Första hemmamatchen för KHK: ”Ett förväntat topplag”

Karlskrona laddar om efter speluppehållet och fylleincidenten.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.10:55, 7 september, 2017

Första hemmamatchen för KHK: ”Ett förväntat topplag”
Karlskrona–Malmö under förra säsongen. Foto: Magnus Lejhall

Det har gått några dagar sedan Karlskrona HK spelade match senast. Den 29 augusti besegrade man SHL-konkurrenten Linköping i Landsbro med 2–1 men under torsdagskvällen kommer Malmö Redhawks till Blekinge.

– Det blir återigen en jättebra match och Malmö är ett förväntat topplag i SHL så vi måste höja våran spelnivå, vilket är jättebra. Malmö är ett spelskickligt lag och vill spela konstruktivt över hela banan. Vi kommer att vilja sätta stopp för det och våga vara bra på det vi är bra på. Vi gjorde fyra bra matcher mot Malmö förra säsongen och det brukar bli bra matcher, säger KHK-tränaren Ove Molin.

Förra säsongens matcher lagen emellan slutade med tre Malmösegrar men Karlskrona lyckades vinna en bortamatch med 3–1. De två föregående försäsongsmatcherna mot Tingsryd och Oskarshamn spelades på andra orter. Nu får laget till slut spela hemma i NKT Arena i Karlskrona.

– Ja, det blir kul och speciellt. Det kändes lite extra i går på när vi gick av kvällsträningen och man kände på killarna att det ska bli kul att få spela i NKT Arena, säger Molin.

Hur har det varit med nio dagars matchuppehåll?

– Det fanns en plan när vi satt ner i somras att vi ville ha en tid mellan matcher och sedan ju närmare SHL-starten blir det mer intensivt för att vara redo. Man får ordentligt med tid för att analysera nästa match. När matcherna ligger tätt blir det mycket fokus på det och vi har valt att göra så i år. Rätt eller fel – det får vi se.

Under matchuppehållet har laget tränat på detaljer i spelet och eftersom man vill vara svåra att göra mål på har försvarsspelet över hela banan varit en prioritet. Dessutom har laget jobbat med trycket mot mål för att skapa fler situationer mot motståndarkassen.

Till kvällens match är Kristoffer Söder borta från spel eftersom han varit sjuk. Joseph Jonsson saknas eftersom han dras med en lättare skada. Konstantin Komarek får därför gå in och spela center tillsammans med Emil Lundberg och Filip Cruseman.

– Det är inget konstigt för han har gjort det förut och det är en kille vi kan använda på båda positionerna. Vi kommer att rulla på backarna men det lutar åt att vi spelar med sju backar för det finns vissa frågetecken, säger Molin som låter Henrik Lundberg vakta målet denna gång.

Under gårdagen hölls SHL:s årliga upptaktsträff i Stockholm. Karlskronas representanter på plats utöver Ove Molin var backen Mattias Karlsson plus att vd:n Charlotte Gustavsson var med.

– Det var spännande. Även om jag varit med i hockeysammanhang i många år, men inte på det där sättet. Det var faktiskt lite pirrigt och man kände de flesta, fast detta var ett annat sammanhang. Jag var där som spelare tidigare men då var det inte lika stort. Vi fick bekanta oss med varandra och sedan är man till lags för media för att svara på frågor, säger Molin.

Det mesta av snacket i media kom ändå att handla om Karlskronas sportchef Patric Larsson som tvingades till en time out efter en lite för stökig kväll på en färja under en träff med klubbens sponsorer.

– Jag fick några frågor om det, absolut, fast kanske inte i den utsträckningen att det bara pratades om det. Det är naturligt eftersom det är min chef och vi har kontakt i stort sett dagligen, säger Molin.

Hur har snacket gått mellan er?

– Det har varit ett jättebra snack. Det finns en människa bakom namnet Patric Larsson och det är lätt hänt att det bara används i ett namn. Vi har pratat under nästan varje kväll där han har fått chansen att prata av sig. Ingen står bakom vad som hänt men jag står bakom Patric och vet att han vill gottgöra det som varit.

FaktaKarlskronas lag mot Malmö

Forwards
Mattias Guter – Joel Kellman – Marcus Paulsson
Ludwig Blomstrand – Morten Madsen – Joachim Rohdin
Emil Lundberg – Konstantin Komarek – Filip Cruseman
Carl Persson – Emil Larsson – Henrik Törnqvist

Backar
Henrik Nilsson, Mattias Karlsson, Alexander Deilert, David Printz, Daniel Gunnarsson, Cory Murphy, Victor Aronsson

Målvakt
Henrik Lundberg (Johannes Jönsson)

Karlskronas försäsongsmatcher
17/8: Tingsryd-Karlskrona 1–0 (Nelson Garden Arena, Tingsryd)
24/8: Karlskrona–Oskarshamn 3–2 e.str. (Soft Center Arena, Kallinge)
29/8: Karlskrona–Linköping 2–1 (Borohallen, Landsbro)
7/9: Karlskrona–Malmö (NKT Arena, Karlskrona)
12/9: Karlskrona–Rögle (Jössarinken, Mörrum)
14/9: Karlskrona–Växjö (NKT Arena, Karlskrona)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Blekinges kollektivtrafik – så nöjda är vi

"På flera områden ligger Blekinge bra till i jämförelsen."

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.08:33, 19 januari, 2018

Blekinges kollektivtrafik – så nöjda är vi
Foto: Arkivbild

Enligt rapporten Öppna jämförelser av kollektivtrafiken för år 2016 som tagits fram av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är Blekinges kollektivtrafik i toppen i jämförelse med andra län i riket.

– På flera områden ligger Blekinge bra till i jämförelsen. Vi toppar bland regionerna när det gäller användning av förnyelsebart drivmedel och har hög tillgänglighet till våra fordon. Och inte minst nöjda resenärer, säger Magnus Johansson (S), ordförande i Region Blekinges trafiknämnd i ett pressmeddelande.

Närmare 70 procent av Blekingetrafikens resenärer är nöjda med kollektivtrafiken. Det kan jämföras med 62 procent som är genomsnittet för riket. Resenärerna har bedömt resan på en skala mellan ett till fem där betyget fyra och fem räknats som nöjd.

Länet hamnar på sjunde plats med 90 procent när det kommer till fordon som är tillgänglighetsanpassade.

I Blekinge körs över 95 procent av alla fordonskilometer med förnyelsebart drivmedel, snittet i riket ligger på drygt 76 procent.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här fick flest a-kassa

Så många fick a-kassa i din kommun.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.08:25, 19 januari, 2018

Här fick flest a-kassa
Foto: Arkivbild

Förra året fick runt 223 000 personer arbetslöshetsersättning. Det är en minskning med 3,6 procent jämfört med 2016, visar färsk kommunstatistik från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF.

– Det är den lägsta nivån någonsin när man tittar bakåt. Det finns ingen annan förklaring än att det har varit en så god arbetsmarknad, säger Jessica Idbrant, chef för analysenheten på IAF, till Nyhetsbyrån Siren.

I Karlskrona fick 1 397 personer a-kassa 2017, vilket är högst i länet. I Olofström fick 232 personer a-kassa i fjol. Det är lägst i Blekinge. 

akassa-blekinge

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stora besvär med känsel och rörlighet efter miss

Efter en sårrengöring glömdes en gummistas kvar.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.13:25, 18 januari, 2018

Stora besvär med känsel och rörlighet efter miss
Foto: Nils Jakobsson/ Bildbyrån

En patient som är i 70-årsåldern fick fingerskador efter en sårrengöring där en gummistas glömdes kvar. Det resulterade i nedsatt blodflöde till fingret samt stora besvär med hud, känsel och rörlighet på det aktuella fingret.

Det var i början av förra året som mannen sökte sig till akuten efter att ha skadat sitt lillfinger. Såret behövde rengöras och sys. När såret sytts glömdes en gummistas kvar och upptäcktes först några dagar senare. Mannen har fortfarande besvär.

Nu anmäler landstinget händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, enligt lex Maria.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fick blödning under operation – anmäls

Händelsen anmäls.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.13:10, 18 januari, 2018

Fick blödning under operation – anmäls
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån.

I samband med att en ögonoperation på Blekingesjukhuset skulle avslutas lossnade en spolnål från sitt fäste på sprutan. Det resulterade i att patienten fick en blödig i ögat och drabbades under några veckor av en tillfällig synförsämring.

Patientens syn återställer senare. Nu anmäler Landstinget Blekinge händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, enligt lex Maria. 

Man kunde inte hitta något fel på sprutan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så många varslades om uppsägning här

Så ser det ut i Blekinge.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.08:33, 18 januari, 2018

Så många varslades om uppsägning här
Foto: Arkivbild

Förra året varslades runt 34 600 personer i Sverige, vilket är färre än 2016. Enligt statistik från Arbetsförmedlingen minskade varslen på regional nivå i hälften av länen, men ökade i övriga.

– Under fjolåret var antalet varsel mycket låga. Sedan 1992 har nivån bara varit lägre vid två tillfällen, år 2000 då antalet var 28 500 och år 2007 då det var 30 000, säger Andreas Mångs, analytiker på Arbetsförmedlingen.

I Blekinge berördes 62 fler personer av varsel om uppsägning förra året jämfört med 2016.

– Det finns ingen uppenbar gemensam nämnare för varför varsel var högre i i vissa län.

varsel-blekinge

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng