STUDIE: Det är favoritdagen – om svenskarna får välja

Vilken veckodag är sämst – och vilken är bäst? Håller du med majoriteten av svenskarna?

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.13:46, 8 juli, 2017

STUDIE: Det är favoritdagen – om svenskarna får välja
Foto: Pixabay, Emojis: Wikimedia Commons

Marknadsundersökningsföretaget Yougov har undersökt vilka av veckans alla dagar som svenskarna tycker är bäst och sämst. Enligt analysen råder det inget tvivel om att måndag är den sämsta dagen på veckan, medan det är lite mer delade meningar om veckans bästa dag: Fredag eller lördag?

Var tredje person som svarat tycker att måndag är den sämsta dagen, men det finns även en liten skara på 3 procent som har satt måndag som sin favoritdag. Näst sämst av veckodagarna är tisdag och därefter söndag.

När det gäller veckans bästa dag är det mer splittrade åsikter. Lördag ses som den solklara favoriten bland en tredjedel av svenskarna, men nästan lika många tycker mest om fredag.

Se hela statistiken i faktarutan nedan. 

 

 

FaktaSå tycker svenskarna om veckodagarna:

 • Måndag
  Bäst: 3 procent, Sämst: 34 procent

 • Tisdag
  Bäst: 1 procent, Sämst: 14 procent

 • Onsdag
  Bäst: 2 procent, Sämst: 4 procent

 • Torsdag
  Bäst: 3 procent, Sämst: 3 procent

 • Fredag
  Bäst: 31 procent, Sämst: 2 procent

 • Lördag
  Bäst: 33 procent, Sämst: 1 procent

 • Söndag
  Bäst: 3 procent, Sämst: 9 procent


Källa: Yougov
Undersökningen har gjorts under den 16 till 18 maj 2017. 1 002 intervjuer har genomförts med män och kvinnor från 18 år och uppåt, från olika delar av landet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

JUST NU: Larm om singelolycka

(Uppdaterad: 22:21) Larm om trafikolycka

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

Kl.21:55, 19 augusti, 2017

JUST NU: Larm om singelolycka
Foto: Läsarbild/ Simon Nilsson

Klockan 21:43 kom ett larm om en trafikolycka.

Enligt larmet ska en personbil vara inblandad i olyckan. Händelsen ska ha inträffat på väg 653 strax efter Hjortseryd mot Eringsboda.  

Skadeläget och övriga uppgifter är oklara.

Enligt Trafikverket har olyckan stor påverkan på trafiken. Trafiken beräknas påverkas till klockan 23:30

Texten uppdateras.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KHK-basens pengaplan – inga fler gratisbiljetter

Över tusen säsongskort har Karlskrona sålt till kommande SHL-säsong. Den nya klubbdirektören Charlotte Gustavsson hoppas ändra klubbens biljettstrategi för att få in mer pengar till klubben.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.20:14, 19 augusti, 2017

2 bilder
 • Karlskronaklacken under en SHL-match.
  Karlskronaklacken under en SHL-match.
 • Charlotte Gustavsson, KHK, Klubbdirektör. Foto: Mattias Nilsson
  Charlotte Gustavsson, KHK, Klubbdirektör. Foto: Mattias Nilsson

Om en dryg månad startar SHL när Karlskrona möter Skellefteå på hemmaplan den 19 september. Truppen är spikad och klubben jobbar på för att sälja säsongskort till nedsläpp.

Så här långt har 1 462 säsongskort blivit sålda, vilket är ungefär 200 kort färre jämfört med samma tid under fjolåret. Den relativt nytillträdda klubbdirektören Charlotte Gustavsson berättar om läget och att förhoppningen är att sälja lika många säsongskort som under förra säsongen.

– Vi hoppas att fler ska teckna upp sig men samtidigt har vi bantat vår organisation också och har inte kunnat vara så aggressiva som jag hade hoppats med försäljning. Vi ska göra en drive med spelare nu bland annat och ringa runt till de som inte förlängt. Jag tror de gjorde det förra året också när jag inte var med. Det är alltid en kul grej. Det blir en kraftsamling nu innan vi drar i gång. Vi har listor på folk som inte förlängt som vi hör av oss till och frågar, säger hon.

Gustavsson klev på jobbet i maj och berättar att två personer som jobbat heltid med biljettförsäljning i våras samt att man går mot en mer webbaserad biljettförsäljning. Samtidigt krävs en del handpåläggning kring säsongskorten vars försäljning innebär betydande intäkter för klubben under sommaren.

– Det betyder mycket såklart att vi vet att det finns ett intresse från människor som vill se varje match. Det har också en fördel ur ett likviditetsperspektiv att man köper sitt kort direkt så vi får den intäkten. En hockeyklubb har generellt sett inga intäkter under sommaren och då blir det otroligt viktigt att teckna upp sponsorer och sälja kort för att kunna fakturera och betala löner till säsongsstart, säger Gustavsson.

Klubben går mot sin tredje säsong i SHL och klubbens säsongskortspriser hör till de lägre i ligan, vilket en genomgång av Aftonbladet visat.

– Karlskrona har gått ganska snabbt uppåt i seriesystemet och det var inte längesedan vi hade derbyn mot grannlag som Mörrum och Kallinge. Det är samma folk kring organisationen och det är utmanande att se när vi ska våga ta mer betalt. Det där är ett gradvis jobb för varje säsong. Det kommer att bli viktigare att benchmarka mer mot andra som är etablerade, säger Gustavsson.

Debutsäsongen 2015/16 hade klubben ett snitt på 3 127 åskådare. Förra säsongen ökade man snittet till 4 005. Samtidigt har klubbens snitt antagligen stigit en del tack gratisbiljetter och olika kampanjpriser till arenan som byggts ut.

– Man har ett snitt men tittar man på vad varje person betalar för en plats är snittintäkten lägre hos oss. Då vill börja jobba mer strukturerat att sälja och kontrollera biljetter. Vi hade strax över 4 000 förra säsongen men då vet jag att många gick in gratis eller till rabatterat pris. Får vi in 3 600 nu men alla betalar kommer vi ändå tjäna mer pengar. Man får se hur responsen blir när vi drar i den här typen av handbromsar, säger Gustavsson.

Du har väl varit kritisk till gratisbiljetterna?

– Ja, det är jag. Framförallt när vi har en arena som byggts till. Bygger man en helt ny arena tar man verkligen höjd för logistik, flöden och försäljningsytor. Vi har haft det lite tajt med det och ger man ut en massa gratisbiljetter och tänker att vi tjänar pengar när de köper korv i arenan så har vi inte haft bra flöden nog till att sälja korv till alla. Då har man inte fått en intäkt någonstans och då blir det verkligen fel ur ett företagsekonomiskt tänk. Här finns det mycket att skruva på och ta i. Jag klev på nu innan semestrarna men löpande under säsongen hoppas jag att man kan se förändringar.

FaktaSäsongskort 2017/2018

• Sittplats, begränsad sikt och rad 1-2 – 3 200:-
• Sittplats sektioner C, E, F – 6 900:-
• Sittplats sektioner A, H, I2, J, K – 5 300:-
• Sittplats sektioner B, G – 7 300:-
• Familjeläktare I1 (1 vux 1/2/3 barn t.o.m 14år) – 5 100:- 900:-/1800:-/2700:-
• Sittplats ungdom sektion A (0-19) – 1 000:-
• Handikapplats, sittplats – 5 300:-
• Kampanj 3/4-1/5! Ståplats, vuxen – 1 600:-/2 200:-
• Ståplats ungdom (0-19, studerande) – 1 000:-
• Klackkort – (Hanteras av Blackbugs)

Lösbiljetter 2017/2018
• Sittplats, begränsad sikt och rad 1-2 – 195:-
• Sittplats, begränsad sikt, ej rad 1-2 – 150:-
• Sittplats sektioner C, E, F, (2 perioder i anfall) – 325:-
• Sittplats A, H, I2, J, K – 275:-
• Sittplats B, G – 375:-
• Familjeläktare I1 (1 vux 1/2/3 barn t.o.m 14 år) – 275:- /vuxen, 50:-/100: /150:-
• Ståplats vuxen – 140:-
• Ståplats ungdom – 70:-/15-19 år, studerande
• Ståplats barn (8–14 år) – 50:-

Källa: Karlskrona HK.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Turister varnas – riskerar 10 års fängelse

Innehav i landet kan ge höga böter eller i värsta fall flera års fängelse.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.18:06, 19 augusti, 2017

Turister varnas – riskerar 10 års fängelse
Foto: Pixabay

Sedan tre år tillbaka är e-cigaretter förbjudna i Thailand och du får således varken föra in, bruka eller sälja cigaretterna i landet, skriver Allt om resor.

Efter att en brittisk reseagent berättat om lagen i tidningen The Independent har nu det brittiska utrikesdepartementet varnat på sin hemsida för att ta med e-cigaretter till Thailand. De skriver att innehav kan ge böter eller fängelse och att flera brittiska medborgare har blivit arresterade.

Det hela uppdagades då reseagentens svåger nyligen blev hotad med att straffas med fängelse då han rökte en e-cigarett i landet. Det hela slutade med att han fick betala 1 300 kronor till polisen.

Att inneha en e-cigarett i Thailand kan ge fängelse i upp till tio år. Även att sälja cigaretterna är förbjudet och kan leda till höga böter eller upp till fem års fängelse.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ser du om ditt barn har löss

Huvudlöss blir allt vanligare inför skolstarten.

Fanny Olsson

Fanny Olsson

Kl.14:07, 19 augusti, 2017

Så ser du om ditt barn har löss
Foto: Bildbyrån

Huvudlöss är mest aktiva på sommaren och i samband med skolstart är det allt fler som drabbas.

– En vanlig missuppfattning är att huvudlöss har med dålig hygien att göra. Det stämmer inte. De sprids genom kontakt hår mot hår. Ett bra tips för att upptäcka lössen är att kamma huvudet över ett vitt papper, eller en spegel, säger Staffan Gullsby, medicinskt sakkunnig läkare vid 1177 Vårdguiden i ett pressmeddelande.

Det första du ska göra för att upptäcka om ditt barn har löss är att finkamma barnet med en luskam och behandla de som har levande löss, innan skolan börjar. Det är det bästa sättet för att förhindra lusepidemier, menar 1177 i ett pressmeddelande.

Stryk av kammen på ett vitt papper efter varje kamtag. På det sättet kan du lättare se om det fastat några löss på kammen eller på underlaget.

Ibland kan det vara lättare att upptäcka lusägg på hårstrået nära hårbotten, än själva lössen. De ägg som innehåller den blivande lusen är mörka. De tomma äggen är ljusa, ofta gulvita, ovala, ungefär en millimeter långa och följer med hårstråets utväxt.

För bästa resultat ska man kombinera luskamning med behandling, men de är bara om du har upptäckt levande löss som du ska behandla med något medel. Viktigt att man rådfrågar barnavårdscentralen eller vårdcentralen innan du behandlar barn under två år.

Luskamma håret noggrant två till tre gånger i veckan under de två veckor efter sista behandlingen. På det sättet kan du vara mer säker på att lössen verkligen har försvunnit. Familjemedlemmar bör finkamma sitt hår lika länge, för att vara säkra på att de inte också har fått löss.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KHK-tränaren om alla nyförvärv: ”Kommer höja vår kapacitet”

En rad spelare har lämnat Karlskrona efter våren. Här kommenterar tränaren Ove Molin alla klubbens nya spelare.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.12:33, 19 augusti, 2017

2 bilder
 • Karlskronas supportrar under träningsmatchen i ishockey mellan Tingsryd och Karlskrona den 17 augusti 2017. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
  Karlskronas supportrar under träningsmatchen i ishockey mellan Tingsryd och Karlskrona den 17 augusti 2017. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
 • Karlskronas tränare Ove Molin. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
  Karlskronas tränare Ove Molin. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Förra säsongen slutade med en elfteplats för Karlskrona som då gjorde sin andra säsong i SHL. Efter säsongen har åtta spelare försvunnit från klubben samtidigt som sju nya har tillkommit.

Karlskronas tränare Ove Molin säger följande om lagets nya spelare.

Henrik Lundberg, ny från Västerås (målvakt)

– Han har börjat spännande och känner både Anders och Johannes sedan tidigare. Man märker att det är en sammansvetsad grupp och det känns bara bra. Jag har inte sett honom i matchsituation men han är lugn och trygg i det han gör. Så är han som person också.

Bobbo Petersson, ny från Örebro (back)

– Han är otroligt vältränad hockeyspelare i grund och botten. Han är fysiskt väldigt förberedd för spel på högsta nivå, vilket han visat från första dagen. Han har gått i bräschen på sommarträningen och är en allroundback som vi hoppas mycket på.

Cory Murphy, ny från Växjö (back)

– Kommentarer är egentligen överflödiga och det är en otroligt erfaren spelare på alla olika nivåer. Han har hållit väldigt hög nivå i SHL under sina år och kommer höja vår kapacitet.

Carl Persson, ny från Karlskoga (forward)

– En ung och spännande kille som blommat ganska sent i utvecklingen. Han har gjort det bra de två sista säsongerna och gått från klarhet till klarhet. Han har varit en av Allsvenskans bästa spelare så det var kul att vi fick honom. Det ska bli kul att se honom ta nästa steg då SHL är ett snäpp till. Det blir kul.

Henrik Törnqvist, ny från Linköping (forward)

– En spelare som vi har följt litegrann redan förra säsongen. Det är en spelare det finns mycket potential i. Han kommer få möjlighet blomstra i vår miljö och han har gjort det bra i Linköping men jag tror han kan göra det ännu bättre hos oss.

Konstantin Komarek, ny från Malmö (forward)

– Jättemycket spets och hög kompetens, speciellt i offensiven. Han kommer att sätta upp sina lagkompisar till fina lägen så han är vi jättenöjd med.

Ludwig Blomstrand, ny från Almtuna (forward)

– Det är vårt senaste tillskott som är en powerforward som är riktigt duktig på att åka skridskor, ta sig in i tung trafik och har ett riktigt bra skott.

SHL-säsongen drar i gång den 19 september då Karlskrona spelar hemma mot Skellefteå.

FaktaKarlskronas trupp

Forwards
Emil Lundberg
Morten Madsen
Filip Cruseman
Joachim Rohdin
Emil Larsson
Konstantin Komarek*
Henrik Törnqvist*
Kristoffer Söder
Carl Persson*
Joseph Jonsson
Joel Kellman
Ludwig Blomstrand*

Backar
Henrik Nilsson
Mattias Karlsson
Alexander Deilert
David Printz
Daniel Gunnarsson
Bobbo Petersson*
Cory Murphy*
Victor Aronsson

Målvakt
Johannes Jönsson
Henrik Lundberg*

*Nyförvärv inför denna säsong

Spelarförluster
Niklas Arell – Malmö Redhawks
Jimmy Andersson – Linköpings HC
Alexander Bergström – Sibir Novisibirsk
Gustav Ahnelöv – Coventry Blaze
Johan Holmqvist – Klubb ej klar
Robin Gartner – HC Bolzano
Alexander Viklund – Västerviks IK
Robin Persson – Timrå IK

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng