Han får kontrakt med KRIF: ”Visat sig vara en krigare”

Han stannar i KRIF.

Nanna Jami

Kl.12:24, 5 september, 2017

Han får kontrakt med KRIF: ”Visat sig vara en krigare”
Foto: Mikael Johansson/Caluva Foto

Nu står det klart att kanadensaren Dillon Duprey stannar i Kallinge/Ronneby efter en lyckad try-out. Han stannar i klubben säsongen ut.

– Han kom hit egentligen utan några garantier utan ville träna med laget och visa vad han kan för att slå sig in i truppen. Han tränade en gång med oss under förra året men vi erbjöd honom att komma hit. Han reste över halva jordklotet och bekostade det på egen hand. Det är tufft gjort, säger sportchef Mikael Johansson.

Duprey är en 24 år gammal forward som förra säsongen spelade med Olofströms IK i division 2. Där var han lagets poängkung med 45 poäng (27+18) på 35 matcher.

– Han har imponerat på oss ledare med fin inställning. Han spelade på en nivå nu som han inte gjort innan mot bra lag. Vi tror att han kommer att bli en värdefull spelare när han kommer i vårt spel. Det är betydligt mer uppstyrt i Hockeyettan än i division 2, säger Johansson.

Vad är han för spelartyp?

– Han är en hårt arbetande forward som är kvick och stark. Han går även rakt på mål och har ett bra skott så han kan nog peta in några puckar för oss. Han vill ju bli en professionell hockeyspelare och det är vad han jobbar för.

– It’s been great skating here on a try-out. My teammates and the coaching staff have made me feel right at home. We have a very fast and skilled team and I think we will do very well this season. I look forward to helping the club in anyway that I can and I am very excited for the start of the season, säger Dillon Duprey i ett pressmeddelande.

Under helgen spelade Kallinge/Ronneby en försäsongsturnering i Skåne där Duprey deltog och fick möta Västervik och Västerås utöver hemmalaget Kristianstad. Alla matcher slutade visserligen med förlust men Mikael Johansson är ändå nöjd med spelet.

– Det var bra lag vi fick möta och på ett lagom avstånd för oss. Lag som Kristianstad och Västerås ska vara med i toppen så det var bra att vi fick mäta oss mot dem. Vi startade matcherna för dåligt och det är något vi måste jobba på. I övrigt tycker jag att vi var minst lika bra i matcherna, säger han.

Efter värvningen är truppen fylld men laget gick på is relativt sent och kommer att nöta mer på detaljer som numerära över- och underlägen den närmaste tiden. På fredag väntar dessutom en hemmamatch mot lokalrivalen Tingsryd.

– Sedan möts vi igen på bortaplan nästa vecka och det är alltid kul att möta Tingsryd. På en fredagsmatch i ett derby hoppas jag på mycket folk, säger Johansson.

FaktaKRIF:s försäsongsturnering

Fredag: KRIF–Västerviks IK 0–3

Lördag: Kristianstads IK–KRIF 6–4

Söndag: Västerås HK–KRIF 4–2

 

Dillon Duprey

Ålder: 34 år (930625).

Position: Högerforward.

Längd: 180 centimeter.

Vikt: 85 kilo.

Klubb: Kallinge/Ronneby IF.

Tidigare klubbar: St. Michael's College School JV, Brampton Capitals, West Mall Lightning, Florida Gulf Coast University, Olofströms IK.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då kommer teatern rakt in i vardagsrummet

Varken skådisarna eller publiken vet exakt var pjäsen ska utspela sig. "Det har varit ett överväldigande intresse", säger producenten till 24Blekinge.se.

Mattias Nilsson

Kl.19:45, 24 mars, 2018

Då kommer teatern rakt in i vardagsrummet
Foto: Peter Nabo.

Byteatern i Kalmar är under våren ute på en annorlunda turné. I helt vanliga vardagsrum kommer de att spela Ett dockhem av Henrik Ibsen.

Den 13 april kommer man till Karlskrona.

– Publiken vet inte exakt var utan kommer att få ett sms med adressen fyra timmar innan det kör igång, samma sak gäller för skådespelarna, säger producenten Mia Kjellkvist till 24Blekinge.se.

Konceptet att ta ut teatern till människors bostäder kommer från Danmark och har hittills varit oprövat för Byteaterns del.

Sedan premiären i februari har man dock fått upp ångan.

– Intresset för att anmäla sitt hem till det här projektet har varit överväldigande. Vi gör väl 35 föreställningar i Kalmar län, Karlskrona och Malmö och över 50 hushåll hörde av sig, säger Kjellkvist.

En del av lägenheterna har kunnat användas som repetitionslokaler åt skådespelarna Martin Ellborg, Edvin Bredefeldt och Malin Rømer Brolin-Tani. 

– Att åka ut på turné runt om regionen är vi väldigt vana vid men då spelar vi på teatrar, bygdegårdar, i gymnastiksalar eller andra lämpliga lokaler. Så detta blir första gången vi verkligen kommer vår publik in på skinnet, genom att faktiskt spela hemma hos dem i deras vardagsrum, säger Julia Hjertquist från Byteatern.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Handläggning drog ut på tiden – kunde inte opereras

Händelsen har utretts som en allvarlig vårdskada.

Nanna Jami

Kl.10:36, 24 mars, 2018

Handläggning drog ut på tiden – kunde inte opereras
Foto: Arkivbild

Förra året drabbades en kvinna i 75-årsåldern av ryggmärgspåverkan till följd av spridd cancer. Den här typen av tillstånd ska handläggas mycket skyndsamt, men i detta fall blev handläggningen fördröjd i flera led.

Det tog över ett dygn innan beslut om behandling kunde tas vilket ledde till att operation inte längre var något alternativ.

Händelsen har utretts som en allvarlig vårdskada. Landstinget Blekinge anmäler händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, enligt lex Maria. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Opererades akut efter miss

Händelsen anmäls till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Nanna Jami

Kl.09:59, 24 mars, 2018

Opererades akut efter miss
Foto: Bildbyrån

 

En man i 90-årsåldern opererades för tarmcancer. Efter några år skulle han komma tillbaka på kontroll. När mannen fick problem från urinvägarna gjordes en röntgen. Den visade att det fanns förändringar i området som tidigare behandlats. Men det ledde inte till någon åtgärd på grund av att den som tog emot beskedet uppfattade det som att förändringen redan var känd.

Förändringarna visade sig vara cancer. Det hela resulterade i att mannen drabbades av tarmvred och fick opereras akut ett halvår senare.

Nu anmäler Landstinget Blekinge händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, enligt lex Maria.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Unika huset mest klickat i Sverige

Blekinge har landets just nu mest populära bostadsannons.
Fastigheten kan bli din för 6,4 miljoner kronor.

Mattias Nilsson

Kl.20:53, 23 mars, 2018

Unika huset mest klickat i Sverige
Foto: Fastighetsbyrån.

I hörnet av Västra Prinsgatan och StyrmansgatanTrossö i Karlskrona ligger ett gult hus som just nu är landets hetaste fastighet.

I alla fall om man får tro antalet läsare på bostadssajten Hemnet där den just nu ligger som mest klickad.

Fastigheten består av en tvåplansvilla och ett fristående hus från 1929.

daochnu

– Det är Bengt Ottossons barndomshem som han fick ärva 2010, berättar mäklaren Tesa Hoxha från Fastighetsbyrån.

Ottosson är känd som lärare på af Chapmanskolan i Karlskrona. Huset på Styrmansgatan 22 har varit i släkten sedan 1947 och innehåller två hyresfastigheter.

– Det är många som redan visat intresse men när det ingår hyreslägenheter brukar vi dröja lite med att boka in visningar, säger mäklaren.

Den 7 april är det däremot dags. Då visas huset upp för allmänheten.

Utropspriset är på 6,4 miljoner kronor.

– Framförallt är det ju ett fantastiskt läge, säger Tesa Hoxha när hon anmodas beskriva huset.

Se bilderna i vårt bildgalleri.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

PROGNOS: Så blir helgens väder

Helgens väder enligt en prognos från SMHI.

Michaela Ekström

Kl.19:27, 23 mars, 2018

PROGNOS: Så blir helgens väder
Foto: Wikimedia Commons

Under lördagen ser det ut att finnas goda solchanser i länet. Något mer moln kan det dock komma att bli i Olofström. Temperaturer under lördagen väntas bli mellan tre till fem plusgrader. Detta enligt en prognos från SMHI.

Under söndagen ser solen dock inte ut att vilja titta fram riktigt lika mycket. Det väntas bli molnigt och i de östra delarna av länet väntas en del regn vid lunchtid. Temperaturer under söndagen väntas bli tre till sju plusgrader.

Karlskrona:

ska%cc%88rmavbild-2018-03-23-kl-16-47-59

Karlshamn:

ska%cc%88rmavbild-2018-03-23-kl-16-48-50

Ronneby:

ska%cc%88rmavbild-2018-03-23-kl-16-49-41

Sölvesborg:

ska%cc%88rmavbild-2018-03-23-kl-16-50-39

Olofström:

ska%cc%88rmavbild-2018-03-23-kl-16-51-36

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng