Molin slår tillbaka mot bottentipsen: ”Ett lag för bättre en placering”

Karlskronas tränare vill visa kritikerna.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.15:51, 5 september, 2017

4 bilder
 • Karlskronatränaren Ove Molin. Foto: Bildbyrån
  Karlskronatränaren Ove Molin. Foto: Bildbyrån
 • Brynäs Roger Melin och Karlskronas Ove Molin snackar med media. Foto: Bildbyrån
  Brynäs Roger Melin och Karlskronas Ove Molin snackar med media. Foto: Bildbyrån
 • Alla SHL-tränare på uppstartsträffen. Foto: Bildbyrån
  Alla SHL-tränare på uppstartsträffen. Foto: Bildbyrån
 • Karlskronas back Mattias Karlsson. Foto: Bildbyrån
  Karlskronas back Mattias Karlsson. Foto: Bildbyrån

I skuggan av historien kring Karlskronas sportchef Patric Larssons fyllekväll höll SHL sin årliga upptaktsträff under tisdagen på Vasateatern i Stockholm. Representater från klubben detta år var tränaren Ove Molin och den rutinerade backen Mattias Karlsson.

På scenen intervjuades duon av C Mores Björn Oldéen och Sanny Lindström. Där kom man in på att Ove Molin gör sin första säsong som huvudtränare från start eftersom han ersatte Pelle Hånberg under förra säsongen.

LÄS MER: Karlskronabasen om fyllekvällen: ”Fruktansvärt korkat”

– Jag lärde mig fantastiskt mycket under förra året med Pelle. Fördelen är att jag har sett mycket tidigare av SHL och Elitserien som vad det innebär att vara på den nivån, säger Molin.

Den 29 oktober 2016 ledde Karlskrona SHL-tabellen varpå hela Hockeysverige såg förvånat på och ville ta del av framgången.

– Det jag reagerade på var att både SVT och alla bussar och media som fanns var på en måndagsträning och undrade hur det här kunde gå till. Det var första ljuset som gick upp. Vi gjorde många bra saker under förra året, framförallt inledningsvis. Vi hade ett lag, en klubb och en trupp som verkligen trodde på det vi höll på med. Det visar att man kan komma väldigt långt om man tror på någonting, säger Molin.

Efter de inledande framgångarna tappade laget i tabellen men kom till slut på elfte plats under sin andra säsong i SHL och man utmanade även om en slutspelsplats fram till sista omgången.

Även detta år tippas laget hamna i botten och hos Svenska Spel är det bara Rögle (110 gånger pengarna) och Mora (140) som ger högre odds vid ett eventuellt SM-guld än just Karlskrona (105).

För Mattias Karlsson som spelat med storklubbarna HV71 och Färjestad är det en omställning att vara i Karlskrona.

– Det går kanske inte att jämföra Karlskrona med HV71 och Färjestad med hur vissa bitar sköts i föreningen. Det finns också en charm med de mindre föreningarna att vi är med och tävlar på samma villkor. Det är kul och en bra uppgift för oss, säger han.

Ni har tippats på kvalplats?

– Vi får alla fall med i tabellen. Så det är väl bra.

Även Ove Molin är medveten om att hans lag tippas att ligga i botten men menar att man besitter en högre kapacitet än så.

– Enligt alla förståsigpåare så men det är bara att acceptera. Vi är tippade att vara där nere och vi får återigen visa att ni har fel. Enligt mig är vi ett lag för bättre en placering än så där. Vi visade väldigt länge förra året att vi kan tampas med de stora. Det gäller att göra det under längre tid än vad vi gjorde under förra året, säger han.

Molin berättar att laget ska skruva en del på detaljer och kommer in på att deras spelidé hjälpte laget till tabelltoppen.

– Vi såg också brister i spelidén eftersom vi inte tog oss så långt som vi hade velat. Vi vill komma bättre än förra året och vi vill göra den bästa säsongen i klubbens historia. Då måste man också skruva på några grejer, säger han.

Stjärnan Alexander Bergström har dragit till KHL och målvaktsveteranen Johan ”Honken” Holmqvist är inte kvar. Totalt har sju spelare försvunnit, däribland Jimmy Andersson och Niklas Arell. Ove Molin tycker ändå att detta lag är bättre än förra säsongens.

– Ja, det tycker jag och framförallt är vi bredare. Vi har åtta backar som kommer att konkurrera om istid. Vi hade väldigt mycket istid på några backar i fjol. Vi har fått in lite mer rutin och förra årets resultat skulle jag vilja trycka lite på. Det handlade väldigt mycket om rutin och när matcherna står och väger då betyder rutin väldigt mycket när ligan är så jämn.

FaktaSvenska Spels odds för SM-guldvinnare

Frölunda 4,40
Växjö 5,75
Skellefteå 7,50
HV71 8,50
Brynäs 9,50
Linköping 10,50
Malmö 12,50
Färjestad 13,00
Djurgården 19,00
Luleå 33,00
Örebro 90,00
Karlskrona 105,00
Rögle 110,00
Mora 140,00

Övergångar till och från Karlskrona

In: Bobo Petersson (b) Örebro, Carl Persson (f) Karlskoga, Henrik Törnqvist (f) Linköping, Cory Murphy (b) Växjö, Konstantin Komarek (f) Malmö, Henrik Lundberg (mv) Västerås, Ludwig Blomstrand (f) Almtuna.

Ut: Alexander Viklund (f) Västervik, Robin Gartner (b) Bolzano, Johan Holmqvist (mv) klubb ej klar, Niklas Arell (b) Malmö, Gustav Ahnelöv (b) Coventry, Alexander Bergström (f) Sibir Novosibirsk, Jimmy Andersson (f) Linköping.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så blir straffet för tortyrtränaren

Använde tortyrliknande träningsmetoder på flera ungdomar. Nu är straffet spikat.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.14:24, 17 november, 2017

Så blir straffet för tortyrtränaren
Foto: Mattias Nilsson.

Tidigare har en 41-årig idrottsledare i Blekinge dömts för tortyrliknande övergrepp mot tolv ungdomar. Nu är det klart att straffet på sex års fängelse står fast. Högsta domstolen väljer att neka mannen prövningstillstånd.

Mannen dömdes i juni för att bland annat ha bundit fast ungdomar i händer och fötter och därefter ha tejpat fast ett rör i munnen på dem så att de knappt kunde andas. Tortyrmetoderna ska ha pågått i flera år i både Blekinge och Skåne, men nu står det alltså klart att fängelsestraffet på sex år står fast.

LÄS MER: Tortyrfilmer hittade i idrottsprofilens dator

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så många nyanlända ska Blekinge ta emot 2018

Siffror kommun för kommun.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.10:33, 17 november, 2017

Så många nyanlända ska Blekinge ta emot 2018
Foto: Arkiv.

Under fredagen har Migrationsverket presenterat siffror på hur många nyanlända som varje kommun i landet kommer att ta emot under det kommande året.

Sedan den 1 mars 2016 är alla kommuner skyldiga att ta emot nyanlända, men flera kommuner kommer under nästa år inte att ta emot några nyanlända alls.

Detta beror på att regeringen och länsstyrelsen har ändrat beslutet gällande de så kallade läns- och kommuntalen, skriver Expressen.

Så här ser siffrorna ut i Blekinge:

Totalt kommer länet att ta emot 83 nyanlända. Mellan kommunerna fördelar sig den mängden så här:

Karlskrona: 61

Ronneby: 0

Karlshamn: 10

Sölvesborg: 12

Olofström: 0

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är länets bästa bilverkstad

Blekingeföretaget har prisats.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.10:01, 17 november, 2017

Här är länets bästa bilverkstad
Foto: Länsförsäkringar.

Länets bästa bilverkstad ligger i Ronneby. Åtminstone om man får tro Länsförsäkringar som låtit sina kunder tycka till.

Priset går till Ronneby Bilskadecenter. 

– Vi på Länsförsäkringar Blekinge jobbar ständigt med att förbättra våra kundmöten. Vi vill också att de leverantörer som hjälper oss med till exempel reparationer av skadade fordon arbetar på ett kund- och miljövänligt sätt, säger Anna Ingemansson som är gruppchef på Skadeservice i ett pressmeddelande.

Magnus Sundberg på företaget känner sig glad över utmärkelsen som man plockade hem även 2014.

– Det är förstås ett kvitto på att man gör något som är bra och vi försöker så gott vi kan att våra kunder ska slippa fortsatta obehag, säger han till 24Blekinge.se. 

Ronneby Bilskadecenter bildades 1992 och har två anställda.

Mestadels är det skadereparationer som utförs men enligt Magnus Sundberg kan man även utföra andra servicejobb såsom byte av vindruta i mån av tid.

Just nu är man inne i en hektiskt period.

– Ja, jag vet inte vad det beror på men just nu är det många som har problem med skador på sina bilar, säger Magnus Sundberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Laddar inför årets korvtillverkning: ”Jag har tre favoriter”

"Det har väl nästan blivit en tradition".

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.19:07, 16 november, 2017

Laddar inför årets korvtillverkning: ”Jag har tre favoriter”
Foto: Privat/Wikimedia.

Den 25 november bjuder Samhällsföreningen i Eringsboda in till korvtillverkning i Eringsboda byahus.

– Vi är ett gäng matglada män och kvinnor som hållit på med det här ett tag. Jag tror att det i år är tredje eller fjärde gången som vi arrangerar det, säger Lars Rylandersson till 24Blekinge.se. 

De intresserade får anmäla sig och sedan ta med sig det kött man önskar använda i korven. Maskiner tillhandahålls av föreningen.

Är det svårt att lära sig om man inte är van? 
– Nej, det är inte så märkvärdigt. Och man kan ju variera smakerna så mycket. Man kan ha både vilt, gris och nöt. Även vegetariska korvar går ju bra att tillverka, säger Rylandersson som hoppas på en stor uppslutning nästa vecka.

Fram till söndag ska det gå bra att anmäla sig.

Vilken är din egen korvfavorit? 
– Jag brukar säga att jag har tre stycken. Dels ett isterband som jag gör enligt ett mycket gammalt recept men också en prinskorv och en currykorv som mina söner introducerat för mig. Den är väldigt god.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stal från Maxi – slog sönder ruta och misshandlade butiksanställd

Tre män misstänks nu för brottet.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.14:07, 16 november, 2017

Stal från Maxi – slog sönder ruta och misshandlade butiksanställd
Foto: Johanna Jönsson.

Vid 21-tiden på onsdagskvällen ska tre män ha tagit med sig varor från ICA Maxi i Ronneby utan att betala.

När detta upptäcktes flydde de ut genom kassan men en av dem kom inte ut från den roterande glasdörr som finns i entrén.

Glaset krossades och gärningsmannen kom vidare.

En 18-årig man som arbetar i butiken tog upp jakten men fick då ett slag i ryggen.

Nu är de tre okända männen misstänkta för stöld, skadegörelse och misshandel.

Enligt polisen finns det enbart vaga uppgifter om männen och nu ska förhör hållas med olika personer om det inträffade.

Vad som stulits är inte klarlagt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng