Molin slår tillbaka mot bottentipsen: ”Ett lag för bättre en placering”

Karlskronas tränare vill visa kritikerna.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.15:51, 5 september, 2017

4 bilder
 • Karlskronatränaren Ove Molin. Foto: Bildbyrån
  Karlskronatränaren Ove Molin. Foto: Bildbyrån
 • Brynäs Roger Melin och Karlskronas Ove Molin snackar med media. Foto: Bildbyrån
  Brynäs Roger Melin och Karlskronas Ove Molin snackar med media. Foto: Bildbyrån
 • Alla SHL-tränare på uppstartsträffen. Foto: Bildbyrån
  Alla SHL-tränare på uppstartsträffen. Foto: Bildbyrån
 • Karlskronas back Mattias Karlsson. Foto: Bildbyrån
  Karlskronas back Mattias Karlsson. Foto: Bildbyrån

I skuggan av historien kring Karlskronas sportchef Patric Larssons fyllekväll höll SHL sin årliga upptaktsträff under tisdagen på Vasateatern i Stockholm. Representater från klubben detta år var tränaren Ove Molin och den rutinerade backen Mattias Karlsson.

På scenen intervjuades duon av C Mores Björn Oldéen och Sanny Lindström. Där kom man in på att Ove Molin gör sin första säsong som huvudtränare från start eftersom han ersatte Pelle Hånberg under förra säsongen.

LÄS MER: Karlskronabasen om fyllekvällen: ”Fruktansvärt korkat”

– Jag lärde mig fantastiskt mycket under förra året med Pelle. Fördelen är att jag har sett mycket tidigare av SHL och Elitserien som vad det innebär att vara på den nivån, säger Molin.

Den 29 oktober 2016 ledde Karlskrona SHL-tabellen varpå hela Hockeysverige såg förvånat på och ville ta del av framgången.

– Det jag reagerade på var att både SVT och alla bussar och media som fanns var på en måndagsträning och undrade hur det här kunde gå till. Det var första ljuset som gick upp. Vi gjorde många bra saker under förra året, framförallt inledningsvis. Vi hade ett lag, en klubb och en trupp som verkligen trodde på det vi höll på med. Det visar att man kan komma väldigt långt om man tror på någonting, säger Molin.

Efter de inledande framgångarna tappade laget i tabellen men kom till slut på elfte plats under sin andra säsong i SHL och man utmanade även om en slutspelsplats fram till sista omgången.

Även detta år tippas laget hamna i botten och hos Svenska Spel är det bara Rögle (110 gånger pengarna) och Mora (140) som ger högre odds vid ett eventuellt SM-guld än just Karlskrona (105).

För Mattias Karlsson som spelat med storklubbarna HV71 och Färjestad är det en omställning att vara i Karlskrona.

– Det går kanske inte att jämföra Karlskrona med HV71 och Färjestad med hur vissa bitar sköts i föreningen. Det finns också en charm med de mindre föreningarna att vi är med och tävlar på samma villkor. Det är kul och en bra uppgift för oss, säger han.

Ni har tippats på kvalplats?

– Vi får alla fall med i tabellen. Så det är väl bra.

Även Ove Molin är medveten om att hans lag tippas att ligga i botten men menar att man besitter en högre kapacitet än så.

– Enligt alla förståsigpåare så men det är bara att acceptera. Vi är tippade att vara där nere och vi får återigen visa att ni har fel. Enligt mig är vi ett lag för bättre en placering än så där. Vi visade väldigt länge förra året att vi kan tampas med de stora. Det gäller att göra det under längre tid än vad vi gjorde under förra året, säger han.

Molin berättar att laget ska skruva en del på detaljer och kommer in på att deras spelidé hjälpte laget till tabelltoppen.

– Vi såg också brister i spelidén eftersom vi inte tog oss så långt som vi hade velat. Vi vill komma bättre än förra året och vi vill göra den bästa säsongen i klubbens historia. Då måste man också skruva på några grejer, säger han.

Stjärnan Alexander Bergström har dragit till KHL och målvaktsveteranen Johan ”Honken” Holmqvist är inte kvar. Totalt har sju spelare försvunnit, däribland Jimmy Andersson och Niklas Arell. Ove Molin tycker ändå att detta lag är bättre än förra säsongens.

– Ja, det tycker jag och framförallt är vi bredare. Vi har åtta backar som kommer att konkurrera om istid. Vi hade väldigt mycket istid på några backar i fjol. Vi har fått in lite mer rutin och förra årets resultat skulle jag vilja trycka lite på. Det handlade väldigt mycket om rutin och när matcherna står och väger då betyder rutin väldigt mycket när ligan är så jämn.

FaktaSvenska Spels odds för SM-guldvinnare

Frölunda 4,40
Växjö 5,75
Skellefteå 7,50
HV71 8,50
Brynäs 9,50
Linköping 10,50
Malmö 12,50
Färjestad 13,00
Djurgården 19,00
Luleå 33,00
Örebro 90,00
Karlskrona 105,00
Rögle 110,00
Mora 140,00

Övergångar till och från Karlskrona

In: Bobo Petersson (b) Örebro, Carl Persson (f) Karlskoga, Henrik Törnqvist (f) Linköping, Cory Murphy (b) Växjö, Konstantin Komarek (f) Malmö, Henrik Lundberg (mv) Västerås, Ludwig Blomstrand (f) Almtuna.

Ut: Alexander Viklund (f) Västervik, Robin Gartner (b) Bolzano, Johan Holmqvist (mv) klubb ej klar, Niklas Arell (b) Malmö, Gustav Ahnelöv (b) Coventry, Alexander Bergström (f) Sibir Novosibirsk, Jimmy Andersson (f) Linköping.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Blekinges kollektivtrafik – så nöjda är vi

"På flera områden ligger Blekinge bra till i jämförelsen."

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.08:33, 19 januari, 2018

Blekinges kollektivtrafik – så nöjda är vi
Foto: Arkivbild

Enligt rapporten Öppna jämförelser av kollektivtrafiken för år 2016 som tagits fram av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är Blekinges kollektivtrafik i toppen i jämförelse med andra län i riket.

– På flera områden ligger Blekinge bra till i jämförelsen. Vi toppar bland regionerna när det gäller användning av förnyelsebart drivmedel och har hög tillgänglighet till våra fordon. Och inte minst nöjda resenärer, säger Magnus Johansson (S), ordförande i Region Blekinges trafiknämnd i ett pressmeddelande.

Närmare 70 procent av Blekingetrafikens resenärer är nöjda med kollektivtrafiken. Det kan jämföras med 62 procent som är genomsnittet för riket. Resenärerna har bedömt resan på en skala mellan ett till fem där betyget fyra och fem räknats som nöjd.

Länet hamnar på sjunde plats med 90 procent när det kommer till fordon som är tillgänglighetsanpassade.

I Blekinge körs över 95 procent av alla fordonskilometer med förnyelsebart drivmedel, snittet i riket ligger på drygt 76 procent.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här fick flest a-kassa

Så många fick a-kassa i din kommun.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.08:25, 19 januari, 2018

Här fick flest a-kassa
Foto: Arkivbild

Förra året fick runt 223 000 personer arbetslöshetsersättning. Det är en minskning med 3,6 procent jämfört med 2016, visar färsk kommunstatistik från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF.

– Det är den lägsta nivån någonsin när man tittar bakåt. Det finns ingen annan förklaring än att det har varit en så god arbetsmarknad, säger Jessica Idbrant, chef för analysenheten på IAF, till Nyhetsbyrån Siren.

I Karlskrona fick 1 397 personer a-kassa 2017, vilket är högst i länet. I Olofström fick 232 personer a-kassa i fjol. Det är lägst i Blekinge. 

akassa-blekinge

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stora besvär med känsel och rörlighet efter miss

Efter en sårrengöring glömdes en gummistas kvar.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.13:25, 18 januari, 2018

Stora besvär med känsel och rörlighet efter miss
Foto: Nils Jakobsson/ Bildbyrån

En patient som är i 70-årsåldern fick fingerskador efter en sårrengöring där en gummistas glömdes kvar. Det resulterade i nedsatt blodflöde till fingret samt stora besvär med hud, känsel och rörlighet på det aktuella fingret.

Det var i början av förra året som mannen sökte sig till akuten efter att ha skadat sitt lillfinger. Såret behövde rengöras och sys. När såret sytts glömdes en gummistas kvar och upptäcktes först några dagar senare. Mannen har fortfarande besvär.

Nu anmäler landstinget händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, enligt lex Maria.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fick blödning under operation – anmäls

Händelsen anmäls.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.13:10, 18 januari, 2018

Fick blödning under operation – anmäls
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån.

I samband med att en ögonoperation på Blekingesjukhuset skulle avslutas lossnade en spolnål från sitt fäste på sprutan. Det resulterade i att patienten fick en blödig i ögat och drabbades under några veckor av en tillfällig synförsämring.

Patientens syn återställer senare. Nu anmäler Landstinget Blekinge händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, enligt lex Maria. 

Man kunde inte hitta något fel på sprutan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så många varslades om uppsägning här

Så ser det ut i Blekinge.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.08:33, 18 januari, 2018

Så många varslades om uppsägning här
Foto: Arkivbild

Förra året varslades runt 34 600 personer i Sverige, vilket är färre än 2016. Enligt statistik från Arbetsförmedlingen minskade varslen på regional nivå i hälften av länen, men ökade i övriga.

– Under fjolåret var antalet varsel mycket låga. Sedan 1992 har nivån bara varit lägre vid två tillfällen, år 2000 då antalet var 28 500 och år 2007 då det var 30 000, säger Andreas Mångs, analytiker på Arbetsförmedlingen.

I Blekinge berördes 62 fler personer av varsel om uppsägning förra året jämfört med 2016.

– Det finns ingen uppenbar gemensam nämnare för varför varsel var högre i i vissa län.

varsel-blekinge

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng