Molin slår tillbaka mot bottentipsen: ”Ett lag för bättre en placering”

Karlskronas tränare vill visa kritikerna.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.15:51, 5 september, 2017

4 bilder
 • Karlskronatränaren Ove Molin. Foto: Bildbyrån
  Karlskronatränaren Ove Molin. Foto: Bildbyrån
 • Brynäs Roger Melin och Karlskronas Ove Molin snackar med media. Foto: Bildbyrån
  Brynäs Roger Melin och Karlskronas Ove Molin snackar med media. Foto: Bildbyrån
 • Alla SHL-tränare på uppstartsträffen. Foto: Bildbyrån
  Alla SHL-tränare på uppstartsträffen. Foto: Bildbyrån
 • Karlskronas back Mattias Karlsson. Foto: Bildbyrån
  Karlskronas back Mattias Karlsson. Foto: Bildbyrån

I skuggan av historien kring Karlskronas sportchef Patric Larssons fyllekväll höll SHL sin årliga upptaktsträff under tisdagen på Vasateatern i Stockholm. Representater från klubben detta år var tränaren Ove Molin och den rutinerade backen Mattias Karlsson.

På scenen intervjuades duon av C Mores Björn Oldéen och Sanny Lindström. Där kom man in på att Ove Molin gör sin första säsong som huvudtränare från start eftersom han ersatte Pelle Hånberg under förra säsongen.

– Jag lärde mig fantastiskt mycket under förra året med Pelle. Fördelen är att jag har sett mycket tidigare av SHL och Elitserien som vad det innebär att vara på den nivån, säger Molin.

Den 29 oktober 2016 ledde Karlskrona SHL-tabellen varpå hela Hockeysverige såg förvånat på och ville ta del av framgången.

– Det jag reagerade på var att både SVT och alla bussar och media som fanns var på en måndagsträning och undrade hur det här kunde gå till. Det var första ljuset som gick upp. Vi gjorde många bra saker under förra året, framförallt inledningsvis. Vi hade ett lag, en klubb och en trupp som verkligen trodde på det vi höll på med. Det visar att man kan komma väldigt långt om man tror på någonting, säger Molin.

Efter de inledande framgångarna tappade laget i tabellen men kom till slut på elfte plats under sin andra säsong i SHL och man utmanade även om en slutspelsplats fram till sista omgången.

Även detta år tippas laget hamna i botten och hos Svenska Spel är det bara Rögle (110 gånger pengarna) och Mora (140) som ger högre odds vid ett eventuellt SM-guld än just Karlskrona (105).

För Mattias Karlsson som spelat med storklubbarna HV71 och Färjestad är det en omställning att vara i Karlskrona.

– Det går kanske inte att jämföra Karlskrona med HV71 och Färjestad med hur vissa bitar sköts i föreningen. Det finns också en charm med de mindre föreningarna att vi är med och tävlar på samma villkor. Det är kul och en bra uppgift för oss, säger han.

Ni har tippats på kvalplats?

– Vi får alla fall med i tabellen. Så det är väl bra.

Även Ove Molin är medveten om att hans lag tippas att ligga i botten men menar att man besitter en högre kapacitet än så.

– Enligt alla förståsigpåare så men det är bara att acceptera. Vi är tippade att vara där nere och vi får återigen visa att ni har fel. Enligt mig är vi ett lag för bättre en placering än så där. Vi visade väldigt länge förra året att vi kan tampas med de stora. Det gäller att göra det under längre tid än vad vi gjorde under förra året, säger han.

Molin berättar att laget ska skruva en del på detaljer och kommer in på att deras spelidé hjälpte laget till tabelltoppen.

– Vi såg också brister i spelidén eftersom vi inte tog oss så långt som vi hade velat. Vi vill komma bättre än förra året och vi vill göra den bästa säsongen i klubbens historia. Då måste man också skruva på några grejer, säger han.

Stjärnan Alexander Bergström har dragit till KHL och målvaktsveteranen Johan ”Honken” Holmqvist är inte kvar. Totalt har sju spelare försvunnit, däribland Jimmy Andersson och Niklas Arell. Ove Molin tycker ändå att detta lag är bättre än förra säsongens.

– Ja, det tycker jag och framförallt är vi bredare. Vi har åtta backar som kommer att konkurrera om istid. Vi hade väldigt mycket istid på några backar i fjol. Vi har fått in lite mer rutin och förra årets resultat skulle jag vilja trycka lite på. Det handlade väldigt mycket om rutin och när matcherna står och väger då betyder rutin väldigt mycket när ligan är så jämn.

FaktaSvenska Spels odds för SM-guldvinnare

Frölunda 4,40
Växjö 5,75
Skellefteå 7,50
HV71 8,50
Brynäs 9,50
Linköping 10,50
Malmö 12,50
Färjestad 13,00
Djurgården 19,00
Luleå 33,00
Örebro 90,00
Karlskrona 105,00
Rögle 110,00
Mora 140,00

Övergångar till och från Karlskrona

In: Bobo Petersson (b) Örebro, Carl Persson (f) Karlskoga, Henrik Törnqvist (f) Linköping, Cory Murphy (b) Växjö, Konstantin Komarek (f) Malmö, Henrik Lundberg (mv) Västerås, Ludwig Blomstrand (f) Almtuna.

Ut: Alexander Viklund (f) Västervik, Robin Gartner (b) Bolzano, Johan Holmqvist (mv) klubb ej klar, Niklas Arell (b) Malmö, Gustav Ahnelöv (b) Coventry, Alexander Bergström (f) Sibir Novosibirsk, Jimmy Andersson (f) Linköping.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu kan du köpa nattklubbens inredning

Har du drömt om att ha en egen bar hemma?
Då kan helgens utförsäljning vara något för dig.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.19:56, 26 september, 2017

Nu kan du köpa nattklubbens inredning
Foto: Arkiv.

Det är saker som blev över när nattklubben Stars and Stripes i Karlskrona renoverade sina lokaler under våren som nu finns till salu i Hallabro i norra delen av Ronneby kommun. 

Därför stänger krogkedjan

– Vi kommer att hålla till i den gamla plastfabriken och sälja enormt många saker som tillhört Stars, säger David Håkansson från företaget Resolt som håller i försäljningen.

Med start klockan 10.00 på lördag kan den som är spekulant på soffor, bardiskar, barstolar, kylar och köksutrustning från nattklubben dyka upp.

Vilka tror du kommer att vara intresserade? 
– Jag kan tänka mig att de flesta skulle kunna ha ett intresse av det här men kanske extra mycket om man varit mycket ute i nattlivet och vill skapa lite av samma puls hemma. Det här är väldigt coola grejer, säger David Håkansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stinas bröstproblem ett fall för TV3: ”Tvingats till fyra operationer”

"Att medverka i programmet känns som enda utvägen".

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.18:40, 26 september, 2017

Stinas bröstproblem ett fall för TV3: ”Tvingats till fyra operationer”
Foto: Privat.

Stina Törnberg från Sölvesborg har tvingats till fyra operationer av sina bröst och bakgrunden är en misslyckad behandling i Malmö 2007.

– Jag hörde av mig till kliniken för att jag skulle ha bröstimplantat men det blev fel och det har behövts många operationer för att fixa till det, säger hon till 24Blekinge.se. 

När hon fick höra talas om programmet Skönhetsfällan i TV3 var hon inte sen att höra av sig och i kväll sänds avsnittet där hennes kamp skildras.

– Det var ju inget reapris direkt, annars hör man ju talas om folk som åker utomlands för att få det billigare. Att medverka i programmet känns som enda utvägen.

Bland annat har kapselbildningar uppstått som gjort att ena bröstet blivit hårt och ändrat form.

– Sedan blev det lite rabalder när den där kliniken i Malmö bytte ägare och så och jag var i kontakt med min vårdcentral som skickade en remiss till sjukhuset i Karlskrona. Där ansåg man att detta nog borde rättas till av den läkare som först opererade mig och att de tycker så, det kan jag förstå.

Hon har själv inte sett kvällens program men känner en tillförsikt och är inte nervös.

Skönhetsfällan sänds klockan 20.00 på TV3.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kommunen som är störst – på Facebook

Flest invånare inte alltid synonymt med framgång i sociala medier.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.17:52, 26 september, 2017

Kommunen som är störst – på Facebook
Foto: Arkiv/Wikimedia.

Blekinge har fem kommuner där Karlskrona är den med flest antal invånare.
Detta är dock ingen garanti för att bli framgångsrik i sociala medier.

24Blekinge.se har kollat in de olika kommunernas strategier på Facebook och hittat en del intressanta skillnader.

Exempelvis är det inte alla av länets kommuner som låter besökarna betygsätta den officiella Facebooksidan.

Enbart Sölvesborg, Karlshamn och Olofström har denna möjlighet. För Sölvesborg och Olofström blir betyget lika högt, nämligen 4,2 av 5 medan Karlshamn hamnar på 2,6 i omdöme.

– Det stämmer att vi inte har omdömen på vår officiella sida men det beror på att när vi startade den var inte detta något som var standard. Vi har heller inte sett något större behov av att införa det. Däremot finns möjligheten på Visit Ronnebys facebooksida, säger Heike Rosenquist, kommunikationsstrateg i Ronneby kommun till 24Blekinge.se.

– Vi har inte aktiverat den tjänsten men vi arbetar hela tiden med att utveckla våra strategier kring sociala medier. För oss som kommun är Facebook bara en av många kanaler där medborgarna kan kommunicera med oss. Vi har goda erfarenheter av det här och känner att vi har en bra dialog på Facebook. Vi måste ju vara där för att möta besökarna och framförallt svara snabbt på folks frågor, säger Thomas Johansson, kommunikationschef på Karlskrona kommun.  

Sett till antalet följare av de officiella facebooksajterna är faktiskt Sölvesborg störst.

Foto: Ludde.

Foto: Ludvig Brännlund.

Sidan Sölvesborg – naturligtvis följs av 6 755 personer, följd av Karlskrona kommun med 4 889, Karlshamns kommun med 3 593, Ronneby kommun med 3 010 och sist Olofströms kommun med 2 795.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fler clowner på gång

Fredligare clownbesök jämfört med förra hösten.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.16:22, 26 september, 2017

Fler clowner på gång
Foto: Pressbild.

Hösten 2016 kunde man i media läsa om de så kallade skräckclownerna.

Om några veckor blir det mer clownerier i länet men denna gång av det betydligt fredligare slaget.

Det handlar om skådespelaren Eva-Britt Strandberg som är ute på turné med föreställningen Clownen Jac – baserad på Hjalmar Bergmans klassiska roman.

Strandberg gör titelrollen som den hyllade komikern och filmstjärnan vars karriär bygger på en livslögn.

Den 24 oktober ges föreställningen i Karlskrona konserthusteater. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nya siffror: Här är det lågt utbud på bostadsrätter

Två av länets kommuner finns på topp tio-listan.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.15:48, 26 september, 2017

Nya siffror: Här är det lågt utbud på bostadsrätter
Foto: Arkiv.

Svensk Fastighetsförmedling har låtit kartlägga utbudsutvecklingen på bostadsrätter i landets samtliga kommuner under de föregående tre åren.

Utvecklingen för två av Blekinges kommuner är negativ.

När det handlar om kommuner där bostadsrättsutbudet sjunkit mest de senaste tre åren återfinns Karlshamn på plats sex med minus 51 procent och Karlskrona på plats nio med minus 36 procent.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Hemnet analyserat hur utbudet på bostadsrätter förändrats under den senaste treårsperioden. Av landets 290 kommuner hade 99 tillräckligt stort antal bostadsrätter till försäljning för att kunna ingå i kartläggningen.

Störst stigning av bostadsrättsutbudet återfinns i Kristinehamns kommun i Värmland.

Det här framgår av ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng