväntat topplag”

Karlskrona laddar om efter speluppehållet och fylleincidenten.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.10:55, 7 september, 2017

Första hemmamatchen för KHK: ”Ett förväntat topplag”
Karlskrona–Malmö under förra säsongen. Foto: Magnus Lejhall

Det har gått några dagar sedan Karlskrona HK spelade match senast. Den 29 augusti besegrade man SHL-konkurrenten Linköping i Landsbro med 2–1 men under torsdagskvällen kommer Malmö Redhawks till Blekinge.

– Det blir återigen en jättebra match och Malmö är ett förväntat topplag i SHL så vi måste höja våran spelnivå, vilket är jättebra. Malmö är ett spelskickligt lag och vill spela konstruktivt över hela banan. Vi kommer att vilja sätta stopp för det och våga vara bra på det vi är bra på. Vi gjorde fyra bra matcher mot Malmö förra säsongen och det brukar bli bra matcher, säger KHK-tränaren Ove Molin.

Förra säsongens matcher lagen emellan slutade med tre Malmösegrar men Karlskrona lyckades vinna en bortamatch med 3–1. De två föregående försäsongsmatcherna mot Tingsryd och Oskarshamn spelades på andra orter. Nu får laget till slut spela hemma i NKT Arena i Karlskrona.

– Ja, det blir kul och speciellt. Det kändes lite extra i går på när vi gick av kvällsträningen och man kände på killarna att det ska bli kul att få spela i NKT Arena, säger Molin.

Hur har det varit med nio dagars matchuppehåll?

– Det fanns en plan när vi satt ner i somras att vi ville ha en tid mellan matcher och sedan ju närmare SHL-starten blir det mer intensivt för att vara redo. Man får ordentligt med tid för att analysera nästa match. När matcherna ligger tätt blir det mycket fokus på det och vi har valt att göra så i år. Rätt eller fel – det får vi se.

Under matchuppehållet har laget tränat på detaljer i spelet och eftersom man vill vara svåra att göra mål på har försvarsspelet över hela banan varit en prioritet. Dessutom har laget jobbat med trycket mot mål för att skapa fler situationer mot motståndarkassen.

Till kvällens match är Kristoffer Söder borta från spel eftersom han varit sjuk. Joseph Jonsson saknas eftersom han dras med en lättare skada. Konstantin Komarek får därför gå in och spela center tillsammans med Emil Lundberg och Filip Cruseman.

– Det är inget konstigt för han har gjort det förut och det är en kille vi kan använda på båda positionerna. Vi kommer att rulla på backarna men det lutar åt att vi spelar med sju backar för det finns vissa frågetecken, säger Molin som låter Henrik Lundberg vakta målet denna gång.

Under gårdagen hölls SHL:s årliga upptaktsträff i Stockholm. Karlskronas representanter på plats utöver Ove Molin var backen Mattias Karlsson plus att vd:n Charlotte Gustavsson var med.

– Det var spännande. Även om jag varit med i hockeysammanhang i många år, men inte på det där sättet. Det var faktiskt lite pirrigt och man kände de flesta, fast detta var ett annat sammanhang. Jag var där som spelare tidigare men då var det inte lika stort. Vi fick bekanta oss med varandra och sedan är man till lags för media för att svara på frågor, säger Molin.

Det mesta av snacket i media kom ändå att handla om Karlskronas sportchef Patric Larsson som tvingades till en time out efter en lite för stökig kväll på en färja under en träff med klubbens sponsorer.

– Jag fick några frågor om det, absolut, fast kanske inte i den utsträckningen att det bara pratades om det. Det är naturligt eftersom det är min chef och vi har kontakt i stort sett dagligen, säger Molin.

Hur har snacket gått mellan er?

– Det har varit ett jättebra snack. Det finns en människa bakom namnet Patric Larsson och det är lätt hänt att det bara används i ett namn. Vi har pratat under nästan varje kväll där han har fått chansen att prata av sig. Ingen står bakom vad som hänt men jag står bakom Patric och vet att han vill gottgöra det som varit.

FaktaKarlskronas lag mot Malmö

Forwards
Mattias Guter – Joel Kellman – Marcus Paulsson
Ludwig Blomstrand – Morten Madsen – Joachim Rohdin
Emil Lundberg – Konstantin Komarek – Filip Cruseman
Carl Persson – Emil Larsson – Henrik Törnqvist

Backar
Henrik Nilsson, Mattias Karlsson, Alexander Deilert, David Printz, Daniel Gunnarsson, Cory Murphy, Victor Aronsson

Målvakt
Henrik Lundberg (Johannes Jönsson)

Karlskronas försäsongsmatcher
17/8: Tingsryd-Karlskrona 1–0 (Nelson Garden Arena, Tingsryd)
24/8: Karlskrona–Oskarshamn 3–2 e.str. (Soft Center Arena, Kallinge)
29/8: Karlskrona–Linköping 2–1 (Borohallen, Landsbro)
7/9: Karlskrona–Malmö (NKT Arena, Karlskrona)
12/9: Karlskrona–Rögle (Jössarinken, Mörrum)
14/9: Karlskrona–Växjö (NKT Arena, Karlskrona)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så blir straffet för tortyrtränaren

Använde tortyrliknande träningsmetoder på flera ungdomar. Nu är straffet spikat.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.14:24, 17 november, 2017

Så blir straffet för tortyrtränaren
Foto: Mattias Nilsson.

Tidigare har en 41-årig idrottsledare i Blekinge dömts för tortyrliknande övergrepp mot tolv ungdomar. Nu är det klart att straffet på sex års fängelse står fast. Högsta domstolen väljer att neka mannen prövningstillstånd.

Mannen dömdes i juni för att bland annat ha bundit fast ungdomar i händer och fötter och därefter ha tejpat fast ett rör i munnen på dem så att de knappt kunde andas. Tortyrmetoderna ska ha pågått i flera år i både Blekinge och Skåne, men nu står det alltså klart att fängelsestraffet på sex år står fast.

LÄS MER: Tortyrfilmer hittade i idrottsprofilens dator

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så många nyanlända ska Blekinge ta emot 2018

Siffror kommun för kommun.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.10:33, 17 november, 2017

Så många nyanlända ska Blekinge ta emot 2018
Foto: Arkiv.

Under fredagen har Migrationsverket presenterat siffror på hur många nyanlända som varje kommun i landet kommer att ta emot under det kommande året.

Sedan den 1 mars 2016 är alla kommuner skyldiga att ta emot nyanlända, men flera kommuner kommer under nästa år inte att ta emot några nyanlända alls.

Detta beror på att regeringen och länsstyrelsen har ändrat beslutet gällande de så kallade läns- och kommuntalen, skriver Expressen.

Så här ser siffrorna ut i Blekinge:

Totalt kommer länet att ta emot 83 nyanlända. Mellan kommunerna fördelar sig den mängden så här:

Karlskrona: 61

Ronneby: 0

Karlshamn: 10

Sölvesborg: 12

Olofström: 0

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är länets bästa bilverkstad

Blekingeföretaget har prisats.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.10:01, 17 november, 2017

Här är länets bästa bilverkstad
Foto: Länsförsäkringar.

Länets bästa bilverkstad ligger i Ronneby. Åtminstone om man får tro Länsförsäkringar som låtit sina kunder tycka till.

Priset går till Ronneby Bilskadecenter. 

– Vi på Länsförsäkringar Blekinge jobbar ständigt med att förbättra våra kundmöten. Vi vill också att de leverantörer som hjälper oss med till exempel reparationer av skadade fordon arbetar på ett kund- och miljövänligt sätt, säger Anna Ingemansson som är gruppchef på Skadeservice i ett pressmeddelande.

Magnus Sundberg på företaget känner sig glad över utmärkelsen som man plockade hem även 2014.

– Det är förstås ett kvitto på att man gör något som är bra och vi försöker så gott vi kan att våra kunder ska slippa fortsatta obehag, säger han till 24Blekinge.se. 

Ronneby Bilskadecenter bildades 1992 och har två anställda.

Mestadels är det skadereparationer som utförs men enligt Magnus Sundberg kan man även utföra andra servicejobb såsom byte av vindruta i mån av tid.

Just nu är man inne i en hektiskt period.

– Ja, jag vet inte vad det beror på men just nu är det många som har problem med skador på sina bilar, säger Magnus Sundberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Laddar inför årets korvtillverkning: ”Jag har tre favoriter”

"Det har väl nästan blivit en tradition".

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.19:07, 16 november, 2017

Laddar inför årets korvtillverkning: ”Jag har tre favoriter”
Foto: Privat/Wikimedia.

Den 25 november bjuder Samhällsföreningen i Eringsboda in till korvtillverkning i Eringsboda byahus.

– Vi är ett gäng matglada män och kvinnor som hållit på med det här ett tag. Jag tror att det i år är tredje eller fjärde gången som vi arrangerar det, säger Lars Rylandersson till 24Blekinge.se. 

De intresserade får anmäla sig och sedan ta med sig det kött man önskar använda i korven. Maskiner tillhandahålls av föreningen.

Är det svårt att lära sig om man inte är van? 
– Nej, det är inte så märkvärdigt. Och man kan ju variera smakerna så mycket. Man kan ha både vilt, gris och nöt. Även vegetariska korvar går ju bra att tillverka, säger Rylandersson som hoppas på en stor uppslutning nästa vecka.

Fram till söndag ska det gå bra att anmäla sig.

Vilken är din egen korvfavorit? 
– Jag brukar säga att jag har tre stycken. Dels ett isterband som jag gör enligt ett mycket gammalt recept men också en prinskorv och en currykorv som mina söner introducerat för mig. Den är väldigt god.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stal från Maxi – slog sönder ruta och misshandlade butiksanställd

Tre män misstänks nu för brottet.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.14:07, 16 november, 2017

Stal från Maxi – slog sönder ruta och misshandlade butiksanställd
Foto: Johanna Jönsson.

Vid 21-tiden på onsdagskvällen ska tre män ha tagit med sig varor från ICA Maxi i Ronneby utan att betala.

När detta upptäcktes flydde de ut genom kassan men en av dem kom inte ut från den roterande glasdörr som finns i entrén.

Glaset krossades och gärningsmannen kom vidare.

En 18-årig man som arbetar i butiken tog upp jakten men fick då ett slag i ryggen.

Nu är de tre okända männen misstänkta för stöld, skadegörelse och misshandel.

Enligt polisen finns det enbart vaga uppgifter om männen och nu ska förhör hållas med olika personer om det inträffade.

Vad som stulits är inte klarlagt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng