Första hemmamatchen för KHK: ”Ett förväntat topplag”

Karlskrona laddar om efter speluppehållet och fylleincidenten.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.10:55, 7 september, 2017

Första hemmamatchen för KHK: ”Ett förväntat topplag”
Karlskrona–Malmö under förra säsongen. Foto: Magnus Lejhall

Det har gått några dagar sedan Karlskrona HK spelade match senast. Den 29 augusti besegrade man SHL-konkurrenten Linköping i Landsbro med 2–1 men under torsdagskvällen kommer Malmö Redhawks till Blekinge.

– Det blir återigen en jättebra match och Malmö är ett förväntat topplag i SHL så vi måste höja våran spelnivå, vilket är jättebra. Malmö är ett spelskickligt lag och vill spela konstruktivt över hela banan. Vi kommer att vilja sätta stopp för det och våga vara bra på det vi är bra på. Vi gjorde fyra bra matcher mot Malmö förra säsongen och det brukar bli bra matcher, säger KHK-tränaren Ove Molin.

Förra säsongens matcher lagen emellan slutade med tre Malmösegrar men Karlskrona lyckades vinna en bortamatch med 3–1. De två föregående försäsongsmatcherna mot Tingsryd och Oskarshamn spelades på andra orter. Nu får laget till slut spela hemma i NKT Arena i Karlskrona.

– Ja, det blir kul och speciellt. Det kändes lite extra i går på när vi gick av kvällsträningen och man kände på killarna att det ska bli kul att få spela i NKT Arena, säger Molin.

Hur har det varit med nio dagars matchuppehåll?

– Det fanns en plan när vi satt ner i somras att vi ville ha en tid mellan matcher och sedan ju närmare SHL-starten blir det mer intensivt för att vara redo. Man får ordentligt med tid för att analysera nästa match. När matcherna ligger tätt blir det mycket fokus på det och vi har valt att göra så i år. Rätt eller fel – det får vi se.

Under matchuppehållet har laget tränat på detaljer i spelet och eftersom man vill vara svåra att göra mål på har försvarsspelet över hela banan varit en prioritet. Dessutom har laget jobbat med trycket mot mål för att skapa fler situationer mot motståndarkassen.

Till kvällens match är Kristoffer Söder borta från spel eftersom han varit sjuk. Joseph Jonsson saknas eftersom han dras med en lättare skada. Konstantin Komarek får därför gå in och spela center tillsammans med Emil Lundberg och Filip Cruseman.

– Det är inget konstigt för han har gjort det förut och det är en kille vi kan använda på båda positionerna. Vi kommer att rulla på backarna men det lutar åt att vi spelar med sju backar för det finns vissa frågetecken, säger Molin som låter Henrik Lundberg vakta målet denna gång.

Under gårdagen hölls SHL:s årliga upptaktsträff i Stockholm. Karlskronas representanter på plats utöver Ove Molin var backen Mattias Karlsson plus att vd:n Charlotte Gustavsson var med.

– Det var spännande. Även om jag varit med i hockeysammanhang i många år, men inte på det där sättet. Det var faktiskt lite pirrigt och man kände de flesta, fast detta var ett annat sammanhang. Jag var där som spelare tidigare men då var det inte lika stort. Vi fick bekanta oss med varandra och sedan är man till lags för media för att svara på frågor, säger Molin.

Det mesta av snacket i media kom ändå att handla om Karlskronas sportchef Patric Larsson som tvingades till en time out efter en lite för stökig kväll på en färja under en träff med klubbens sponsorer.

– Jag fick några frågor om det, absolut, fast kanske inte i den utsträckningen att det bara pratades om det. Det är naturligt eftersom det är min chef och vi har kontakt i stort sett dagligen, säger Molin.

Hur har snacket gått mellan er?

– Det har varit ett jättebra snack. Det finns en människa bakom namnet Patric Larsson och det är lätt hänt att det bara används i ett namn. Vi har pratat under nästan varje kväll där han har fått chansen att prata av sig. Ingen står bakom vad som hänt men jag står bakom Patric och vet att han vill gottgöra det som varit.

FaktaKarlskronas lag mot Malmö

Forwards
Mattias Guter – Joel Kellman – Marcus Paulsson
Ludwig Blomstrand – Morten Madsen – Joachim Rohdin
Emil Lundberg – Konstantin Komarek – Filip Cruseman
Carl Persson – Emil Larsson – Henrik Törnqvist

Backar
Henrik Nilsson, Mattias Karlsson, Alexander Deilert, David Printz, Daniel Gunnarsson, Cory Murphy, Victor Aronsson

Målvakt
Henrik Lundberg (Johannes Jönsson)

Karlskronas försäsongsmatcher
17/8: Tingsryd-Karlskrona 1–0 (Nelson Garden Arena, Tingsryd)
24/8: Karlskrona–Oskarshamn 3–2 e.str. (Soft Center Arena, Kallinge)
29/8: Karlskrona–Linköping 2–1 (Borohallen, Landsbro)
7/9: Karlskrona–Malmö (NKT Arena, Karlskrona)
12/9: Karlskrona–Rögle (Jössarinken, Mörrum)
14/9: Karlskrona–Växjö (NKT Arena, Karlskrona)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu kan du köpa nattklubbens inredning

Har du drömt om att ha en egen bar hemma?
Då kan helgens utförsäljning vara något för dig.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.19:56, 26 september, 2017

Nu kan du köpa nattklubbens inredning
Foto: Arkiv.

Det är saker som blev över när nattklubben Stars and Stripes i Karlskrona renoverade sina lokaler under våren som nu finns till salu i Hallabro i norra delen av Ronneby kommun. 

Därför stänger krogkedjan

– Vi kommer att hålla till i den gamla plastfabriken och sälja enormt många saker som tillhört Stars, säger David Håkansson från företaget Resolt som håller i försäljningen.

Med start klockan 10.00 på lördag kan den som är spekulant på soffor, bardiskar, barstolar, kylar och köksutrustning från nattklubben dyka upp.

Vilka tror du kommer att vara intresserade? 
– Jag kan tänka mig att de flesta skulle kunna ha ett intresse av det här men kanske extra mycket om man varit mycket ute i nattlivet och vill skapa lite av samma puls hemma. Det här är väldigt coola grejer, säger David Håkansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stinas bröstproblem ett fall för TV3: ”Tvingats till fyra operationer”

"Att medverka i programmet känns som enda utvägen".

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.18:40, 26 september, 2017

Stinas bröstproblem ett fall för TV3: ”Tvingats till fyra operationer”
Foto: Privat.

Stina Törnberg från Sölvesborg har tvingats till fyra operationer av sina bröst och bakgrunden är en misslyckad behandling i Malmö 2007.

– Jag hörde av mig till kliniken för att jag skulle ha bröstimplantat men det blev fel och det har behövts många operationer för att fixa till det, säger hon till 24Blekinge.se. 

När hon fick höra talas om programmet Skönhetsfällan i TV3 var hon inte sen att höra av sig och i kväll sänds avsnittet där hennes kamp skildras.

– Det var ju inget reapris direkt, annars hör man ju talas om folk som åker utomlands för att få det billigare. Att medverka i programmet känns som enda utvägen.

Bland annat har kapselbildningar uppstått som gjort att ena bröstet blivit hårt och ändrat form.

– Sedan blev det lite rabalder när den där kliniken i Malmö bytte ägare och så och jag var i kontakt med min vårdcentral som skickade en remiss till sjukhuset i Karlskrona. Där ansåg man att detta nog borde rättas till av den läkare som först opererade mig och att de tycker så, det kan jag förstå.

Hon har själv inte sett kvällens program men känner en tillförsikt och är inte nervös.

Skönhetsfällan sänds klockan 20.00 på TV3.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kommunen som är störst – på Facebook

Flest invånare inte alltid synonymt med framgång i sociala medier.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.17:52, 26 september, 2017

Kommunen som är störst – på Facebook
Foto: Arkiv/Wikimedia.

Blekinge har fem kommuner där Karlskrona är den med flest antal invånare.
Detta är dock ingen garanti för att bli framgångsrik i sociala medier.

24Blekinge.se har kollat in de olika kommunernas strategier på Facebook och hittat en del intressanta skillnader.

Exempelvis är det inte alla av länets kommuner som låter besökarna betygsätta den officiella Facebooksidan.

Enbart Sölvesborg, Karlshamn och Olofström har denna möjlighet. För Sölvesborg och Olofström blir betyget lika högt, nämligen 4,2 av 5 medan Karlshamn hamnar på 2,6 i omdöme.

– Det stämmer att vi inte har omdömen på vår officiella sida men det beror på att när vi startade den var inte detta något som var standard. Vi har heller inte sett något större behov av att införa det. Däremot finns möjligheten på Visit Ronnebys facebooksida, säger Heike Rosenquist, kommunikationsstrateg i Ronneby kommun till 24Blekinge.se.

– Vi har inte aktiverat den tjänsten men vi arbetar hela tiden med att utveckla våra strategier kring sociala medier. För oss som kommun är Facebook bara en av många kanaler där medborgarna kan kommunicera med oss. Vi har goda erfarenheter av det här och känner att vi har en bra dialog på Facebook. Vi måste ju vara där för att möta besökarna och framförallt svara snabbt på folks frågor, säger Thomas Johansson, kommunikationschef på Karlskrona kommun.  

Sett till antalet följare av de officiella facebooksajterna är faktiskt Sölvesborg störst.

Foto: Ludde.

Foto: Ludvig Brännlund.

Sidan Sölvesborg – naturligtvis följs av 6 755 personer, följd av Karlskrona kommun med 4 889, Karlshamns kommun med 3 593, Ronneby kommun med 3 010 och sist Olofströms kommun med 2 795.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fler clowner på gång

Fredligare clownbesök jämfört med förra hösten.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.16:22, 26 september, 2017

Fler clowner på gång
Foto: Pressbild.

Hösten 2016 kunde man i media läsa om de så kallade skräckclownerna.

Om några veckor blir det mer clownerier i länet men denna gång av det betydligt fredligare slaget.

Det handlar om skådespelaren Eva-Britt Strandberg som är ute på turné med föreställningen Clownen Jac – baserad på Hjalmar Bergmans klassiska roman.

Strandberg gör titelrollen som den hyllade komikern och filmstjärnan vars karriär bygger på en livslögn.

Den 24 oktober ges föreställningen i Karlskrona konserthusteater. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nya siffror: Här är det lågt utbud på bostadsrätter

Två av länets kommuner finns på topp tio-listan.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.15:48, 26 september, 2017

Nya siffror: Här är det lågt utbud på bostadsrätter
Foto: Arkiv.

Svensk Fastighetsförmedling har låtit kartlägga utbudsutvecklingen på bostadsrätter i landets samtliga kommuner under de föregående tre åren.

Utvecklingen för två av Blekinges kommuner är negativ.

När det handlar om kommuner där bostadsrättsutbudet sjunkit mest de senaste tre åren återfinns Karlshamn på plats sex med minus 51 procent och Karlskrona på plats nio med minus 36 procent.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Hemnet analyserat hur utbudet på bostadsrätter förändrats under den senaste treårsperioden. Av landets 290 kommuner hade 99 tillräckligt stort antal bostadsrätter till försäljning för att kunna ingå i kartläggningen.

Störst stigning av bostadsrättsutbudet återfinns i Kristinehamns kommun i Värmland.

Det här framgår av ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng