Speciell match väntar för KHK-talangen

Centerlöftet får spela på hemmaplan.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.10:48, 29 augusti, 2017

Speciell match väntar för KHK-talangen
Karlskrona HK:s Joseph Jonsson innan en SHL-match. Foto: Michael Erichsen

Under tisdagskvällen ska Karlskrona spela sin tredje försäsongsmatch efter mötena mot de allsvenska lagen Tingsryd (0–1) och Oskarshamn (3–2 efter straffar).

Denna gång åker man till Landsbro i Vetlanda kommun för match mot Linköping i Borohallen. För Joseph Jonsson i Karlskrona blir det en minst sagt speciell match eftersom han är född i Landsbro och har Boro/Vetlanda som moderklubb.

LÄS MER: Nya kedjor för Karlskrona som möter SHL-motstånd

– Jag får komma hem och spela där man växte upp i hemmabyn och på hemmaplan. Det ska bli grymt kul och att möta Linköping där Henrik Törnqvist har spelat och Jimmy Andersson spelar där. Sedan har de Anton Karlsson som också kommer från Vetlanda. Det ska bli grymt kul, säger Joseph Jonsson.

Hur har snacket varit innan?

– Det har väl inte snackats så där jättemycket. Det är mest folk hemifrån som hört av sig och sagt att man ska komma för att kolla – släkt och vänner sådär. I laget har vi snackat om att det är en viktig match och att vi vill ha vår första vinst för säsongen så vi vill ha en vinst helt enkelt.

Joseph Jonsson är 19 år gammal i dag men under säsongen 2012/13 fick han debutera i division 2 med Boro/Vetlanda som 14-åring. Den säsongen blev det två matcher med A-laget innan han drog vidare till Tingsryd och HV71.

– Det är den största grejen jag var med om i den hallen när jag fick spela med A-laget som 14-åring. Det är nog enda gången jag varit riktigt nervös och det var derby mot Nässjö hemma så jag var riktigt nervös. Det flöt på som vanligt men det är något jag haft med mig under debuten i HV71 och i Karlskrona.

2015/16 debuterade Jonsson i SHL med HV71 där det blev två matcher. Till förra säsongen värvades han till Karlskrona och inledde i J20 innan det blev 39 matcher i SHL med A-laget för centern.

– Det började väldigt bra i J20 så jag fick chansen i A-laget efter skador och sjukdomar. Det var mycket att komma in i ett annorlunda spelsystem och SHL överhuvudtaget. Samtidigt producerade jag inte som jag hade hoppats och önskat. Jag försökte spela efter de instruktioner jag fick av tränarteamet och den delen tyckte jag att jag gjorde bra. Det hade varit skönt med någon kasse eller assist också men det är väl bara att jobba på så kommer det också.

Hur skulle du beskriva din roll i laget?

– Främst är jag en spelare som är bra med pucken som gillar att skapa till åt mig och mina medspelare. Skottet har jag utvecklat de senaste säsongerna så rollen är i laget är lite tidigt att säga om. Jag krigar om en plats i laguppställningen och där har jag mina tankar nu.

Det blev inga poäng under den första säsongen i SHL med Karlskrona. I J20 däremot stod Jonsson för 25 poäng (12+13) på 26 matcher och var även assisterande kapten i laget.

– Jag gjorde runt 25 matcher och där var rollen väldigt annorlunda och mer lik den roll jag hade som ung spelare. Jag var en ledande spelare, hade en bokstav på bröstet och fick bära mycket ansvar. Sånt trivs man givetvis väldigt bra med. Just nu är mitt fokus bara på att ta en plats i laget bland de tolv första forwardsen. Givetvis att göra något mål eller assist är något jag också strävar efter.

Matchen mot Linköping blir Karlskronas första mot SHL-motstånd och förhoppningen är såklart att ta hem en seger efter full tid.

– Jag har väl inte jättekoll men vi har lite att gå på efter vad vi sett från förra året. Jag får kanske fiska lite från Jimmy och Anton hur de har sett ut (skratt). Vi ska nog titta på lite video efter vår morgonvärmning men fokus är på vårt spel och våra grunder.

FaktaKarlskronas lag mot Linköping

Forwards

Mattias Guter – Joel Kellman – Marcus Paulsson

Emil Lundberg – Morten Madsen – Joachim Rohdin

Henrik Törnqvist* – Emil Larsson – Konstantin Komarek*

Joseph Jonsson – Kristoffer Söder – Ludwig Blomstrand*

Backar

Henrik Nilsson, Mattias Karlsson, Alexander Deilert, David Printz, Daniel Gunnarsson, Cory Murphy*, Victor Aronsson

Målvakt

Johannes Jönsson (Henrik Lundberg*)

*Nyförvärv inför denna säsong

 

Karlskronas försäsongsmatcher

17/8: Tingsryd-Karlskrona 1–0 (Nelson Garden Arena, Tingsryd)

24/8: Karlskrona–Oskarshamn 3–2 e.str. (Soft Center Arena, Kallinge)

29/8: Karlskrona–Linköping (Borohallen, Landsbro)

7/9: Karlskrona–Malmö (NKT Arena, Karlskrona)

12/9: Karlskrona–Rögle (Jössarinken, Mörrum)

14/9: Karlskrona–Växjö (NKT Arena, Karlskrona)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

JUST NU: Varning för plötslig ishalka i Blekinge

SMHI har gått ut med en klass 1-varning.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.17:04, 19 november, 2017

JUST NU: Varning för plötslig ishalka i Blekinge

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka i Blekinge.

Det är under söndagskvällen risk för halka i samband med sjunkande temperaturer och att det klarnar upp. I natt väntas det bli mellan en till fem minusgrader.

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så blir straffet för tortyrtränaren

Använde tortyrliknande träningsmetoder på flera ungdomar. Nu är straffet spikat.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.14:24, 17 november, 2017

Så blir straffet för tortyrtränaren
Foto: Mattias Nilsson.

Tidigare har en 41-årig idrottsledare i Blekinge dömts för tortyrliknande övergrepp mot tolv ungdomar. Nu är det klart att straffet på sex års fängelse står fast. Högsta domstolen väljer att neka mannen prövningstillstånd.

Mannen dömdes i juni för att bland annat ha bundit fast ungdomar i händer och fötter och därefter ha tejpat fast ett rör i munnen på dem så att de knappt kunde andas. Tortyrmetoderna ska ha pågått i flera år i både Blekinge och Skåne, men nu står det alltså klart att fängelsestraffet på sex år står fast.

LÄS MER: Tortyrfilmer hittade i idrottsprofilens dator

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så många nyanlända ska Blekinge ta emot 2018

Siffror kommun för kommun.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.10:33, 17 november, 2017

Så många nyanlända ska Blekinge ta emot 2018
Foto: Arkiv.

Under fredagen har Migrationsverket presenterat siffror på hur många nyanlända som varje kommun i landet kommer att ta emot under det kommande året.

Sedan den 1 mars 2016 är alla kommuner skyldiga att ta emot nyanlända, men flera kommuner kommer under nästa år inte att ta emot några nyanlända alls.

Detta beror på att regeringen och länsstyrelsen har ändrat beslutet gällande de så kallade läns- och kommuntalen, skriver Expressen.

Så här ser siffrorna ut i Blekinge:

Totalt kommer länet att ta emot 83 nyanlända. Mellan kommunerna fördelar sig den mängden så här:

Karlskrona: 61

Ronneby: 0

Karlshamn: 10

Sölvesborg: 12

Olofström: 0

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är länets bästa bilverkstad

Blekingeföretaget har prisats.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.10:01, 17 november, 2017

Här är länets bästa bilverkstad
Foto: Länsförsäkringar.

Länets bästa bilverkstad ligger i Ronneby. Åtminstone om man får tro Länsförsäkringar som låtit sina kunder tycka till.

Priset går till Ronneby Bilskadecenter. 

– Vi på Länsförsäkringar Blekinge jobbar ständigt med att förbättra våra kundmöten. Vi vill också att de leverantörer som hjälper oss med till exempel reparationer av skadade fordon arbetar på ett kund- och miljövänligt sätt, säger Anna Ingemansson som är gruppchef på Skadeservice i ett pressmeddelande.

Magnus Sundberg på företaget känner sig glad över utmärkelsen som man plockade hem även 2014.

– Det är förstås ett kvitto på att man gör något som är bra och vi försöker så gott vi kan att våra kunder ska slippa fortsatta obehag, säger han till 24Blekinge.se. 

Ronneby Bilskadecenter bildades 1992 och har två anställda.

Mestadels är det skadereparationer som utförs men enligt Magnus Sundberg kan man även utföra andra servicejobb såsom byte av vindruta i mån av tid.

Just nu är man inne i en hektiskt period.

– Ja, jag vet inte vad det beror på men just nu är det många som har problem med skador på sina bilar, säger Magnus Sundberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Laddar inför årets korvtillverkning: ”Jag har tre favoriter”

"Det har väl nästan blivit en tradition".

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.19:07, 16 november, 2017

Laddar inför årets korvtillverkning: ”Jag har tre favoriter”
Foto: Privat/Wikimedia.

Den 25 november bjuder Samhällsföreningen i Eringsboda in till korvtillverkning i Eringsboda byahus.

– Vi är ett gäng matglada män och kvinnor som hållit på med det här ett tag. Jag tror att det i år är tredje eller fjärde gången som vi arrangerar det, säger Lars Rylandersson till 24Blekinge.se. 

De intresserade får anmäla sig och sedan ta med sig det kött man önskar använda i korven. Maskiner tillhandahålls av föreningen.

Är det svårt att lära sig om man inte är van? 
– Nej, det är inte så märkvärdigt. Och man kan ju variera smakerna så mycket. Man kan ha både vilt, gris och nöt. Även vegetariska korvar går ju bra att tillverka, säger Rylandersson som hoppas på en stor uppslutning nästa vecka.

Fram till söndag ska det gå bra att anmäla sig.

Vilken är din egen korvfavorit? 
– Jag brukar säga att jag har tre stycken. Dels ett isterband som jag gör enligt ett mycket gammalt recept men också en prinskorv och en currykorv som mina söner introducerat för mig. Den är väldigt god.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng