Bekräftat: Erton klar för spel i Allsvenskan

Nu står det klart vilken som blir Erton Fejzullahus nästa klubbadress. 29-åringen från Karlshamn är klar för spel i Allsvenskan med Kalmar FF.

Ludvig Brännlund

Ludvig Brännlund

Kl.11:35, 21 juli, 2017

Bekräftat: Erton klar för spel i Allsvenskan
Erton Fejzullahu. Foto: Bildbyrån.

På fredagen gick Kalmar FF ut med nyheten att man värvat Erton Fejzullahu. Anfallaren har skrivit på för resten av säsongen och ansluter till laget omgående.

– Vi är oerhört glada att vara överens med Erton. Det är en oerhört duktig offensiv fotbollsspelare som kommer kunna bidra med både kvalité och erfarenhet, säger Thomas Andersson-Borstam i en kommentar på Kalmar FF:s hemsida.

Erton kommer senast från spel i den norska ligan med Sarpsborg 08.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu gäller det för Sölvesborg

Den sista matchen för året och den helt avgörande. Sölvesborg mot Olympic – nått av lagen ska upp i tvåan.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.09:30, 21 oktober, 2017

Nu gäller det för Sölvesborg
Sölvesborg i avgörande match om att gå upp. Foto: Arkiv.

På lördag spelar Sölvesborg den helt avgörande matchen i kvalet till division 2 borta mot Malmölaget BK Olympic. Med tre plusmål till godo efter lagens respektive matcher mot Lerkil har Sölvesborg ett utmärkt läge att avancera upp i seriesystemet.

– Matchen mot Lerkil var en riktig urladdning och har gett oss ett bra utgångsläge. Men den här veckan har vi pratat mycket om att lägga den matchen bakom oss och fokusera på det vi ska, säger Sölvesborgs tränare Mikael Bergqvist.

Kommer du att ha de tre målen i åtanke?
– Jag försöker att inte ha det. Vi går ut för att vinna, att ha tanken att vi ska spela oavgjort skulle bara ställa till det, menar Bergqvist.

Han berättar om en vecka som har varit lovande och märker skillnad på spelarna – glöden finns  i deras ögon.

– Ja, det märks att grabbarna är extra är sugna – och det vore väl fan annars.

Vad har ni för koll på Olympic?
– 
Jag har pratat med lite folk och var och såg deras match mot Lerkil. Det är ett tekniskt skickligt lag med spelare som är bra en-mot-en. Jag tänker inte avslöja något mer men kan säga att vi inte kommer att fall på dålig scoutning i alla fall.

Laget ska vara intakt och inga spelare är osäkra till att kunna delta mot Olympic.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bobbo har hittat hem: ”Klubben jag känner störst för”

Det var på håret men det blev en återkomst till KHK för den förlorade sonen. Det är nog de flesta KHK:are glada för.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.20:42, 20 oktober, 2017

5 bilder
 • Foto: Viktor Andersson
  Foto: Viktor Andersson
 • Bobbo med sin systerdotter Lowe, hans första gång på is. Foto: Viktor Andersson
  Bobbo med sin systerdotter Lowe, hans första gång på is. Foto: Viktor Andersson
 • Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN
  Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN
 • Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN
  Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN
 • Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN
  Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN

Det är dagen efter Karlskrona HK:s viktiga hemmaseger mot Djurgården och KHK har haft frivillig, lättare träning. Sist kvar på isen är Bobbo Petersson – tillbaka i sin moderförening efter flera år i exil hos klubbar som Örebro, Linköping och just Djurgården.

Bara fyra matcher i DIF – var segern ändå extra skön för dig?
Just det att man känner backtränaren (Stefan Nyman) lite grann och känner en del spelare i Djurgården, både Hulström (Linus) och Jeppe Pettersson spelade jag med i Linköping och några spelare är kvar sedan jag var där, gör att det känns speciellt, säger hemvändaren Bobbo Petersson.

Du var inte där i tio säsonger heller.
Nej, jag spelade fem matcher liksom, säger han och ler.

Varv efter varv kör Bobbo i NKT Arena den här förmiddagen, och det finns en anledning. Hans tvåårige systerson Lowe står för första gången på is, med bra hjälp från Bobbo så klart. Det verkar som att generna sitter i, efter flera varv runt isen är det nämligen dags för lunch – det gillar den nyfrälste inte alls – och han börjar gråta. Det får bli några varv till.

– Det var kul, då får man stanna kvar lite extra. Det hade varit roligt om han kunde börja med hockey också, så kan man lära honom det lilla man kan, skrattar han.

Han är tidigt på det.
– Ja, det är bra. Det var lite vingligt men han hade kul.

Han är snabbt färdigduschad och i mörkblå hoodie och håret hockey-aktigt bakåtkammat slår vi oss ner i cafeterian, bredvid den i lunchtid livfulla restaurangen.

Han väntade några år, men ganska lagom till att KHK har etablerat sig som ett SHL-lag är han också tillbaka där det en gång började. Där hans bröder (Fredrik, som är tvåa genom tiderna i KHK:s målliga och Jesper) har spelat och det laget dit han som ung hockeytalang sneglade. Men det var på håret – han trivdes i Örebro och det fanns ett färdigt kontrakt på bordet, som han faktiskt hade bestämt sig för att skriva på.

– Det gick mycket fram och tillbaka. Jag visste att Karlskrona var intresserade men bestämde mig för att stanna kvar i Örebro. Tiden gick men jag gick aldrig upp och skrev på det där kontraktet.

Det var något som gnagde?
Ja, jag kunde inte riktigt sova på nätterna men sen så ringde jag och frågade om det fortfarande fanns en lucka i KHK – och det gjorde det.

Vad var det som vägde över?
– Stor del är att Karlskrona är min moderklubb. Varför ska inte jag spela här då liksom? Det är ändå här jag är fostrad och oavsett hur många säsonger jag spelat för Örebro så är det denna klubben jag känner störst för, berättar backen.

– Sen så är familjen kvar. Du såg mig i dag åka ut med mitt gudbarn – det är ju sånt som man inte kunnat uppleva i Örebro och det är en stor del i viljan att komma hem – att kunna vara närmre sina föräldrar, syskon och syskonbarn.

Hans kontrakt är skrivet på två år, han trivs i klubben och även om han inte vill säga aldrig –  så skulle det krävas mycket för att lämna KHK.

– Det är jättesvårt att säga. Efter mina två år får man utvärdera men det är ändå Karlskrona och det är SHL, det känns ändå som att det här jag ska spela liksom.

Men visst finns det drömmar om ytterligare steg uppåt i karriären. Han är, trots att det känns som han varit med väldigt länge, bara 25 år.

– Det är klart de tankarna finns men då behöver jag bli mycket bättre än vad jag är nu. Du måste ha drömmar och mål. Hade jag varit nöjd med spel i SHL, så hade jag nog inte spelat här så länge till.

Hur har det känts för dig spelmässigt?
–Jag har känt mig pigg på isen men jag tycker väl att spelet med puck kan bli mycket bättre och så kan jag bli lite mer bekväm i sättet vi spelar.

– Jag hade lite svårt med spelsystemet i början, det skiljer sig lite mot tidigare klubbar jag spelat i.

Hur då?
Specifikt som back kan det till exempel vara om man är nere och hämtar en dump-puck. Då ville vi i Örebro hålla spelet mer på samma sida. Här är det lite mer att vi vill byta sida – och det är verkligen en vanesak. Kanske spelar vi lite rakare, enklare här också, berättar han.

På plats i NKT i dag är också hans flickvän Sara Jonsson. Det är hon ofta. Som eventansvarig i föreningen och del av pausunderhållningen på matcherna – där hon gör intervjuer med både spelare, ledare och andra KHK-personligheter. Hon hade en liknande roll i Örebro, där de träffades – så han börjar bli van att ha henne nära.

Men han minns Örebrotiden – där studion låg nära omklädningsrummet.

– Vissa gånger när vi hade dörren ut till arenan öppen då kunde jag skrika till materialaren: Stäng dörren för fan, jag vill inte höra henne nu när det är match, säger han med en tydlig glimt i ögat.

– Nej, det funkar bra vi går inte på varandra här på jobbet. Hon är på kontoret och jag är nere i omklädningsrummet. Sen kan det vara rätt skönt också, man är iväg en del på bortamatcher och hinner inte se varandra så där jättemycket – då kan det vara ganska skönt att kunna ta en lunch och ha nära till varandra.

Du har ju två pojklandskamper. Hur långt ifrån landslaget är du nu?
Haha, ja det är de två, säger han och skrattar. Nej men långt.

Men ändå ett mål du har?
– Ja absolut! Jag kände i slutet på förra säsongen att det kändes bra, att nästa säsong kanske man kan ta ännu ett steg, visa upp sig, och ändå vara med i diskussionen. Men då måste man vara med och bidra och då får du inte göra en enda dålig match – lite så känns det.

– Men vafan, ge mig ett par månader så ska vi se, skrattar han och det är dags för lunch.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Jovic hoppas på lugnare historia: ”Inte bra för hälsan”

Tio mål senast. Kan Olofström göra lika många mot Munka-Ljungby på lördag?

Redaktionen 24blekinge.se

Redaktionen 24blekinge.se

Kl.16:27, 20 oktober, 2017

Jovic hoppas på lugnare historia: ”Inte bra för hälsan”
Foto: Jesper Hallberg.

Olofström, tillbaka i division 1 till i år, har fått en bra start på säsongen med åtta poäng på fyra matcher. Senast vann laget med 10-9 efter övertid mot Warberg i en riktig hawaii-match.

– Ja, får man inte hjärtinfarkt av en sådan match så klarar man sig nog ett bra tag till. Jag vet inte vad jag ska säga… det var vilda västern-innebandy och ett jäkla tempo hela matchen, säger tränaren Andrej Jovic.

Bara titta på periodsiffrorna: 3-3, 1-4, 5-2.

– De tutade och körde i första, sedan drog de ner på aggressiviteten i andra, delvis för att vi blev mer kompakta i egen zon och vi kunde gå ifrån till 7-4. Sedan tryckte de på gaspedalen i sista perioden igen. Vi hade sex frilägen, tre i sista perioden, där vi kunde ha stängt matchen men vi lyckades inte, säger Jovic.

– Vi sköt i kryssribban i slutet, sedan vände de spelet och kvitterade med elva sekunder kvar. Det var dessutom ett självmål som tog på en av våra spelare och in. Vi lyckades ladda om inför övertiden, kom ut som ett annat lag och avgjorde ganska snabbt. Matchen måste ha varit en fröjd för publiken med snygga mål och propagandainnebandy, fart och fläkt, två förtvivlade coacher.

Jovic var imponerad av motståndet, där bland annat gamla landslagslegendarerna Martin Emanuelsson och Mathias ”Bult” Larsson spelade.

– Det bästa laget vi mött hittills. Emanuelsson håller fortfarande väldigt hög klass, det är bara att konstatera.

Nu väntar hemmamatch mot Munka-Ljungby som vann med hela 12-1 mot Lagan senast. Upplagt för ny vilda västern-match?

– Jag klarar inte av en sådan match till, det är inte bra för hälsan. Vi måste spela mer strukturerat. Munka kommer från en storseger mot Lagan och det kanske har väckt en björn, de har ett väldigt bra lag men har börjat trevande, säger Jovic.

– Det är vår hemmaplan, det gäller att vi är kompakta. Vi har ganska bra koll på dem också, jag tror på en trevlig match.

Jovic hyllar också inställningen i sin trupp. Det finns bara tretton utespelare, men alla ställer upp i vårt och torrt.

– Verkligen. Jacob (Peraic) blev skadad i premiären men ville spela direkt trots att han såg ut att ha två kilo cement i foten. Tobias (Karlsson) var influensasjuk och kunde inte stå på benen, men skulle ändå spela. Mika Mikkonen hade feberkänningar senast, men ville spela ändå. Alla bara kör utan gnäll. Man kan linda in dem i taggtråd och tjära, de spelar ändå, säger Jovic.

– Vi är en liten trupp, men vi är som en familj. Ett gäng bröder som ställer upp för varandra.

Jacob Peraic spelade tejpad senast och Tobias Karlsson är tillbaka från sjukdom, så alla ska kunna spela.

 

Viktor Ojala, 18, gjorde övertidsmålet som avgjorde förra matchen. Men hans medverkan är osäker. Åtminstone om det ska bli några universitetspoäng i framtiden.

– Han är en ung kille som känns på gång. Han ska skriva högskoleprovet i helgen så jag vet inte om han kan spela, men han får väl skriva ombytt och ta sig till matchen sen… han har inte sagt något i alla fall, säger Andrej Jovic.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SHL:s målvaktskung finns i Karlskrona

Ett stort kliv att ta efter "Honken"? Inte för Johannes Jönsson som har imponerat stort i inledningen på säsongen.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.14:31, 20 oktober, 2017

SHL:s målvaktskung finns i Karlskrona
KHK:s Johannes Jönsson bra med på DIF straffar. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Torsdagens match var en duell mellan SHL:s två just nu bästa målvakter, KHK:s Johannes Jönsson och DIF:s Adam Reideborn. Åtminstone om man tittar på räddningsprocent, där Jönsson är uppe och touchar på starka 95 procent.

– Det är kul att spela och ganska skönt där bak i försvaret just nu. Jag försöker ha den inställningen att det ska vara roligt. Man får inte tänka för mycket, säger Johannes Jönsson.

I går stod han också som segrare i en ny straffseger, KHK:s och Johannes andra för säsongen. Där han en mot en med straffskyttarna – inte lät någon passera.

– Riktigt skönt. Vi har ju haft tre straffläggningar här och den första (HV 71) tyckte jag inte om, andra (Rögle) var lite bättre men ändå inte riktigt bra. I går var det mycket bättre – jag hade pondus och kände mig lugn, fortsätter han.

I matchen fick dock Jönsson efter flera bra ingripanden släppa ett bakom sig. Efter ett slarvigt KHK-uppspel friställdes Djurgårdens Linus Johansson – som fintade höger, sedan vänster och så var det öppen kasse att lägga in den.

– Jag vill ha den. Det är tråkigt, jag kommer ut och har ganska bra tålamod, sedan vickade han lite och jag går på den finten – om jag är lite kylig där så kan jag hänga med.

Efter förra matchen var han riktigt besviken men mot Djurgården kunde KHK studsa tillbaka.

– Den förlusten har varit på mig hela veckan – det känns ruggigt skönt att vi kunde vinna i går.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Helsingborg fick revansch på HIF

Tre raka utan förlust med Thorsson som assisterande. Den sviten bröts mot Helsingborg.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.23:21, 19 oktober, 2017

Helsingborg fick revansch på HIF
Grundsten mot Helsingbrorg. Foto: MATHILDA AHLBERG / Bildbyrån

På senare tiden har det varit HIF som fått revansch på lag. Först på Aranäs sedan mot Ystad, åtminstone till viss del med ett kryss. I dag var det Helsingborgs tur att få revansch på HIF – laget Karlskrona besegrade i slutsekunderna.

– Vi visste att det skulle bli tufft, de krigar för poäng och det var de som hade mest vilja i dag, säger HIF:s assisterande tränare Pierre Thorsson på väg hem i bussen efter 31-26-förlusten.

Helsingborg började matchen bäst och släppte sedan aldrig riktigt in HIF i matchen.

– De var revanschsugna och väldigt sugna på sina två första poäng. I dag var vi inte riktigt hundra på plats och det behöver vi vara även mot de här lagen, menar Thorsson.

Han ville ändå lyfta fram Nicklas Grundsten som hade menade gjorde ett gediget jobb när Calle (Ekberg) återigen hade problem med foten.

– Han river och sliter, sedan tycker jag att Tobias Nordahl (fem mål) gör det bra i andra.

Det var första förlusten med Thorsson vid det assisterande rodret. Så nu kan vi sluta fokusera på Thorsson-effekten, menar den nye tränaren.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng