Ännu en KHK-spelare klar för NAHL

Nyss blev det klart att Solomon Frisell lämnar KHK för spel i NAHL. Nu står det klart att ännu en J20-spelare lämnar för spel i USA.

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

Kl.10:08, 26 juli, 2017

Ännu en KHK-spelare klar för NAHL
Foto: Arkiv

Anton Sandberg lämnar Karlskrona för spel i NAHL. Göteborgaren som tidigare spelat i Frölunda är klar för Lone Star Brahmas i Texas

För någon vecka sedan blev det klart att Solomon Frisell lämnar KHK för spel i NAHL. Även Calle Persson, Gabriel Olsson och Arvid Holm har fått chansen att visa upp sig i NAHL. Nu står det alltså klart att ännu en spelare lämnar Karlskrona för spel i USA.

– Det känns jättebra! Jag är väldigt förväntansfull och taggad. Ska bli kul att få känna på hockeyn därborta, säger Anton Sandberg till KHK på lagets hemsida.

Sandberg har spelat 18 matcher med KHK:s J20 och spelade 3 matcher i SHL förra säsongen. 

Lone Star Brahmas, som spelar i NAHL, vann NAHL – Robertson Cup förra säsongen och drar i gång sin säsong i september.

Anton säger på KHK:s hemsida att han har höga förhoppningar på flytten till USA.

-Jag vill spela till mig ett college-kontrakt så det gäller att hålla hög nivå och fortsätta utvecklas. Förhoppningsvis leder till att jag får ett kontrakt och kan stanna i USA, säger Anton Sandberg.

Simon Lööf, som även han spelat i KHK:s J20 spelade säsongen 16/17 i  Lone Star Brahmas.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SHL:s målvaktskung finns i Karlskrona

Ett stort kliv att ta efter "Honken"? Inte för Johannes Jönsson som har imponerat stort i inledningen på säsongen.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.14:31, 20 oktober, 2017

SHL:s målvaktskung finns i Karlskrona
KHK:s Johannes Jönsson bra med på DIF straffar. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Torsdagens match var en duell mellan SHL:s två just nu bästa målvakter, KHK:s Johannes Jönsson och DIF:s Adam Reideborn. Åtminstone om man tittar på räddningsprocent, där Jönsson är uppe och touchar på starka 95 procent.

– Det är kul att spela och ganska skönt där bak i försvaret just nu. Jag försöker ha den inställningen att det ska vara roligt. Man får inte tänka för mycket, säger Johannes Jönsson.

I går stod han också som segrare i en ny straffseger, KHK:s och Johannes andra för säsongen. Där han en mot en med straffskyttarna – inte lät någon passera.

– Riktigt skönt. Vi har ju haft tre straffläggningar här och den första (HV 71) tyckte jag inte om, andra (Rögle) var lite bättre men ändå inte riktigt bra. I går var det mycket bättre – jag hade pondus och kände mig lugn, fortsätter han.

I matchen fick dock Jönsson efter flera bra ingripanden släppa ett bakom sig. Efter ett slarvigt KHK-uppspel friställdes Djurgårdens Linus Johansson – som fintade höger, sedan vänster och så var det öppen kasse att lägga in den.

– Jag vill ha den. Det är tråkigt, jag kommer ut och har ganska bra tålamod, sedan vickade han lite och jag går på den finten – om jag är lite kylig där så kan jag hänga med.

Efter förra matchen var han riktigt besviken men mot Djurgården kunde KHK studsa tillbaka.

– Den förlusten har varit på mig hela veckan – det känns ruggigt skönt att vi kunde vinna i går.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Gunnarsson efter första: ”En jävla lättnad”

Gunnarssons satte sitt första. Nu hoppas han det lossnar.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.22:05, 19 oktober, 2017

Gunnarsson efter första: ”En jävla lättnad”
Daniel Gunnarsson. Foto: Magnus Lejhall / Bildbyrån.

KHK har i flera matcher skapat och skapat men den svarta gummi-saken har inte velat leta sig över den där mållinjen. Mot DIF var det som att oturen skrattade KHK rakt upp i ansiktet. Henrik Nilsson sköt från blå – rätt i stolpen, Marcus Paulsson från nära håll – i stolpen och Carl Persson – ja i ribban, den gången. Men en lyckades överlista Adam Reideborn i DIF-kassen. Backen Daniel Gunnarsson med ett skott från den vänstra tekningscirkeln.

– Riktigt skönt, det var ett tag sedan vi vann och jag tycker vi förtjänar det i dag – vi är det starkare laget, säger Daniel Gunnarsson efter matchen.

Hans första mål för säsongen.

– Klart det är skönt, det blir en lättnad och man kan slappna av lite. Vi har haft svårt att göra mål, det är något vi jobbar dagligen på och jag tror bara det är en tidsfråga innan det släpper, fortsätter målskytten.

Och släpper det så blir KHK svårslagna. De släpper inte till mycket bakåt, inte heller mot kaminerna.

– Det är tur att vi är det. Båda målvakterna är stabila och Johannes (Jönsson) gör det grymt bra i dag. Vi känner oss trygga med försvarsspelet.

Han menar att han skapat chanser hela säsongen men inte fått producera framåt.

– Man blir frustrerad. En jävla lättnad att få göra mål. Hoppas det lossnar nu.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KHK vann trots tre ramträffar

KHK tog en viktig straff-seger över DIF. Emil Lundberg med Johannes Jönsson stora hjältar.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.21:22, 19 oktober, 2017

KHK vann trots tre ramträffar
Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN

Efter dubbelförluster mot Växjö behövde KHK en seger. Och gärna en trepoängare, som David Printz sa inför matchen.

Det skedde inte. Men de fick två efter att både Emil Lundberg och Mattias Guter lyckats överlista duktige Adam Reideborn i DIF-målet. Lundberg med den avgörande straffen, mellan benen.

I en tät match där inget av lagen bjöd på mycket var det Djurgården som tog ledningen. Då hade Konstantin Komarek precis missat ett friläge och Henrik Nilsson några minuter tidigare skjutit ett skott så det klingade till ordentligt i stolpen.

Men i en jämn match kan det räcka med ett misstag för att pucken ska sitta i maskorna. Det gjorde KHK i ett uppspel och Dif:s Linus Johansson fick fritt fram – fintade lugnt bort Johannes Jönsson och la varsamt in den.

En analytiker behövs inte för att reda ut ett tydligt mönster i KHK:s spel just nu – det är tydligt, få mål framåt och få mål bakåt. Och inte trodde väl publiken att det var sant när Marcus Paulsson sköt ett nytt skott i stolpen.

Var det en sådan kväll? Ännu en sådan? Nej, inte den här gången. KHK fick läge i powerplay, matchens tredje, och när bjässen Daniel Gunnarsson fick läget i vänsterposition – tvekade han inte. Han tryckte distinkt i den.

Efter målet fick KHK vittring och i ett flygande anfall fick unge Carl Persson läge i slottet – då sköt han i ribban. Publiken i NKT trodde inte sina ögon, en tredje ramträff.

Matchen gick sedan till förlängning. Där hade, som det brukar i tre-mot-tre, båda lagen bra lägen men straffar fick avgöra och där vet ni hur det slutade.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lunsjö stor segerorganisatör: ”Media som bryr sig om sånt”

Alexander Lunsjö satte spikan i kistan och drygade ut ledningen i poängligan.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.23:08, 18 oktober, 2017

Lunsjö stor segerorganisatör: ”Media som bryr sig om sånt”
Alexander Lunsjö. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Alexander Lunsjö har haft en smått sensationell start på den här säsongen. Poängen har trillat in och det lyser om honom. I dag stod han för två fina smörpass och avslutade med att sätta 5-2 i öppen kasse. Men han har höga krav.

– Jag tycker inte jag gör någon bra första period, det tar lite tid för mig att komma in i matchen, ibland är det så. Men jag kommer in i matchen efter ett tag, vi hittar varandra i vår kedja – det är kul, säger Alexander Lunsjö efter matchen.

I poängligan drygar han, med sina tre poäng i matchen, ut ledningen men det är inget som unge Lunsjö lägger någon större vikt vid.

– Det är mer media och alla runtomkring som tänker på sånt. Vi gör vårt jobb och spelar hockey liksom, allt runt omkring är inte våra grejer, säger poängligaledaren.

Men han hyser stor respekt för tvåan Fredrik Hansson, som gjorde ett och en assist i matchen.

– Han är så klart en jättebra spelare. Bra skott, bra spelsinne, en bra spelare överlag som gör mycket poäng – han är jätteduktig.

Alexander Lunsjös utveckling i år har inte undgått någon som följer division 1. Så här säger han själv.

– En bra sommar i benen. Sen har jag fått börja spela med ”Notan” (Andreas Nordfeldt), vi hittar varandra bra och så har vi fått in Alexander Heiver och jag tycker vi kompletterar varandra bra allihopa, vi hittar varandra – då är det lättare att spela. Det är mycket tack vare dem också som det går så bra för mig, avslutar Lunsjö ödmjukt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu ska bästa ungdomsledaren utses

Dags att nominera.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.10:59, 18 oktober, 2017

Nu ska bästa ungdomsledaren utses
Foto: 24Blekinge.se.

25 000 kronor och en enorm ära är vad som väntar den person som utses till bästa ungdomsledare i Karlshamns kommun i år.

1990 beslutade kommunen att inrätta ett stipendium för ungdomsledare i Karlshamn.

Man ville lyfta och framhålla ledarna i den omfattande ungdomsverksamhet som bedrivs inom föreningslivet och stipendiet delas årligen ut till ungdomsledare som utfört ett mångårigt arbete till gagn för föreningslivet i kommunen, skriver kommunen på sin hemsida.

Nu kan man nominera vem man anser borde få mottaga priset.

Före den 5 november ska man skicka sin nominering till:

Karlshamns kommun, Fritidsnämnden, 374 81 Karlshamn

eller e-posta till fritidsnamnden@karlshamn.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng